Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Itthon

Jövőre is folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése

E-mail Nyomtatás

Folytatódik az élelmiszerek 2014-ben kezdődött áfa-csökkentése, így jövő januártól az étkezési hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára május 10-én, szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra

E-mail Nyomtatás

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy május 11-ei csütörtöki budapesti fórumon. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciáján, amelyen a nyári vizes világbajnokság (vb) is téma volt, Szabó Tünde kijelentette: kiemelkedő sportdiplomáciai sikernek tartják, hogy Magyarország rendezheti a július 14-én kezdődő versenysorozatot, amely a világ egyik legjelentősebb sporteseménye.

Bővebben...
 

A fiatalok ügye Magyarország nemzeti ügye

E-mail Nyomtatás

A magyar fiatalok és az egészséges életmódra nevelésük ügye Magyarország első számú nemzeti ügye, nincs ennél fontosabb dolog - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elsőként felépült tanuszoda átadásán a kormányfő hangsúlyozta, hogy a sport a fiatalok nevelésének legalkalmasabb eszköze, mert kitartásra, egészséges életmódra, aktív életre és becsületes versengésre tanítja őket, és közösséget is teremt. "Magyarországnak erős, egészséges, harcos és elkötelezett fiatalságra van szüksége, márpedig a fiatalok akkor lesznek ilyenek, ha mi szülők ilyenné neveljük őket" - fogalmazott Orbán Viktor.

Bővebben...
 

A kormány benyújtotta a munkából élők költségvetését

E-mail Nyomtatás

A 2018-as költségvetés a munkából élők költségvetése lesz, amely azok számára kínál több esélyt, akik munkából tartják el magukat és családjukat – jelentette ki Varga Mihály a törvényjavaslat ünnepélyes benyújtásakor. Kiemelte: a kormány újabb intézkedéseket tesz a teljes foglalkoztatottság irányába, a családok további támogatására, valamint az ország biztonságának megerősítésére.

Bővebben...
 

1900 milliárd forint jut jövőre a családok támogatására

E-mail Nyomtatás

A kormány mintegy 1900 milliárd forintot szán a gyermeket nevelő családok támogatására. A jövő évi költségvetés tervezetében erre a célra 140 milliárd forinttal több jut, mint idén - mondta az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatóján. Balog Zoltán a költségvetési javaslat családokat érintő tételeiről szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2018-as összeg csaknem kétszerese annak, amit 2010-ben szántak a családoknak.

Bővebben...
 

A kormányzati intézkedések versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat

E-mail Nyomtatás

A világgazdaság és a világpolitika változásaihoz igazodó kormányintézkedések erősítik és versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Materiál-Plastik Kft. kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásának alapkőletételén, Soltvadkerten.

Bővebben...
 

Szlovák-magyar védelmi együttműködésről egyeztettek Budapesten

E-mail Nyomtatás

Biztonságpolitikai kérdésekről, a V4-ekről, az illegális migrációról, valamint Szlovákia és Magyarország katonai kapcsolatáról is egyeztetett a két ország védelmi minisztere május 4-én, csütörtökön Budapesten. Peter Gajdos dr. Simicskó István honvédelmi miniszter meghívására érkezett Budapestre. A találkozó után dr. Simicskó István az MTI-nek kiemelte: történelmi csúcson vannak a magyar-szlovák kapcsolatok, és a katonai együttműködés is kimagasló.

Bővebben...
 

A magyar kormány köszönetét fejezi ki a tűzoltóknak

E-mail Nyomtatás

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából a kormány köszönetét fejezte ki a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. Nyitrai Zsolt azt mondta, hogy 2010-hez képest a tűzoltóság mind létszámában, eszközállományában, mind pedig szervezetileg sokat erősödött 2017-re. A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte az anyagi biztonságot és megbecsülést, amelyet a rendészeti életpályamodell keretében nyújtanak. A politikus jelezte, hogy a két évvel ezelőtt indult és három év alatt átlagosan 50 százalékos béremelést ígérő program keretében mára a béremelések mértéke 35 százaléknál tart.

Bővebben...
 

A kormány készen áll a jogi vitákra

E-mail Nyomtatás

A kormány eddig is vállalta a politikai vitát, és készen áll a jogi vitákra az illegális bevándorlás kérdéseiről is - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában. Bakondi György kifejtette: eddig is nyitottak voltak arra, hogy az Európai Unió és a magyar kormány szakértői egyeztessenek. Az elmúlt napokban zajlott tárgyalások során a magyar kormány gesztust tett: felajánlotta, megvizsgálja a lehetőségét annak, hogy - ha vállalják a DNS-vizsgálatot - a 14 és 18 év közötti migránsokat is őrzött táborban helyezzék el a tranzitzóna helyett kérelmük elbírálásáig - mondta.

Bővebben...
 

Folytatódik Magyarország felzárkózása

E-mail Nyomtatás

A magyar gazdaság 4 százalék felett fog nőni a következő években, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazai GDP bővülése érdemben lesz magasabb az Európai Unió átlagos növekedési üteménél - szerepel Magyarország 2017-2021-re vonatkozó Konvergencia Programjában. A következő négy évben várható makrogazdasági folyamatokat átfogó módon bemutató dokumentumot a kormány kedden küldte el az Európai Bizottságnak. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a program kidolgozása párhuzamosan zajlott a költségvetési tervezéssel.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség