Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Itthon

Az 1848-49-es forradalomra emlékeztek a büszke kunok

E-mail Nyomtatás

Zászlófelvonással és koszorúzással kezdődött az ünneplés Karcagon, majd Kisújszálláson és Kunmadarason emlékeztek a 48-as hősökre. Az Alföld önálló közössége, a Nagykunok valamennyi szabadságharcunkban, így 1848-ban is hitet tettek az erős, független Magyarország mellett. Akkor is, és ma is egyértelmű: fennmaradásunk csak szilárd nemzetállami keretek között biztosított. Nem engedhetünk sem külső erők befolyásának, sem egyes, magukat államok fölöttinek beállító szervezetek gyámkodásának – hangsúlyozta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett kisújszállási ünnepi megemlékezésen a földművelésügyi miniszter.

Bővebben...
 

Csak összefogással lehet ismét nagy Magyarország

E-mail Nyomtatás

Magyarország a nagyság kapujában áll, de csak egységgel, együttműködéssel, bátorsággal és a kisszerű pártviták felfüggesztésével lehet ismét nagy, erős, gyarapodó ország - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Hódmezővásárhelyen. Lázár János az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen közölte: egész pártok, politikusok gyülekezete és működése épül a tagadásra, az elutasításra, minden ellenzésére és megakadályozására. "Ez már kezd aggasztó mértéket ölteni" - fogalmazott.

Bővebben...
 

Magyarország számára Tusk újraválasztása Európa működőképességéről szólt

E-mail Nyomtatás

Donald Tusk újraválasztása az Európai Tanács élére Magyarország számára Európa működőképességéről szólt, nem pedig egyik vagy másik tagállamról - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek csúcstalálkozóját követően. Tudomásul kell venni, hogy az európai politika pártpolitikai alapon működik, márpedig a magyar kormányzó pártok - a Fidesz és a kereszténydemokraták is - az Európai Néppárthoz (EPP) tartoznak, ezért annak egyetlen jelöltjét támogatta Magyarország - fogalmazott Orbán.

Bővebben...
 

60 évre rendeződik az ország áramigénye

E-mail Nyomtatás

A kormány hatvan évre rendezte Magyarország áramigényét és az alacsony áramárakat a paksi atomerőmű-beruházás révén - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 81. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A tárcavezető az elmúlt 30 év legnagyobb gazdaságdiplomáciai sikereként értékelte, hogy az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta Paks II. finanszírozását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy a projekt elől ezzel minden uniós jogi akadály elhárult, 2017-ben és 2018-ban megkezdődhet a fizikai előkészítés és az építkezés első lépései.

Bővebben...
 

Átadták a 2017-es Vásáry Tamás Ösztöndíjakat

E-mail Nyomtatás

Bánkövi Bence Balázs és Balázs Ádám Ferenc részesül idén a Vásáry Tamás Ösztöndíjban. Az elismeréseket pénteken adta át a díj névadója és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. "A díjban a nagyság, a teljesítmény, a nagy életmű és az új kezdet ígérete találkozik" - fogalmazott Balog Zoltán, aki kiemelte azt is: Vásáry Tamás élete és munkássága már most olyan mérce, amely érdemes a népszerűsítésre és továbbadása.

Bővebben...
 

Ötmilliárd forint többlettámogatás megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

E-mail Nyomtatás

Mintegy ötmilliárd forint többlettámogatást biztosít a kormány a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó akkreditált foglalkoztatóknak - jelentette be Czibere Károly. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára közölte, 2017-ben több mint 34 milliárd forintot szán a kormány a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs foglalkoztatására. Ezt most további 5,1 milliárd forinttal egészítik ki a minimálbér- és bérminimum-emelés kompenzálásáért. Így ebben az évben több mint 39 milliárd forint jut a rehabilitációs foglalkoztatásra - emelte ki az államtitkár.

Bővebben...
 

Szorosabbra kell fűzni az EU és a keleti partnerség országainak együttműködését

E-mail Nyomtatás

A keleti partnerség program sikeressége nagyon fontos az EU hosszú távú biztonsága szempontjából, ezért szorosabbra kell fűzni a kezdeményezés országai és az unió együttműködését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután moldovai kollégájával egyeztetett.

Bővebben...
 

Gázkazánok és gázkonvektorok cseréjével folytatódik az Otthon Melege Program

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb, 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére – jelentette be Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a magyar családokat, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken.

Bővebben...
 

A horgászok egyik paradicsoma a Tisza-tó

E-mail Nyomtatás

Magyarország legvonzóbb horgászterülete a Tisza-tó, évente 100 ezer látogató keresi fel ezt a változatos vidéket. Ebben jelentős szerepe van a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft- nek, amely példaértékűen tevékenykedik évek óta – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a szervezet évértékelő rendezvényén.

Bővebben...
 

Újjáéledő Fertő-táj

E-mail Nyomtatás

Több mint százezer hektáron javul majd a természeti és természetközeli élőhelyek állapota 2020-ra, az eddig soha nem látott mértékű európai uniós támogatásoknak köszönhetően - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára Sarródon, a Fertő-Hanság Nemzeti Park 836 millió forintos élőhelyfejlesztési projektjének nyitó rendezvényén.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség