Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Itthon

Tizenegy magyar tagot választott az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia

E-mail Nyomtatás

A magyar tudományos és művészeti élet képviselői közül tizenegy embert, köztük Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét választotta tagjává az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia, amelynek tagságot igazoló okleveleit a közelmúltban adták át Salzburgban. Balog Zoltán az akadémia éves plenáris ülését követően az MTI-nek telefonon nyilatkozva nagy megtiszteltetésnek nevezte a tagságot, és örömét fejezte ki, hogy az akadémiánál kíváncsiak Magyarország hangjára.

Bővebben...
 

A magyarországi kényszermunkáról rendeztek konferenciát Csolnokon

E-mail Nyomtatás

A kommunizmus bűneire való emlékezés fontosságáról beszélt Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Csolnokon, a magyarországi kényszermunkáról rendezett konferencián. A Komárom-Esztergom megyei településen rendezett fórumon Völner Pál kifejtette: a nácizmus bűneit senki sem vitatja napjainkban, azonban a baloldali diktatúrák bűneit elnézőbben kezelik; továbbra is létezik a kettős mérce a két diktatúra tömeges jogsértéseiről. "A mai konferencia célja, hogy fenntartsuk az emlékezetet" - tette hozzá.

Bővebben...
 

Elszámoltathatóvá kell tenni a globális tőke képviselőit

E-mail Nyomtatás

Elszámoltathatóvá, átláthatóvá kell tenni azokat a Magyarországon tevékenykedő nemzetközi szervezeteket, amelyek civilnek nevezik magukat, de valójában a globális tőke érdekeit képviselve próbálják befolyásolni a magyar közéletet külföldről kapott pénzből, fizetett aktivistákkal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bővebben...
 

Montenegrónak az EU-ban van a helye

E-mail Nyomtatás

Montenegrónak az Európai Unióban van a helye, az ország felkészült, hogy a közösség tagja legyen - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az Országházban, miután tárgyalást folytatott Dusko Markovic montenegrói miniszterelnökkel. Orbán Viktor sajtónyilatkozatában azt mondta: "ha a belső problémáink az unión belül nem fognák le a kezünket, és nem lassítanának bennünket, Montenegrónak már lényegében az előszobában vagy egyetlen lépésre kellene lennie csak a teljes jogú tagságtól". A magyar kormány azt tartaná igazságosnak, elvszerűnek és kívánatosnak, ha Montenegró mihamarabb kapcsolódhatna az EU-hoz - erősítette meg.

Bővebben...
 

Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét

E-mail Nyomtatás

Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét, melyet januári elnöki eskütétele alkalmából írt - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a kormany.hu-val.

Bővebben...
 

Hazánk fontos partnere az Egyesült Államok

E-mail Nyomtatás

A magyar kormány a kölcsönös tiszteleten alapuló, az eddigieknél kiegyensúlyozottabb és hatékonyabb politikai együttműködésre készül az Egyesült Államokkal – jelentette ki Varga Mihály az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: gazdasági és kereskedelmi kapcsolataink eddig is kiválóan alakultak az Egyesült Államokkal és bízunk abban, hogy mindez politikai kapcsolatainkban is mielőbb megjelenik.

Bővebben...
 

A kormány stratégiai szövetségesként tekint Szabolcs-Szatmár-Beregre

E-mail Nyomtatás

A kormány stratégiai szövetségesnek és kiemelt partnernek tekinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nyírbogáti általános iskola tornatermének átadásán február 24-én. Lázár János elmondta, a következő néhány hónapban Szabolcs megyében - Nyíregyházán kívül - 70 milliárd forintot fog felosztani a kabinet a települések között, Nyírbogát ebből "joggal számíthat" legalább 1,5 milliárd, de inkább 1 milliárd 800 millió forintra. A kormány távlati elképzeléseiben Szabolcs megyének az a feladata, hogy integrálja a környék magyarjait és azokat is, akik átmenetileg a határon kívülre szorultak és ott élik életüket, és ma Kárpátalján és a Partiumban próbálnak boldogulni - hangsúlyozta a miniszter.

Bővebben...
 

A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét

E-mail Nyomtatás

A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 79. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen. A tárcavezető emlékeztetett, hogy a kormány szerdán azt javasolta a fővárosnak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB), vonja vissza a budapesti olimpiai pályázatot. Ennek indoka a nemzeti egység hiánya, e nélkül ugyanis egyetlen ország sem tudott olimpiát rendezni, e nélkül nincs esélye a pályázatnak - mondta. Szavai szerint Magyarországon elképzelhetetlen nemzeti egység baloldali pártok nélkül, a budapesti pályázatot eredetileg támogató MSZP azonban változtatott az álláspontján. Ha pedig csak a kormány és a kormánypártok támogatják az olimpiát, az megvalósíthatatlan.

Bővebben...
 

Két és félszeresére emelkedett a kiadott építési engedélyek száma

E-mail Nyomtatás

Magyarország erősödését a lakáspiaci fordulat is jelzi, 2016 során két és félszer több építési engedélyt adtak ki, mint az előző évben, 10 ezer új otthon épült, amely 31 százalékos bővülést jelent éves összehasonlításban. A lakáspiac élénkülése egyértelműen a kormány otthonteremtési programjának köszönhető.

Bővebben...
 

Az erőszak a kommunista ideológia magjába van kódolva

E-mail Nyomtatás

A kommunista ideológiának a gyökerébe, a magjába van belekódolva az erőszak, a jogtiprás, az emberi méltóság tiszteletben nem tartása - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára pénteken, a málenkij robotra elhurcolt kispestiek emlékművének felavatásakor mondott beszédében. A kommunizmus "ebben nem különbözik semmilyen más önkényuralmi, totalitárius rendszertől, ezért ugyanaz a magja a náci, nemzetiszocialista gondolkodásnak és a nemzetközi szocialista, kommunista gondolkodásnak", hiszen az embert nem személyiségnek tartja, nem tiszteli, eszköznek tekinti, "mennyiségnek és nem minőségnek"  - hangsúlyozta.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség