Itthon



Magyarország mindig kölcsönös tiszteletre alapuló kapcsolatot akart Romániával

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarország mindig is kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatra törekedett Romániával az ott élő magyar közösség érdekében - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán január 15-én. Szijjártó Péter arra reagált, hogy Mihai Tudose román miniszterelnök a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban egyebek mellett azt nyilatkozta a Realitatea hírtelevíziónak: "Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is".

Bővebben...
 

Újabb 117 mentőautót kap az Országos Mentőszolgálat

E-mail Nyomtatás PDF

Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján, melyet abból az alkalomból tartott, hogy január 15-én 20 új mentőautó állt forgalomba.

Bővebben...
 

Indul az építőipari cégek fejlesztését segítő 20 milliárd forintos pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

Az építőipar teljesítménye több mint 30%-kal, a szerződések száma 110%-kal nőtt tavaly novemberben – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva. Hozzátette: a kormány célja, hogy e növekedés a jövőben is folytatódjon, ezért egy 20 milliárd forintos fejlesztési program indul az ágazatban, amelyre már januártól pályázhatnak a magyar építőipari kis- és középvállalkozások.

Bővebben...
 

Igazságügyi szakértői testületi tagokat neveztek ki

E-mail Nyomtatás PDF

Az igazságügyi miniszter felhatalmazása alapján, a földművelésügyi miniszter egyetértésével az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára, dr. Vízkelety Mariann 2018. január 15. napjától 2023. január 14. napjáig tartó hatállyal kinevezte az igazságügyi szakértői testületek szervezetéről és működéséről szóló 33/2007. (VI. 22.) IRM rendelet alapján megalakított Állategészségügyi Igazságügyi Szakértői Testület tagjait.

Bővebben...
 

Közel 2,5 milliárd forint támogatást nyújt a magyar állam Székelyudvarhelynek

E-mail Nyomtatás PDF

Közel 2,5 milliárd forint támogatást nyújt a magyar állam székelyudvarhelyi projektekre - jelentette be vasárnap a székelyudvarhelyi városházán tartott sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség