Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Itthon



Budapesten is Tibet szabadságáért demonstráltak - két embert előállítottak

E-mail Nyomtatás PDF
Száznál is többen tüntettek Tibet szabadságáért és az erőszak ellen csütörtök délután a kínai nagykövetség épületet előtt Budapesten, a Benczúr utcában. A demonstrálók között több tibeti volt, akik hangosbeszélőn keresztül követelték országuk függetlenségét, a dalai láma visszatérését és Kína kivonulását a tartományból.
Bővebben...
 

Folytatódik az egészségügyi reform - tárcacsere nincs napirenden

E-mail Nyomtatás PDF
az egészségügyi reform és biztosan szerepet kap majd a magántőke is az új egészségbiztosítási rendszerben. Elképzelhető azonban, hogy a februárban elfogadott törvényt "finomítják" a koalíciós pártok és a magántőke is más formában jelenik meg, mint az eredeti elképzelésekben. Erről állapodtak meg az MSZP és az SDZDSZ képviselői azon az egyeztetésen, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, MSZP-elnök és Kóka János, az SZDSZ elnöke is részt vett. Az egyeztetések folytatódnak, konkrét döntés nem született arról, hogy lesznek-e módosítások a pénztár-törvényben.
Bővebben...
 

Kóka: A reformokról csak a hatalommal együtt volnánk képesek lemondani

E-mail Nyomtatás PDF
A magántőke az egészségbiztosítási reform lényege, ha nincsenek reformok, akkor az SZDSZ-nek nincs értelme a koalícióban maradnia - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán arra a kérdésre válaszolva, hogy kilép-e a koalícióból az SZDSZ, ha nem engedik be a magántőkét a szocialisták az egészségpénztárakba.
Bővebben...
 

Az orvosi kamara szerint az E-Alapon kívüli forrásból kellene pótolni a kieső vizitdíj-bevételt

E-mail Nyomtatás PDF
Határozottan tiltakozik a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az ellen, hogy a gyermekorvosi támogatásból pótolják a kieső vizitdíj-bevételt. A probléma megoldására az egészségügyi minisztériumnak ez volt az egyik javaslata a szakmai szervezetekkel tartott keddi egyeztetésen. Éger István, a MOK elnöke szerint az egészségügyi miniszternek lobbiznia kellene a kormánynál, hogy az amúgy is szűkös E-Alapon kívüli forrást találjanak a vizitdíj pótlására.Az egészségügyi tárca és a szakmai szervezetek között kedden zajlott egyeztetésen ez a megoldás csak mint lehetőség jelent meg, de már akkor sem támogatták a javaslatot
Bővebben...
 

Emelkedik az infláció

E-mail Nyomtatás PDF
konvergencia-programban előre jelzett 2,8 százalékos gazdasági növekedés helyett 2,4 százalékkal számol a Pénzügyminisztérium az idén. A tárca a módosítást azzal indokolta, hogy a lassú amerikai növekedés és a hitelpiaci zavarok hatására az Európai Unió is 0,4 százalékponttal kisebb növekedéssel számol, Németországban pedig, amely a magyar gazdaság meghatározó piaca, még erőteljesebb a változás, itt fél százalékponttal csökkentették az idei évre előre jelzett növekedést. A pénzügyi tárca módosította az inflációs várakozásokat is, 4,8 százalék helyett várhatóan 5,9 százalékos lesz a drágulás.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség