Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. augusztus 24, csütörtök, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Külföld

Főpásztori látogatás Dunacsúnyban

E-mail Nyomtatás

Ünnepélyes keretek között, főpapi szentmise keretében lépett hivatalosan is nyugdíjkorba Červený Marián dunacsúnyi plébános. Meghívására napra pontosan a 62. születésnapján, június 17-én, szombaton további egyházi személyek és laikusok kíséretében ellátogatott Dunacsúnyba a horvát származású, magyarul is jól beszélő Zsifkovics Egyed megyéspüspök Kismartonból.

Bővebben...
 

Magyarul a szlovák parlamentben

E-mail Nyomtatás

Még viccnek is rossz. Tizenhárom évvel az Európai Unióhoz való csatlakozásunkat követően feláll a szőr az ember hátán, ha arra gondol, hogy az egykori magyar koronázóvárosban berendezkedett szlovák törvényhozásban a bennszülöttek anyanyelvükön (egyben az EU egyik hivatalos nyelvén) mondják el felszólalásaikat.

Bővebben...
 

Turulmadár a hetven évvel ezelőtt kegyetlen sorscsapással sújtott lévártiak emlékére

E-mail Nyomtatás

Mitologikus madarunkat ábrázoló szobrot avattak Lévárton június 18-án a községből kitelepítettek emlékére. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csáky Pál, EP-képviselő, dr. Vitányi István magyarországi parlamenti képviselő és Menyhárt József, az MKP elnöke, aki a szoboravató ünnepség egyik szónoka volt. Az ünnepségre hazalátogatott a falu neves szülöttje, Miklós László korábbi környezetvédelmi miniszter is.

Bővebben...
 

Hungarikum lett Torockó épített öröksége

E-mail Nyomtatás

Március 21-től kiemelkedő nemzeti érték, június 20-ától hungarikum Torockó épített öröksége. Ezentúl hivatalosan is közös értéke a magyarságnak, amely népszerűsítését Magyarország Kormánya is vállalja – hangsúlyozta a Hungarikum Bizottság kecskeméti ülését követően Hegedüs Csilla, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke.

Bővebben...
 

Nem tárgyalják a román szenátusban március 15-ét

E-mail Nyomtatás

Levették a szenátus június 20-ai ülésének napirendjéről azt a törvénytervezetet, amely hivatalos ünneppé nyilvánítaná március 15-ét – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es szenátor. Mint mondta, a szociáldemokrata frakció részéről érkezett a javaslat, amely előtt értetlenül állnak, annál is inkább, hogy előző nap ellenszavazat nélkül fogadta el a szakbizottság a tervezetet.

Bővebben...
 

Memorandum Biharországért

E-mail Nyomtatás

A Bihar Megyei Munkáltatók Fóruma egy Memorandum Biharért című dokumentum elfogadását kezdeményezte, amelynek aláírására a romániai megyében létező és működő főbb politikai-gazdasági érdekképviseletek, valamint társadalmi szervezetek és felsőoktatási intézmények reprezentánsait kérték fel.

Bővebben...
 

A magyarság történelmének egyik legfontosabb eseménye a honfoglalás”

E-mail Nyomtatás

Honfoglalási emlékünnepség Tiszacsomán

A kárpátaljai magyarság egyik legjelentősebb emlékhelye Tiszacsoma, ahol több mint 1000 éves, egyértelműen a magyar eleinkhez kötődő temetőt és települést tártak fel a régészek. A temető helyén kialakított emlékparkban 22. alkalommal szervezett honfoglalási emlékünnepséget június 18-án a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és Tiszacsomai Alapszervezete.

Bővebben...
 

A Rákóczi-főiskola közleménye

E-mail Nyomtatás

Az utóbbi években számos módosításon esett át az ukrán állampolgárságra, illetve személyazonosság igazolására vonatkozó hatályos törvény (Закон України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус), amelyet 2012. november 20-án fogadott el az Ukrán Legfelső Tanács. A közelmúltban többek között a személyazonosságot igazoló okiratok kiadásának rendjén változtattak a törvényhozók.

Bővebben...
 

Semjén: Kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-ösztöndíjasok

E-mail Nyomtatás

A külhoni magyarság kulturális, nyelvi identitásának megerősítésében, a magyar nyelvű oktatás kiterjesztésében és a honosítás területén egyaránt kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program ösztöndíjasai - értékelt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes június 21-én Budapesten, a két program idei zárókonferenciáján.

Bővebben...
 

Korrupció gyanújával letartóztatták a valjevói közigazgatás vezetőjét

E-mail Nyomtatás

Kenőpénz kifizetése és elfogadása miatt letartóztattak hat személyt, köztük a valjevói városi közigazgatás vezetőjét. A Blic belgrádi napilap jelentése szerint elfogásuk június 20-án este történt. A gyanú szerint visszaéltek hivatali pozíciójukkal és a közbeszerzési eljárásokkal, továbbá hivatalos iratokat hamisítottak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség