Külföld

D'Estaing: Meg kell ismételni a ír népszavazást

E-mail Nyomtatás

Írországnak vagy meg kell ismételnie a népszavazást a lisszaboni szerződésről, vagy egy speciális együttműködésről kell tárgyalásokat kezdenie az Európai Unióval - mondta Valery Giscard d'Estaing volt francia államfő. „Az íreknek joguk van nemet mondani” - mondta a politikus, majd így folytatta: „azonban az európai lakosság 0,7 százalékát kitevő ország nem dönthet a többiekről.” D'Estaing, aki a dokumentum elődjének számító, ám végül a francia és holland népszavazáson 2005-ben elbukó uniós alkotmánytervezet egyik atyja volt, minderről az RTL rádiónak nyilatkozott.
Bővebben...
 

Koszovó nem egyesül Albániával

E-mail Nyomtatás

A koszovói kormányfő csütörtökön Tiranában kizárta annak lehetőségét, hogy Koszovó és Albánia egyesüljön. Hashim Thaci, akinek első külföldi útja Albániába vezetett kijelentette: "egy nemzet vagyunk, de két külön államban. Mindkét ország az európai uniós integrációra törekszik" - tette hozzá a politikus. Úgy vélte, hogy az EU- és NATO-tagság jelentheti a balkáni államoknak a békét és a stabilitást.
Bővebben...
 

Pásztor: Nem biztos a Magyar Koalíció részvétele a kormányban

E-mail Nyomtatás

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Tanjugnak kijelentette, hogy a Magyar Koalíció képviselőivel senki sem tárgyal a kormányalakításról, ám támogatni fogják az Európai Szerbiáért és a Szerbiai Szocialista Párt vezette pártszövetség koalícióját.
Bővebben...
 

Tőkés visszautasította Kósáné Kovács Magda egyházellenes megnyilvánulását

E-mail Nyomtatás
Az Európai Parlament júniusi, strasbourgi ülésszakának kezdőnapján Tőkés László napirend előtti felszólalásban foglalkozott az európai értékek és az egyházak iránti tolerancia kérdéskörével – a posztkommunizmus összefüggésében. A kérdés felvetése közvetlenül kapcsolódott Kósáné Kovács Magda május 19-i felszólalásához.
Bővebben...
 

Brutális magyarverés a Vajdaságban

E-mail Nyomtatás

Hétvégén újabb magyarverés volt a délvidéki Temerin városában. Két fiatal férfit vertek meg az utcán, egyikükön azonnali műtétet hajtottak végre, hogy megmentsék a szeme világát. A szülőktől kapott információk szerint 2008. június 14-én éjjel egy óra tájban Temerinben minden ok nélkül rajtaütésszerűen megtámadták és súlyosan bántalmazták az utcán békésen közlekedő K. Roland (19 éves) és K. Viktor (18 éves) magyar fiatalokat – olvasható a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) közleményében. Előbbit sörösüveggel leütötték és megrugdosták, olyannyira, hogy az újvidéki kórházban szombaton sürgős műtéti beavatkozásra volt szükség szeme világa megmentésének érdekében.
Bővebben...
 

EU-nem: az ír kormányfő nem tudja, mi lesz

E-mail Nyomtatás

Az ír miniszterelnök szerint „nem egyértelmű” a következő lépés azután, hogy országa a csütörtökön tartott népszavazáson elutasította a Lisszaboni Szerződést, válságba sodorva ezzel az Európai Unió működését. Brian Cowen az RTE ír közszolgálati rádiónak adott vasárnapi interjújában kijelentette: „az a dolgom, hogy megvédjem az érdekeinket, biztosítsam, hogy ne sérüljenek, és ezzel párhuzamosan megtaláljam a továbbvezető utakat. Ezek azonban egyelőre nem egyértelműek számomra”.
Bővebben...
 

Az MPP bevette Gyergyószentmiklóst és Tusnádfürdőt is

E-mail Nyomtatás

Befejeződött a romániai helyhatósági választás, Gyergyószentmiklóson és Tusnádfürdőn a Magyar Polgári Párt jelöltje győzött. Bukarestben a független Sorin Oprescu szerezte a legtöbb szavazatot. A vasárnap reggel megkezdődött választáson 1474 polgármesteri helyről döntöttek a választók.
Bővebben...
 

Elbukott az EU-alkotmány Írországban

E-mail Nyomtatás

Az ír referendum nem hivatalos eredménye szerint az írek többsége nemmel szavazott, vagyis elutasította a Lisszaboni Szerződést.
Dermot Ahern ír igazságügyi miniszter elismerte, hogy az eddigi, most már reprezentatívnak tekinthető részeredmények alapján Írországban megbukott az Unió reformszerződése.
Bővebben...
 

Isten malmai...

E-mail Nyomtatás

Izrael Állam, illetve a cionizmus pillanatnyilag roppant erősnek tűnik. De a cionisták éppen azért hódítanak és terjeszkednek olyan hatalmas lendülettel, mert pontosan tudják: a jövő nem sok jót tartogat a számukra. Ezért aztán úgy gondolják, addig kell cselekedniük, amíg még képesek rá. Egyfajta kapuzárási pánik lett úrrá Izraelen. Ennek oka pedig az, hogy néhány évtized múlva a zsidók kisebbségbe szorulnak a történelmi Palesztina területén.
Bővebben...
 

Oszama bin Laden is megszólalt

E-mail Nyomtatás

Miután Izrael Állam megszületésének 60. évfordulója alkalmából felerősödött a nyugati propagandakampány és politikusok tömege hangoztatta jókívánságait, Oszama bin Laden is úgy érezte, feltétlenül szükséges valamit mondania. Május 16-án, az El Ekhalas elnevezésű dzsihadista weblapon közzétett, kilenc és fél perces üzenetét a "Nyugat népeihez" intézte, és szándéka szerint meg kívánta magyarázni az okokat, amelyek elkerülhetetlenné teszik a harc folytatását "Palesztina felszabadításáért".
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség