Külföld

Elfoghatatlan az ír gázoló

E-mail Nyomtatás

Az európai elfogatóparancsról és a tagállamok közötti átadási eljárásokról szóló kerethatározat jelenlegi formájában nem szolgálja kellőképpen az uniós polgárok jogbiztonságát. Így értékelte szerdán Herczog Edit, az Európai Parlament szocialista képviselője az azonnali kérdésére adott bizottsági választ.
Bővebben...
 

A magyar katona halála ellenére nem jönnek haza a honvédek Afganisztánból

E-mail Nyomtatás

Az Afganisztánban szolgáló magyar katonák közül senki nem jelezte, hogy a keddi tragikus baleset hatására haza szeretne jönni – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya. Kedden Baghlan tartományban életét vesztette egy magyar katona egy robbanószerkezet hatástalanítása közben. A katonáknak van lehetőségük arra - például családi okok miatt is -, hogy idő előtt megszakítsák missziójukat és hazatérjenek. A HM tájékoztatása szerint azonban ezt kedd óta senki nem kérte.
Bővebben...
 

Megvan a világ legrégibb keresztény temploma?

E-mail Nyomtatás

Jordániai régészek kiásták a világ legrégibb keresztény templomát. Feltételezésük szerint egy majdnem kétezer évvel ezelőtti szentély romjaira bukkantak az ország északi részén fekvő Rihab városában.
Bővebben...
 

Hősi halottá nyilvánították az Afganisztánban elhunyt magyar katonát

E-mail Nyomtatás

Hősi halottá nyilvánították az Afganisztánban kedden elhunyt Kovács Gyulát. A főtörzsöőrmester magyar idő szerint reggel hét órakor egy házi készítésű bombát próbált hatástalanítani, de az felrobbant. A katona a Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tűzszerész részlegének volt a tagja.
Bővebben...
 

Szudáni gépkatasztrófa: 50 utast keresnek

E-mail Nyomtatás

Legalább 28 halottja van a szudáni repülőgép-katasztrófának. A mentőalakulatok még több mint 50 utast keresnek a roncsok között. Több mint 120-an túlélték a szerencsétlenséget.
Bővebben...
 

Nem ismétlik meg a marosvásárhelyi választásokat

E-mail Nyomtatás
Romániában az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) azon beadványát, amelyben a szervezet a marosvásárhelyi helyhatósági választások eredményének megsemmisítését kérte.
Bővebben...
 

A marhahús import miatt csaptak össze Szöulban

E-mail Nyomtatás
Dél-Koreában összecsaptak a rendőrökkel a tüntetők, akik az amerikai marhahús importja ellen tiltakoztak. Szöulban napok óta demonstrálnak a kormány döntése ellen, amely újra engedélyezte az amerikai marhahús behozatalát.
Bővebben...
 

Súlyos összecsapások Egyiptomban a liszt miatt

E-mail Nyomtatás
Súlyos összecsapások voltak szombaton az egyiptomi Burg al-Burullus-ban a rendőrök és felháborodott tüntetők között, miután leállították az állami támogatott liszt eladását-közölték az egyiptomi hatóságok vasárnap. A földközi-tengeri településen 72 ember őrizetbe vettek a rendőrök.
Bővebben...
 

Tőkés: Az RMDSZ kérjen bocsánatot az MPP-től és a Fidesztől

E-mail Nyomtatás
Indokolt volna, hogy az RMDSZ haladék nélkül bocsánatot kérjen az MPP-től és a Fidesztől, hasonlóképpen pedig azoktól a magyar választópolgároktól, akik az MPP jelöltjeire adták szavazatukat – szögezte le Tőkés László a romániai helyi választások kapcsán pénteki közleményében. Tőkés úgy véli, hogy az RMDSZ az egészséges magába nézés helyett újból csak a másokra mutogatás és a megbélyegzés útját választja.
Bővebben...
 

Obama még McCain-nél is nagyobb népszerűséggel bír

E-mail Nyomtatás
A demokrata Barack Obamára szavaznának többen a republikánus McCain-nel szemben, ha most lenne az elnökválasztás az Egyesült Államokban. Ez derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. Közben az Illinois-i szenátor magántalálkozón egyeztetett a párt jövőjéről és egységéről Hillary Clintonnal. Egyes hírek szerin Clinton már az alelnöki posztért sem hajt.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség