Külföld

A nápolyi maffia 38 gyanúsítottját vették őrizetbe

E-mail Nyomtatás
Harmincnyolc embert tartóztatott le az olasz rendőrség pénteken, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tagjai a nápolyi maffiának, a Camorrának. Az akció keretében 160 millió eurónyi (39 milliárd forint) ingó és ingatlan vagyont is lefoglaltak - közölte a rendőrség pénteken.
Bővebben...
 

Tüntetők közé lőttek Tunéziában

E-mail Nyomtatás
Összecsaptak a munkanélküliség és a magas infláció ellen tüntetők a rendőrökkel pénteken Tunéziában. A tiltakozók közül egy ember belehalt lőtt sérülésébe, többen megsebesültek - mondták szakszervezeti és kormányhivatalnokok.
Bővebben...
 

Medvegyev nem tarja ajánlatosnak a NATO-bővítést

E-mail Nyomtatás

A NATO újabb bővítése aláaknázhatja Oroszország és Nyugat-Európa viszonyát – figyelmeztetett Dimitrij Medvegyev, aki beiktatása utáni első hivatalos európai látogatására érkezett Berlinbe.
Bővebben...
 

Európa-szerte tüntetnek a benzinárak miatt

E-mail Nyomtatás

Európa-szerte folytatódtak a tüntetések a magas benzinár miatt. Spanyolországban taxisok tartottak forgalomlassító tüntetést. Adócsökkentést követelnek, azt mondják különben tönkremennek. Angliában és Franciaországban is hasonló tüntetéseket tartottak, az Európai Unió azonban továbbra is ellenzi, hogy a tagállamok csökkentsék a benzint sújtó adókat.
Bővebben...
 

Belgrád tagad: nem tudunk a hágai bűnösök hollétéről

E-mail Nyomtatás
Belgrád a leghatározottabban cáfolja Serge Brammertz hágai főügyész jelentését, hogy Szerbia tud a háborús bűnök vádjával körözöttek hollétéről s csak politikai szándék kérdése, hogy kiszolgáltatja-e őket a nemzetközi törvényszéknek vagy nem.
Bővebben...
 

Üzemi baleset egy szlovén atomerőműben

E-mail Nyomtatás
Európai Bizottság szerdán közleményben tudtatta, hogy a Szlovénia dél-nyugati részén működő Krsko atomerőmű hűtővízrendszerében helyi idő idő szerint 17óra 38 perckor meghibásodás történt. A szlovén-horvát határ közelében álló erőmű biztonsági berendezése azonnal működésbe lépett, a reaktor leállítása jelenleg is tart.
Bővebben...
 

Csütörtöktől fokozottabb ellenőrzés az osztrák-magyar határon

E-mail Nyomtatás
Csütörtöktől fokozódik az ellenőrzés az osztrák-magyar határon a labdarúgó Európa-bajnokság közeledtével. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben hívta fel az utazók figyelmét arra, hogy a nagyobb határátkelőhelyeken megnövekedhet a forgalom, lelassulhat az átlépés.
Bővebben...
 

Barack Obama lesz a demokraták elnökjelöltje, bár Hillary Clinton még nem lépett vissza

E-mail Nyomtatás

Barack Obama kedd este, magyar idő szerint szerda hajnalban bejelentette győzelmét a minnesotai St. Paulban. Elegendő delegátus szavazatát nyerte el ahhoz, hogy őt jelöljék majd augusztusban a Demokrata Párt elnökjelöltjének az amerikai elnökválasztáson.
Bővebben...
 

Baszkföldön robbantott az ETA

E-mail Nyomtatás

Pokolgép robbant szombat éjszaka Baszkföldön. Az ETA szeparatista szervezet által előre bejelentett támadásban hárman könnyebben megsérültek - jelentette a spanyol állami rádió.

Bővebben...
 

Lengyelország "még harcol" Budapest ellen az Európai Innovációs és Technológiai Intézetért

E-mail Nyomtatás


Lengyelország csütörtök esti vétója után még tovább harcol azért, hogy Budapesttel szemben Wroclaw legyen az Európai Innovációs és Technológiai Intézet székhelye. Ezt Radosław Sikorski külügyminiszter jelentette ki pénteken, miután Brüsszelben a lengyel küldöttség megvétózta, hogy Budapest kapja az európai intézményt.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség