Külföld

Bush ismét megszólalt - bár ne tette volna

E-mail Nyomtatás

Nem tudom, érdemes-e egyáltalán szót vesztegetni arra, amit George Bush amerikai elnök mond. Sajnos azonban mégis csak ő a világ első számú hatalmának vezetője, ezért szavainak van némi súlya. Továbbá: ha egyszer valaki könyvet ír korunk hazugságairól, akkor érdekes alapanyagot szolgáltatnak Bush elnök megnyilvánulásai. Későbbi korok történészei alighanem elképedve olvassák majd szavait. Kíváncsi lennék, vajon tényleg ennyire tudatlan ez az ember, vagy szándékosan hangoztatja tévképzeteit valamilyen nemesnek gondolt cél érdekében?
Bővebben...
 

Amerikai háborús bűnök

E-mail Nyomtatás
Megdöbbentő képeket hozott nyilvánosságra a Kaliforniai Egyetem professzora. Sean Malloy bemutatta azt a 10, korábban publikálatlan fényképet, melyek nem sokkal a hirosimai atomtámadás után készültek.
A képeket  1945-ben találta meg a várostól nem messze Robert L. Capp, amerikai katona egy barlangban. A megszálló csa-patokkal érkező férfi kidolgozatlan filmtekercsek között bukkant az elképesztő fényképekre. A korábban nyilvánosságra került fényképek között is láthatóak voltak a pusztítás nyomai, de a támadásban meghalt embereket megjelenítő felvételeket gondosan rejtve hagyták.
Bővebben...
 

Al Nakba

E-mail Nyomtatás
60 éve történt
Május 15-én Izrael ünnepelt - a palesztinok pedig gyászoltak. Éppen 60 évvel ezelőtt, 1948-ban kiáltották ki a zsidó államot, és ezzel egyidejűleg a palesztinokra rászakadt a katasztrófa - vagyis ahogy arabul mondják: az al Nakba. A felfegyverzett zsidó terrorista csoportok borzalmas tömegmészárlásokat követtek el, hogy megfélemlítsék és távozásra kényszerítsék az egykori brit mandátumterület arab lakóit. Több mint 700 ezer ember menekült el, hátrahagyva földet, házat, hazát, és az értékes ingóságokat. Nagy részük a szomszédos arab államokban, illetve Palesztina azon területein talált menedéket, amelyeket nem csatoltak Izraelhez. Hivatalos adatok szerint jelenleg a palesztin menekültek száma 7,2 millió, akiknek többsége még mindig menekülttáborokban él.
Bővebben...
 

Egy újabb illúzióval kevesebb

E-mail Nyomtatás
A "szociáldemokrata harmadik út" vége?
Már persze csak annak van most kevesebb illúziója, aki, mint hazánk miniszterelnöke, hitt egyáltalán az "új" Munkáspárt "harmadik út" néven reklámozott politikájában. Jó lenne tudni, vajon Gyurcsány Ferenc még mindig csodálja-e Tony Blairt, és követendő példának tatja-e a "New Labour" eszméit és tetteit? Tony Blair persze már jó ideje nem miniszterelnök. Hivatali idejének utolsó időszakában azonban legalább olyan népszerűtlenné vált, mint magyar követője.
Bővebben...
 

Végérvényesen elutasítva a per-újrafelvételi kérelem Wass Albert ügyében

E-mail Nyomtatás


Elutasította a per-újrafelvételi kérelmet Wass Albert ügyében a román legfelsőbb bíróság. A kolozsvári Krónika napilapnak Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd úgy nyilatkozott: "Ismételten bebizonyosodott az Európai Unió által is jelzett tény, miszerint a romániai igazságszolgáltatás a politika befolyása alatt áll. Ilyen körülmények között született a bosszantó ítélet".

Bővebben...
 

Fokvárost is elérte a dél-afrikai erőszakhullám

E-mail Nyomtatás


A külföldiek ellen irányuló erőszak már Fokvárost is elérte Dél-Afrikában - közölte a helyi rendőrség pénteken. A Johannesburgban tizenkét napja tartó zavargások először terjedtek át az ország délnyugati csücskében lévő városra.

Bővebben...
 

Halászok tüntetnek a benzinárak miatt több országban

E-mail Nyomtatás


Tengeri blokádot állítottak föl több franciaországi kikötőnél a magas üzemanyagárak miatt tiltakozó halászok - közölte az AFP pénteken. Közben több száz halász Belgiumban szervezett demonstrációt, a portugál kollégáik pedig bejelentették: egy hét múlva sztrájkba lépnek.

Bővebben...
 

Az iráni főállamügyész "leleplező" bejelentése

E-mail Nyomtatás


Az iráni főállamügyész szerint Shiraz városában április közepén robbantásos merénylet történt, és a tettesek bevallották, hogy izraeli és amerikai kapcsolataik vannak. Az ISNA nevű iráni hírügynökség pénteken azt közölte, hogy a főállamügyész interjút adott, és ebben kijelentette, hogy a felelősök elismerték: Izraellel és az Egyesült Államokkal tartottak fenn kapcsolatot. A főállamügyész nem beszélt részletekről a hírügynökség közlése szerint. A bejelentés előtt nem sokkal Hatami ajatollah azt közölte, hogy összeeskövők támadást terveztek Qum városában és a teheráni könyvkiállításon is.

Bővebben...
 

Összecsapások Nápolyban

E-mail Nyomtatás


Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Nápoly északnyugati külvárosában pénteken, miután a helyiek meg akarták akadályozni, hogy egy új szeméttelep nyíljon. A csata éjszakáig tartott, közölte az ANSA hírügynökség.

Bővebben...
 

Betiltaná az állatok gazdasági célú klónozását az EP

E-mail Nyomtatás


Az Európai Parlament (EP) 2013-ig követendő uniós állategészségügyi stratégiáról elfogadott csütörtöki jelentése értelmében a képviselők tiltanák az állatok gazdasági célú klónozását, és szigorítanák az élőállatok szállításának szabályait. Az EP-nek "határozott meggyőződése, hogy az állatok gazdasági célú klónozását be kell tiltani" - olvasható a dokumentumban.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség