Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 26, péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Külföld

A segélyosztás felfüggesztésére kényszerült az ENSZ a Gázai-övezetben

E-mail Nyomtatás
Az ENSZ csütörtökön üzemanyaghiány miatt felfüggesztette a segélyosztást a Gáza-övezetben - közölte a világszervezet segélyrészlegének szóvivője. A világszervezet arra vár, hogy Izrael, amely blokád alatt tartja a palesztin területet, újabb üzemanyag szállítmányt engedjen be. A zsidó állam azonban a palesztinokat hibáztatja, amely uralja az ostromlott területet.
Bővebben...
 

"Be Happy, Not Gay" - viselheti a pólót az amerikai tinédzser a bíróság szerint

E-mail Nyomtatás
Egy amerikai szövetségi bíróság engedélyezte egy tinédzsernek, hogy viselje "Boldog légy, ne meleg" (Be Happy, Not Gay) feliratú pólóját egy hétfői keresztény akciónapon, amelyet egy melegjogi tiltakozásra tartanak válaszul.A Neuqua Valley-i (Illinois állam) középiskola korábban megtiltotta a diáknak, Alexander Neuxollnak, hogy hétfőn magára öltse a trikót. Egy keresztény csoport az "Igazság Napja" elnevezésű akcióját szervezi aznapra, a homoszexualitással szembeni ellenérzésük kifejezéseként. Az eseményt négy éve minden évben megrendezik.
Bővebben...
 

Greenpeace-közlemény: az Erste Bank visszalépett a Mohi Atomreaktor finanszírozásától

E-mail Nyomtatás
A Greenpeace üdvözölte az Erste Bank döntését, miszerint: a nemzetközi környezetvédő szervezet érveit megfontolva, nem vállal szerepet a szlovákiai Mohiban megépíteni tervezett két új nukleáris reaktor kockázatos pénzügyi finanszírozásában. A hírt az Erste Bank bécsi vezérigazgatóságának képviseletében Franz Portisch tette közzé csütörtökön."Gratulálunk az Erste Bank mostani döntéséhez.
Bővebben...
 

Eltűnik a legnagyobb gleccser Új-Zélandon

E-mail Nyomtatás

Új-Zéland legnagyobb gleccsere nagyon gyorsan olvad, és lehet, hogy teljesen megszűnik, közölték csütörtökön egyetemi kutatók.A 23 kilométer hosszú jégfolyam évente eddig évente 180 métert rövidült, de ezentúl 500-800 méternyit fog zsugorodni minden nyáron. Az egyetemi kutatók szerint az olvadás különösen felgyorsult az utóbbi 10 évben.
Bővebben...
 

Izraeli légicsapás Gázában

E-mail Nyomtatás
Egy halottja és három sebesültje van a csütörtökre virradó éjjel Gázában végrehajtott izraeli légicsapásnak - adta hírül az AFP. A harci repülők két hullámban támadták Beit Hanún és Hán Junisz településeket. Az izraeli hadsereg szerint palesztin fegyveresek voltak az akciók célpontjai.A palesztin források egyelőre nem közölték, hogy kik az áldozatai a légicsapásnak. Az AFP francia hírügynökség összesítése szerint az izraeli és palesztin béketárgyalások tavaly novemberben történt formális felújítása óta 434-en, főként palesztinok haltak meg a közel-keleti összecsapásokban.
 

A vajdasági kormányfő határozottan ellenzi a kisebbségi területi autonómiát

E-mail Nyomtatás
A vajdasági kormányfő a nemzeti kisebbségek területi autonómiája ellen foglalt állást kedden. Bojan Pajtics a magyarok lakta Zentán kijelentette, hogy a tartományt nem szabad "felszabdalni". Szerinte az ilyen törekvések tették tönkre az országot. A Magyar Koalíció autonómiakoncepciójának része (a személyi autonómia mellett) a magyar autonóm körzet létrehozása is a Vajdaság északi részében.Pajtics - aki beszédét magyarul tartotta - kijelentette, hogy a Vajdaság mindig is Európa volt kicsiben, s ezért biztosra veszi, hogy a csaknem színtiszta magyar városban is a Demokrata Párt által vezetett koalíció fog győzedelmeskedni. Zentán egyébként VMSZ-es többségű az önkormányzat.
Bővebben...
 

"Elnyomják a szlovákokat a kisebbségek"- Szlovákiai közvéleménykutatás

E-mail Nyomtatás
A Szlovákiában élő nemzeti kisebbségek tagjai visszaélnek jogállásukkal és elnyomják a többségi szlovákokat- legalábbis egy friss közvéleménykutatás eredményei szerint. A szlovák TNSK SK közvélemény-kutató ügynökség és a pozsonyi Comenius Egyetem Szociológia Tanszékének közös felmérésének adatait kedden tették közzé.A közvélemény-kutató ügynökség és a tanszék egy hét évvel ezelőtti, úgynevezett anómia-felmérést ismételt meg.
Bővebben...
 

Amerika és a közel-keleti demokrácia

E-mail Nyomtatás

Az Amerikai Egyesült Államok állítólag azt szeretné, ha a demokrácia elterjedne mindenütt a világon, de mindenekelőtt a Közel-Keleten. Mert akkor megszűnne a terrorizmus, megindulna a gazdasági fejlődés, és beköszöntene a Kánaán. Ennek a "szent célnak" az érdekében pedig még háborúkat is hajlandók indítani. Miként az Irakban és Afganisztánban történt. Tekintsünk most el attól, hogy a nyugati típusú demokrácia tényleg a nép uralmát valósítja-e meg?

Bővebben...
 

Jimmy Carter: gyalázat, és embertelen a Gázai övezet blokádja

E-mail Nyomtatás
Merényletektől tartva razziával kezdte a pészahra való készülődést az izraeli hadsereg, a határőrök pedig a zsidó húsvét idejére teljesen lezárták Ciszjordánia és Izrael határát. A pészah szombat este kezdődik és nyolc napig tart. A tilalom nem vonatkozik az újságírókra, az ügyvédekre, a kereskedőkre és a humanitárius szervezetek munkatársaira.
Bővebben...
 

Nyugat-ellenes tüntetések Kínában

E-mail Nyomtatás

Újabb Nyugat-ellenes tüntetéseket tartottak Kínában vasárnap azután, hogy szombaton országszerte több településen ezrek tiltakoztak főként Franciaország tibeti politikája ellen.A kínai állami hírügynökség szerint vasárnap újra több városban tartottak demonstrációkat, a tiltakozók pedig ismét főként a francia üzletlánc, a Carrefour boltjai elött gyűltek össze. A Xinhua hírügynökség jelentése szerint a Nyugat-ellenes kínai tüntető vezetői hangosbeszélők segítségével többek közt a következő szlogeneket skandálták: "Ellenezzük Tibet függetlenségét!", "Támogatjuk az olimpiát!", "Ellenezzük a CNN Kína-ellenes megnyílvánulásait!".
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség