Külföld



A választási együttműködésről tárgyal az SaS és az OĽaNO a kereszténydemokratákkal

E-mail Nyomtatás PDF

A Szabadság és Szolidaritás Pártja, valamint az OĽaNO-NOVA országos megállapodása a KDH-val a megyei választásokon való együttműködésről a tárgyalások ellenére egyelőre várat magára. Jelentette ki a SITA hírügynökségnek az SaS alelnöke, Ľubomír Galko. A vita az egyes pártok képviselőinek központilag meghatározott kezdő arányáról folyik, de a tárgyalások az egyes megyékben tovább folytatódnak. „Szeretnénk együttműködni a KDH-val minden megyében” – jelentette ki Galko. Az SaS szóvivője, Katarína Svrčeková Galko kijelentését úgy pontosította, hogy a pártok nagy valószínűség szerint elsősorban megyei szinteken tárgyalnak majd.

Bővebben...
 

Petíció Ukrajna elnökéhez

E-mail Nyomtatás PDF

Adják vissza a gazdáktól és az egyháztól elvett földeket!

Az ungvári Gulácsy Jenő nyugdíjas villamosmérnök két petíciót nyújtott be elektronikus formában Ukrajna elnökéhez. Az elsőben azt kéri Petro Porosenkótól, hogy a dekommunizációs törvény szellemében kártalanítsa az állam azokat és azok leszármazottait, akik földbirtokát 1945 után a szovjet hatóságok államosították. Külön petícióban kéri, hogy adják vissza a kárpátaljai történelmi egyházaktól elvett javakat. Ahhoz, hogy ezen petíciókkal érdemben foglalkozzon az illetékes hatóság, 90 nap alatt országszerte 25 ezer állampolgárnak támogatnia kell a petíciót. A kezdeményező kéri a vele ezen ügyekben egyetértő kárpátaljai emberek támogatását. Az alábbiakban Gulácsy Jenővel folytatott beszélgetésünket közöljük.

Bővebben...
 

Az ukrán boltok mellett az éttermekben is hamisított szeszes italokat kínálnak

E-mail Nyomtatás PDF

Ami a szeszes italok piacát illeti, az állam ma csak az adók beszedésében érdekelt, és sajnos, egyáltalán nem fordít figyelmet arra, hogy az illegális alkoholtartalmú termékek kiszorítják a legális termelőket a piacról – mondta el az UNN hírügynökségnek Makszim Neszmijanov, az Ukrajnai Fogyasztók Szövetsége országos civil szervezet ügyvezető igazgatója.

Bővebben...
 

Az ukrán belügyminiszter szerint indokolt volt az OUN-iroda ostroma

E-mail Nyomtatás PDF

A rendőrségnek alapos oka volt arra, hogy május 9-én megostromolja az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN) kijevi irodáját – jelentette ki a kormány május 11-ei csütörtöki ülésén Arszen Avakov belügyminiszter, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

Bővebben...
 

Valamiben Románia is jó

E-mail Nyomtatás PDF

Megszavazták a melegházasság tiltásáról szóló kezdeményezést

Megszavazta a román képviselőház azt az alkotmányt módosító javaslatot, amely „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározással létrehozott házasságaként" határozza meg a családot, megakadályozva ezáltal, hogy Romániában törvényt hozzanak az azonos neműek házasságáról.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség