Külföld



Rászorultaknak épített szociális lakásokat a nyárádtői gyülekezet

E-mail Nyomtatás PDF

Nyolc lakásban húsz személynek nyújt lakhatási segítséget a Nyárádtői Református Egyházközség, amely a régi kántori lakásnak új funkciót adott, ezzel is támogatva a nyárádtői közösségben élő rászorultakat. A 230 lelkes gyülekezet május 7-én adott hálát Istennek, hogy támogatóik révén sikerült hét év alatt a közösség javára fordítani a használaton kívüli épületet, és egy új házat felépíteni.

Bővebben...
 

A 450 évvel ezelőtti kérés jegyében tartják az idei pünkösdi zarándoklatot Csíksomlyón

E-mail Nyomtatás PDF

A 450 évvel ezelőtti kérés jegyében tartják az idei pünkösdi zarándoklatot Csíksomlyón – áll a ferences rend szerdán közzétett búcsúi tájékoztatójában. A június 3-án tartandó búcsú mottója: „Tarts meg minket őseink szent hitében!" A csíksomlyói hegynyeregben helyi idő szerint 12.30-tól (közép-európai idő: 11.30) tartandó szentmisét – melyet a Duna tévécsatorna ezúttal is élőben közvetít – Miguel Maury Buendía, a Vatikán bukaresti nagykövete, Románia apostoli nunciusa mutatja be, a szentbeszédet Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mondja. A szentmisén jelen lesz Michael Anthony Perry, a ferences rend legfőbb elöljárója, Assisi Szent Ferenc 121. utódja a rend élén.

Bővebben...
 

Isten gyermekeiként – Tudáspróba Kolozsváron

E-mail Nyomtatás PDF

Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten gyermekei – ezzel a római levélből (8,14) vett mottóval rendezik a magyar nyelvű római katolikus országos hittanolimpiát Kolozsváron április 26–28. között. Az esemény különlegességét az adja, hogy első ízben szerepel a megmérettetés a tanügyminisztérium által elismert tantárgyolimpiaként. A korábban főegyházmegyei tantárgyversenyként ismert, majd 2016 óta országos tantárgyversenyként szervezett megmérettetés közel húszéves múltra tekint vissza. A 2016/2017-es tanévben a rendezvény a négy, többségében magyarajkú római katolikus egyházmegye püspökének kérésére és Nagy Gabriella minisztériumi tanácsos hathatós közbenjárására megkapta a minisztériumi jóváhagyást.

Bővebben...
 

Gyűlöletkeltés felsőfokon

E-mail Nyomtatás PDF

Gondolhattuk volna, hogy legalább két kampány között, amikor még távol vannak a következő választások, valamelyest csitulnak a magyarellenes indulok, ritkulnak az ellehetetlenítésünket célzó rendelkezések, kezdeményezések. Reméltük, a 2018. végi nagy évforduló előtt, legalább idén kicsit nyugtunk lesz, jövőre tartogatják puskaporukat a nagy nemzetféltők. Ám nem így történik, majdnem naponta szembesülünk egy-egy újabb megalázó húzással, és még riasztóbb kép feslik fel, amikor valamelyik nemzetközi emberijog-védő szervezet vagy fórum számba veszi az elmúlt esztendő jogsérelmeit. Nem fogynak, sőt, mintha szaporodnának, és évről évre kiegészülnek újabbakkal.

Bővebben...
 

A kereszténység krízise és következményei

E-mail Nyomtatás PDF

Modern korunk utóbbi fázisait a nagy krízisek jellemzik. A 18-ik század vége felé az amerikai függetlenségi háború, a francia forradalom, majd a napóleoni korszak krízisei után a Szent Szövetség uralma, a 19-ik század közepén kitört forradalmak, majd a polgáriasodás s ezzel egy időben a kapitalista társadalmi rendszer kibontakozása okoztak válságokat.

A 20. század még nagyobb kríziseket hozott: az első és a második világháború, koncentrációs és haláltáborokat, genocídiumokat, forradalmakat, diktatúrákat, rossz békéket, meghasonlottságot, új útkereséseket és Európát kettészelő vasfüggönyt, szögesdrót kerítést, őrtornyokat és betonfalakat.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség