Külföld



Sem büntetések, sem ellenőrzések nem térítenek le az autonómia útjáról

E-mail Nyomtatás PDF

Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal csalás elleni ügyosztálya az elmúlt hetekben ismét ellenőrizte a Siculitas Egyesületet és a vele együttműködő Sepsireform Egyesület pénzügyi ügyvitelét. Előbbinek a vezetője Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, az utóbbinak pedig Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke. Székelyföld határkivilágítása után, amelynek mindkét egyesület szervezője volt 2015-ben, hasonló pénzügyi ellenőrzést végzett ugyanaz a hatósági szerv.

Bővebben...
 

Trianon 100

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar kormány „románellenes" propaganda-főosztályaként állították be a bukaresti médiában a magyarországi Trianon 100 nevű kutatócsoportot, amely a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület nevű, fiatal kutatók számára kiírt pályázatán nyert harmincmillió forintos támogatást a békeszerződéssel kapcsolatos ismeretek kiegészítését, összegzését és közzétételét célzó ötéves projektre. A Trianon 100 vezetője szerint a kutatócsoport nem kormányzati intézmény, hanem kizárólagosan tudományos célok mentén, a nyilvánosság előtt működő kezdeményezés.

Bővebben...
 

Idén is lesz zarándokvonat a Csíksomlyóra

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is megy össznemzeti zarándokvonat Csíksomlyóra – számolt be az M1 aktuális csatorna vasárnap. Mező Tibor, a Kárpáteurópa Utazási Iroda ügyvezetője elmondta: a Csíksomlyó Expressz nyolcadik, a Székely Gyors idén tizedik alkalommal indul útnak. A Csíksomlyó Expressz Szombathelyről indul, összegyűjtve a Felvidék és a Dunántúl zarándokait. A Székely Gyors Budapesten, a Keleti pályaudvaron várja az expresszt. Innen összekapcsolva indul a több mint 400 méter hosszú vonat 1150 utassal.

Bővebben...
 

Ezentúl a romániai tanárok is büntethetők korrupciós ügyek miatt

E-mail Nyomtatás PDF

A romániai állami iskolák tanárai köztisztviselőknek minősülnek, következésképpen büntethetők korrupciós bűncselekmények miatt. A Legfőbb Semmítő– és Ítélőszék erre vonatkozó döntése a Hivatalos Közlönyben is megjelent, így hatályba lépett.

Bővebben...
 

A román politikában az új típusú ember győzedelmeskedett

E-mail Nyomtatás PDF

Melyik új? Hát az a régi fajta. Amelyik még mindig nem halt ki.

Bárki új emberré válik, aki hatalomra kerül. Múlttalan ember lesz belőle. Erről próbálnak meggyőzni minket azok a politikusok, akik dicshimnuszokat zengtek a hajdani diktátorról, vagy azok, akik – könyvekben – dicsőítették a kommunista politikákat. Magyarázkodásaikkal még jobban elássák magukat. Amikor arra hivatkoznak, hogy ilyenek voltak az akkori idők és nem bújhattak ki a kommunizmus dicséretének kötelezettsége alól, azt bizonyítják, hogy számukra mindig van lehetőség a kibúvóra, ha elvekről van szó. Tökéletesen tudatában voltak annak, hogy mit írnak, a kétszínűség pedig soha nem vész majd ki belőlük, amíg világ a világ. Amikor azzal érvelnek, hogy azért zengtek dicshimnuszokat a hajdani rezsimről, mert különben nem juthattak volna előre szakmailag, ráébredsz, hogy saját érdekeik érvényesítéséhez nem haboznak majd akár hullákon is átgázolni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség