Külföld



A román szenátus elutasította a diszkriminációellenes tanács felszámolását

E-mail Nyomtatás PDF

A szenátus egyhangúlag elutasította a román diszkriminációellenes tanács felszámolását, amelyet egy szélsőségesen nacionalista román politikus kezdeményezett. Február végén a képviselőház hallgatólagosan, vagyis érdemi vita nélkül fogadta el a tervezetet, amelyet Bogdan Diaconu volt képviselő terjesztett be még a tavaly véget ért parlamenti ciklusban. Diaconu szélsőségesen nacionalista pártja nem jutott be a román parlamentbe a decemberi választáson.

Bővebben...
 

Fordításkritikát kér a bíró a Batthyáneum-perben

E-mail Nyomtatás PDF

A gyulafehérvári táblabíróság arra kérte a Batthyáneum könyvtár tulajdonjogát tisztázó latin végrendelet román fordításainak a készítőit, hogy fűzzenek kritikai megjegyzéseket egymás fordításaihoz. A Batthyáneum restitúciós perének március 8-ai tárgyalásáról az Agerpres hírügynökség számolt be. A táblabíróságnak az ügyészség jelezte, hogy súlyos ellentmondások vannak a két szakértő történész: a román állam képviselői által felkért Ioan Aurel Pop, és a római katolikus egyház által felkért Buzogány Dezső fordítása között.

Bővebben...
 

Porosenko betiltaná a kettős állampolgárságot

E-mail Nyomtatás PDF

Petro Porosenko ukrán elnök a kettős állampolgárságról szóló halaszthatatlan törvényjavaslatot nyújtott be hétfőn a Legfelsőbb Tanácshoz – közölte a pmg.ua hírportál március 13-án.

Bővebben...
 

Hárman a gömöri magyar evangélikusságért

E-mail Nyomtatás PDF

Az emberek részéről napjainkra csökkent az igény az egyházi élet iránt, illetve az egyháznak nem mindig sikerül lépést tartania a korral és az igényekkel. Jelenleg Felvidéken a legoptimistább becslések szerint is mintegy tízezer magyar evangélikus él.

Bővebben...
 

Fico harcba száll a korrupció ellen

E-mail Nyomtatás PDF

Robert Fico kormánya új törvényt készít elő, amellyel azokat szeretné megvédeni, akik korrupciós esetet jelentenek be. A törvénnyel az ilyen esetek nagyobb számú bejelentésére szeretnék ösztönözni az embereket.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség