Külföld



Újabb feszültségforrás: Koszovó kisajátította a Szerbia tulajdonában lévő ingatlanokat

E-mail Nyomtatás PDF

Felháborodást okozott Szerbiában, hogy a pristinai kormány rendeletben koszovói tulajdonnak minősítette az ország területén található azon ingatlanokat, amelyek az egykori Jugoszlávia, majd jogutódja, Szerbia tulajdonában voltak, és mindeddig nem történt meg vagyonjogi viszonyuk rendezése.

Bővebben...
 

A nemzet attól erős, hogy szabad emberek alkotják

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezett a Magyar Mozgalom

 

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a szabadkai Népkörben tartotta március 15-i ünnepi műsorát a Magyar Mozgalom. Ünnepi beszédet mondott Zsoldos Ferenc, a mozgalom ügyvivői testületének tagja.

Bővebben...
 

A haza és a haladás szab utat a magyarságnak

E-mail Nyomtatás PDF

Pásztor István és Semjén Zsolt mondott ünnepi beszédet Szabadkán

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese a vajdasági központi ünnepségen a szuverenitás megőrzését és az egység megteremtését jelölte meg a nemzeti törekvések alappillérének, Pásztor István, a VMSZ elnöke az ész és a szív döntéseit állította párhuzamba nemzeti ünnepünkön mondott köszöntőjében.

Bővebben...
 

Itt vagy velünk, Esterházy János

E-mail Nyomtatás PDF

Esterházy János nevével először Fábry Zoltán leveleinek egyikében találkoztam. Az 1958. március 18-án kelt levélben ez állt: „…Megint egy szörnyű hír kavart fel: Esterházy János meghalt a börtönében; a „védencem” volt, és hiába volt. Mintha én is bűnös lennék a halálában.” Akkoriban, 1972-ben, nem is sejtettem, ki lehetett az a fontos személy, akinek halála megrendítette Fábryt. A rendszerváltás körüli időkben aztán hallottam már a vértanú grófról, 2007-ben pedig, a CSEMADOK Itthon című kulturális havilapjában az elsők között tártunk a nyilvánosság elé írásokat életéről és drámai sorsáról.

Bővebben...
 

Danko: Az emberek elégedetlenek, ezért szélsőséges megoldásokat keresnek

E-mail Nyomtatás PDF

Andrej Danko szlovák házelnök szerint azért terjed az országban a szélsőségesség, mert az emberek elégedetlenek a jelenlegi politikai helyzettel, és szélsőséges megoldásokat keresnek. A SITA hírügynökségnek adott interjújában Danko kijelentette, léteznek a társadalomban xenofób és rasszista megnyilvánulások, amelyek szerinte a törvényhozásba is bekerültek. De Danko szerint a parlamenten belül másfajta szélsőségesség is tapasztalható, az állandóan elégedetlen képviselők sértésekben megnyilvánuló kijelentései. Danko szerint a szélsőségességgel csak hideg fejjel és új törvényekkel lehet felvenni a küzdelmet.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség