Külföld



Kárpát-medencei református borászok találkozója a Lévai járásban

E-mail Nyomtatás PDF

Az egész Kárpát-medencéből több mint nyolcvan borász vett részt a Lévai járás három települése által otthont adó BORUM – Kárpát-medencei református borászok versenyének és szakmai  találkozójának. A Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji Programja keretében március 3. és 5. között megszervezett eseményen mintegy százhúsz bormintát adtak le.

Bővebben...
 

Figyelni fogjuk Nagy-Britannia nagyvonalúságát

E-mail Nyomtatás PDF

Szlovákiának alapvető érdeke, hogy a brexitről folyó tárgyalások ne azzal végződjenek, hogy abból Nagy-Britanniának csak előnyei, az Európai Uniónak pedig csak hátrányai legyenek. Annál is inkább, mert a szigetországban rengeteg szlovák állampolgár tanul és dolgozik. Ezért törekszik kitűnő kétoldalú kapcsolattartásra is az unióból kiválni készülő nagyhatalommal. Ezt hangsúlyozta Robert Fico, szlovák kormányfő David Davisszel, a brit brexit miniszterrel való pozsonyi találkozója után.

Bővebben...
 

Kovászna Megye Tanácsának ülésterméből is mennie kell a székely zászlónak

E-mail Nyomtatás PDF

A Brassói Táblabíróság elutasította a legutóbbi zászlóperben benyújtott fellebbezéseket, és végzésében arra kötelezi Kovászna Megye Tanácsát, valamint annak elnökét, hogy távolítsa el a megyeháza ülésterméből azt a székely zászlót, amelyet Kulcsár-Terza József adományozott egy évvel ezelőtt.

Bővebben...
 

Leváltják a prefektusokat és alprefektusokat

E-mail Nyomtatás PDF

Sorin Grindeanu kormányfő azt nyilatkozta Buzăuban, hogy „fel kell hagyni a kétszínűséggel”, hisz mindenki tudja, hogy a kormányváltás után a prefektusok és az alprefektusok cseréje következik, mert ők a kormány területi képviselői.

Bővebben...
 

A tanügyminiszter fellépését sürgeti a római katolikus érsekség

E-mail Nyomtatás PDF

Levélben sürgette a román oktatási minisztérium fellépését a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium ügyében elkövetett jogsértésekkel szemben a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség és az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség