Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 29, hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Külföld



MKP: sértené a magyarok jogait a vitára bocsátott szlovák közoktatási törvény

E-mail Nyomtatás PDF
Továbbra is komolyabb fenntartások nélkül támogatják a szlovák közoktatási törvény vitatott javaslatát a pozsonyi kormánypártok. Az ellenzék a tervezet visszavonását és átdolgozását sürgeti, mert a most előterjesztett anyag alapján ősztől elképzelhetetlennek tartja a közoktatási reformot.
Bővebben...
 

A magyar kormány hozzájárulásával restaurálják a kolozsvári Mátyás-szoborcsoportot

E-mail Nyomtatás PDF
Decemberre be szeretnék fejezni a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport restaurálási munkálatait - egyebek között erről tárgyalt szerdán Kolozsváron a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium a helyi hatóságok valamint a román kulturális tárca és az RMDSZ képviselőivel.Schneider Mária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára a sajtót arról tájékoztatta, hogy a két évvel korábbi együttes kormányülés döntésének megfelelően a magyar és román kormány fele-fele arányban állja a szoborcsoport restaurálási költségeit.
Bővebben...
 

NATO-csúcs: készültség és forgalmi káosz Bukarestben - több légitársaság törölte járatát

E-mail Nyomtatás PDF
Kedden érkeznek az első vendégek Bukarestbe, a szerdán kezdődő és három napon át tartó NATO-csúcsra. A legfontosabb vendég George W. Bush, az amerikai elnök is kedden érkezik a román fővárosba. A csúcstalálkozón 24 államfő, 26 miniszterelnök és több mint 3000 küldött vesz részt, ennél nagyobb azonban az újságírók száma, az eseményre összesen 3500 sajtós jelentkezett be.
Bővebben...
 

Moszkva fenyegető figyelmeztetése Ukrajna esetleges NATO-csatlakozásával kapcsolatban

E-mail Nyomtatás PDF
Moszkva arra figyelmeztetett kedden, hogy mély válság törthet ki Oroszország és Ukrajna között, ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz - adta hírül az AFP kedden.A NATO-tagállamok vezetői a szerdától két napon át Bukarestben tanácskoznak, ahol a tervek szerint megvitatják Ukrajna és Grúzia Nyugat-barát vezetőinek kérését, hogy indítsák el két volt szovjet tagköztársaság NATO-hoz való csatlakozásának folyamatát.
Bővebben...
 

Több mint 400 halott az egy hete tartó iraki zavargásokban

E-mail Nyomtatás PDF
Legalább 460 halálos áldozata van az egy hete tartó iraki zavargásoknak - derül ki az AFP hétfőn közzétett fölméréséből. A hírügynökség biztonsági források adataira hivatkozva közölte a halottak számát. A számítások szerint csak Bagdadban és Bászra városában mintegy 1100-an sérültek meg a síita fegyveresek és az iraki biztonsági erők összecsapásaiban.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség