KülföldTurulmadár a hetven évvel ezelőtt kegyetlen sorscsapással sújtott lévártiak emlékére

E-mail Nyomtatás PDF

Mitologikus madarunkat ábrázoló szobrot avattak Lévárton június 18-án a községből kitelepítettek emlékére. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csáky Pál, EP-képviselő, dr. Vitányi István magyarországi parlamenti képviselő és Menyhárt József, az MKP elnöke, aki a szoboravató ünnepség egyik szónoka volt. Az ünnepségre hazalátogatott a falu neves szülöttje, Miklós László korábbi környezetvédelmi miniszter is.

Bővebben...
 

Hungarikum lett Torockó épített öröksége

E-mail Nyomtatás PDF

Március 21-től kiemelkedő nemzeti érték, június 20-ától hungarikum Torockó épített öröksége. Ezentúl hivatalosan is közös értéke a magyarságnak, amely népszerűsítését Magyarország Kormánya is vállalja – hangsúlyozta a Hungarikum Bizottság kecskeméti ülését követően Hegedüs Csilla, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke.

Bővebben...
 

Nem tárgyalják a román szenátusban március 15-ét

E-mail Nyomtatás PDF

Levették a szenátus június 20-ai ülésének napirendjéről azt a törvénytervezetet, amely hivatalos ünneppé nyilvánítaná március 15-ét – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es szenátor. Mint mondta, a szociáldemokrata frakció részéről érkezett a javaslat, amely előtt értetlenül állnak, annál is inkább, hogy előző nap ellenszavazat nélkül fogadta el a szakbizottság a tervezetet.

Bővebben...
 

Memorandum Biharországért

E-mail Nyomtatás PDF

A Bihar Megyei Munkáltatók Fóruma egy Memorandum Biharért című dokumentum elfogadását kezdeményezte, amelynek aláírására a romániai megyében létező és működő főbb politikai-gazdasági érdekképviseletek, valamint társadalmi szervezetek és felsőoktatási intézmények reprezentánsait kérték fel.

Bővebben...
 

A magyarság történelmének egyik legfontosabb eseménye a honfoglalás”

E-mail Nyomtatás PDF

Honfoglalási emlékünnepség Tiszacsomán

A kárpátaljai magyarság egyik legjelentősebb emlékhelye Tiszacsoma, ahol több mint 1000 éves, egyértelműen a magyar eleinkhez kötődő temetőt és települést tártak fel a régészek. A temető helyén kialakított emlékparkban 22. alkalommal szervezett honfoglalási emlékünnepséget június 18-án a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és Tiszacsomai Alapszervezete.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség