Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. október 25, vasárnap, Blanka és Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.

KülföldA Rákóczi-főiskola közleménye

E-mail Nyomtatás PDF

Az utóbbi években számos módosításon esett át az ukrán állampolgárságra, illetve személyazonosság igazolására vonatkozó hatályos törvény (Закон України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус), amelyet 2012. november 20-án fogadott el az Ukrán Legfelső Tanács. A közelmúltban többek között a személyazonosságot igazoló okiratok kiadásának rendjén változtattak a törvényhozók.

Bővebben...
 

Semjén: Kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma- és a Petőfi-ösztöndíjasok

E-mail Nyomtatás PDF

A külhoni magyarság kulturális, nyelvi identitásának megerősítésében, a magyar nyelvű oktatás kiterjesztésében és a honosítás területén egyaránt kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program ösztöndíjasai - értékelt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes június 21-én Budapesten, a két program idei zárókonferenciáján.

Bővebben...
 

Korrupció gyanújával letartóztatták a valjevói közigazgatás vezetőjét

E-mail Nyomtatás PDF

Kenőpénz kifizetése és elfogadása miatt letartóztattak hat személyt, köztük a valjevói városi közigazgatás vezetőjét. A Blic belgrádi napilap jelentése szerint elfogásuk június 20-án este történt. A gyanú szerint visszaéltek hivatali pozíciójukkal és a közbeszerzési eljárásokkal, továbbá hivatalos iratokat hamisítottak.

Bővebben...
 

Cserényben Szent Lászlót Zsigmondról mintázták

E-mail Nyomtatás PDF

Szent László kultusza még életében kialakult, majd III. Béla király idején erősödni kezdett, az Anjouk és Zsigmond uralkodása alatt teljesedett ki. Mivel uralkodóként az országot védelmező lovagkirály mivolta vált fontossá, szentként is ezt az erényét domborították ki. Szent Lászlót ennek köszönhetően általában vértben, harci karddal – mint fontos fegyverével –, címeres pajzzsal és koronás fővel ábrázolták. A képeken a világi uralom jelképe, a jogar is meg szokott jelenni. Így ábrázolták őt a ma a Besztercebányai járáshoz tartozó Cserényben is.

Bővebben...
 

Alakul az MKP jelöltlistája az idei megyei választásokra

E-mail Nyomtatás PDF

Finiséhez közelednek a Magyar Közösség Pártja járási konferenciái, melyeken a megyei választásokon induló jelöltekről is szavaznak. A jelöltekre komoly kihívás vár, hiszen négy évvel ezelőtt az MKP nagyon jó eredményt ért el a megyei választásokon, melyek révén ma 41 megyei képviselőjük és három megyei alelnökük van.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség