Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Külföld



Az EU-s tagállamok közül Szlovákia adta vissza a legtöbb uniós támogatást

E-mail Nyomtatás PDF

A 2013-2016-os programidőszakra megítélt uniós támogatás közel 16 százalékát kérte vissza az EU Szlovákiától – tájékoztatott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF). Az EU-s tagállamok közül a szlovákiai hivatalok leplezték le a legtöbb szabálytalanságot az ellenőrzéseik során.

Bővebben...
 

Ahol az iskolával dobban a szív

E-mail Nyomtatás PDF

50 éves a csenkei Bódis József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

Felső-Csallóközben a legtöbb iskolát a gyerekhiány miatt a bezárás veszélye, illetve a beköltöző szlovákok részéről érkező kritika fenyegeti. Csenkén viszont a lakosok szíve az intézménnyel együtt dobog. A történet már 80 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az osztálynaplók történelmi hitelessége szerint: az első öt évfolyam részére megnyitották a magyar tanítási nyelvű iskolát. Majd 50 éve új épületbe költöztek, amelyet az állami támogatás mellett közösségi összefogással, úgymond brigádmunkával és már akkor a falu lakóinak önkéntes adományaiból építettek fel. A korabeli képek tanúsága szerint öreg és fiatal együtt lapátolt, hordta a maltert és a téglát, örömmel építették a közös jövő falait, amelyben a felnövekvő nemzedékek gyerekei magyarul fognak tanulni.

Bővebben...
 

Ferenc pápa megáldotta a Szent László-lángot

E-mail Nyomtatás PDF

A 2017-es évet a lovagkirály trónra lépésének 940. és szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a nemzetpolitikai államtitkárság Szent László-évvé nyilvánította. Ennek jegyében idén számos rendezvényt tartanak Szent László tiszteletére. Az emlékév célja felhívni a figyelmet arra, hogy Szent László a keresztény egység jegyében kapcsolta össze a közép-európai nemzeteket, és emlékezete összekapcsolja az itt élőket a mai napig.

Bővebben...
 

Tiltakozunk a Dózsa György utca kétnyelvű utcanévtábláinak eltávolítása miatt

E-mail Nyomtatás PDF

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal május 31-én elkezdte leszerelni a Dózsa György utca kétnyelvű utcanévtábláit, és helyükre román nyelvű táblákat helyeztek ki, illetve helyenként csak a Gheorghe Doja feliratot hagyták meg. Felháborítónak tartjuk, hogy az önkormányzat még azokat a kétnyelvű táblákat is leszereli, amelyeket több éves küzdelmet követően függesztettek ki, miközben a városban a mai napig kevés olyan utca van, ahol valós kétnyelvű felirat jelölné az utcák nevét.

Bővebben...
 

Feloldotta a román kormány az egyik felszámolt titkosszolgálat irattárának titkosítását

E-mail Nyomtatás PDF

Feloldották Romániában a büntetés-végrehajtó intézetek egykori titkosszolgálata, az úgynevezett Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) irattárának titkosságát, miután több politikus és publicista azt állította, hogy egyesek az onnan eltulajdonított kompromittáló információkkal mindmáig zsarolják a bírákat.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség