Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. szeptember 30, szerda, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

KülföldHova lett a román országprojekt?

E-mail Nyomtatás PDF

Tulajdonképpen sehova. Készül, szépen, lassan, megfontoltan, ahogy Klaus Iohannis elnök beszélni szokott.

A Brexit által okozott európai válság kellős közepén beígért, Klaus Iohannis államfő által tavaly június 24-én, a miniszterelnökkel, a Nemzeti Bank kormányzójával és a parlamenti pártok vezetőivel a nagy-britanniai népszavazás eredményéről tartott konzultálás nyomán bejelentett „országprojekt”„Románia legfontosabb stratégiai dokumentuma” még mindig „vázlat” állapotban van, több mint kilenc hónappal a megvalósítására létrehozott elnöki bizottság felállítása után.

Bővebben...
 

Muzslya: Megkoszorúzták az I. világháborúban elesettek emléktábláját

E-mail Nyomtatás PDF

Emlékezni gyűltek össze a muzslyai polgároka Szűz Mária Szent Neve templom melletti parkban, a tavaly felavatott I. világháborús emléktáblánál, hogy leróják kegyeletüket az ún. "nagy háborúban" elesettek emléke előtt.

Bővebben...
 

Zenta: Cukorgyári végkifejlet

E-mail Nyomtatás PDF

A zentai cukorgyár ellen a napokban megindították a csődeljárást. A dolgozók a napokban kapják meg az értesítéseket a szakszervezeti intézkedésekről, valamint munkaviszonyuk megszűnéséről. Miodrag Kostić a cukorgyár jelenlegi tulajdonosa a kezdetektől leépítette a zentai gyárat. A répatermelőktől átvett termést másik gyárakban dolgozták fel. A dolgozók fizetését lecsökkentették először 15%-kal, majd a teljes bérük 65%-át kapták el, végül tavaly szeptembertől minimális bért ítéltek meg számukra, amit decembertől egyáltalán nem fizettek ki.

Bővebben...
 

Küzdelem az anyanyelvű oktatás megőrzéséért

E-mail Nyomtatás PDF

Kijevben ülésezett május 29-én a Legfelső Tanács tudományos és oktatási bizottságában a készülő oktatási törvény tervezetének parlamenti vitára történő előkészítésére létrehozott munkacsoport. A tanácskozáson Brenzovics László parlamenti képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke megengedhetetlennek nevezte, hogy sérüljön a nemzeti kisebbségeknek az anyanyelvű oktatáshoz való joguk.

Bővebben...
 

Elhunyt Lubomir Husar ukrán bíboros

E-mail Nyomtatás PDF

A pápa csodálattal adózik Krisztus iránti hűsége előtt

A Szentatya táviratban fejezte ki részvétét Lubomir Husar bíboros, kijev-halicsi nyugalmazott nagyérsek halála miatt. A főpásztor május 31-én, szerdán hunyt el 84 éves korában. A pápa megemlékezett rendkívüli munkájáról, amelyet az ukrajnai görög-katolikus egyház újjászületéséért végzett.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség