Külföld



Lazăr: Spekuláció, hogy román bírókat zsarolnak a SIPA-archívumból származó információkkal

E-mail Nyomtatás PDF

Spekuláció, hogy bírókat zsarolnak a volt Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) archívumából származó információkkal – jelentette ki Augustin Lazăr román legfőbb ügyész. Amikor azt kérdezték, hogy zsarolhattak-e bírókat a SIPA archívumából származó információkkal, a legfőbb ügyész azt felelete: „Kétlem... Ez egyesek spekulációja".

Bővebben...
 

Háromnyelvű helységnévtáblát tesznek ki Zilahon

E-mail Nyomtatás PDF

Május 25-én Zilah Város Tanácsa egyöntetűen elfogadta az RMDSZ tanácsosai által benyújtott határozattervezetet, amely szerint háromnyelvű – román, magyar,

német – helységnévtáblát helyeznek ki a város bejáratainál: Zalău, Zilah, Zillenmarkt – tájékoztatott Fazakas Miklós alpolgármester.

Bővebben...
 

Pósa Lajos Társaság alakult

E-mail Nyomtatás PDF

A 2014 – es esztendő mérföldkőnek tekinthető Pósa Lajos szellemi hagyatékának bemutatásában. A Pósa Lajos Emlékévben 5 államban, 40 helyszínen 65 rendezvényen találkozhatott az érdeklődő közönség Pósa bácsi verseivel, tekinthette meg az életét, munkásságát bemutató kiállítást.

Bővebben...
 

Sikkasztással vádolják a Keresztapát

E-mail Nyomtatás PDF

Sikkasztás, pénzmosás és bűnszervezet létrehozásának alapos gyanújával bűnvádi eljárást indított szerdán a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) volt elnöke, Mircea Sandu ellen.

Bővebben...
 

Szent László nyomában Székelyföldön

E-mail Nyomtatás PDF

Szent László király alakja kiemelkedő szerepet játszott népünk képzeletvilágában, példás tetteiért Erdély védőszentjévé választották. A lovagkirály alakját legendák idézik, hősiessége a székelyföldi templomokban a középkorból fennmaradt freskókon is megjelenik. Tiszteletére szentelt templomok és kápolnák, szobrok és helynevek őrzik a nagy király székelyföldi kultuszát, emlékét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség