Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2018. április 23, hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Publicisztika

A német alkotmányvédelem különbséget tesz a radikalizmus és a szélsőség között

E-mail Nyomtatás
A határozat kimondja: Olyan törekvéseket nevezünk szélsőségesnek, melyek alkotmányunk alapelvével, a szabad demokratikus jogrenddel szembehelyezkednek. A szélsőségesség fogalma sokszor nem világos. Gyakran tesznek egyenlőségjelet közte és a radikalizmus között.
Bővebben...
 

Koszovó kapcsán

E-mail Nyomtatás
Van néhány nagyon is nyilvánvaló következtetés Koszovó kapcsán, amelyet én mint magyar, nem kerülhetek meg. Kis nép, mint mi vagyunk, és hasonlóképpen szerencsétlen volt, mert idegenek ültek a nyakán. Eddig az egyezés velünk, de mert lerázta őket, mert volt elég bátor és elszánt,  hogy kivívja saját nemzeti létének saját kézbe vételét, a továbbiakban megszűnik a párhuzam.
Bővebben...
 

Gáz van

E-mail Nyomtatás
Gyurcsány megegyezett a leánykori nevén Kék Áramlat, most a szertartás után, de még a házasság elhálása előtt Déli Áramlat néven ismert gázvezetékről Medvegyevvel. Az éppen Belgrádból hazafelé tartó Gazprom vezető, aki most még csak miniszterelnök-helyettes, de nemsokára minden oroszok közül a második, azaz elnök lesz - az első ugyanis minden valószínűség szerint Putyin marad -, a Koszovó-sokkot feldolgozni igyekvő szerb kormányt támogatta meg látogatásával.
Bővebben...
 

Féljünk-e a sariától? Avagy muszlim kontinens lesz-e Európa?

E-mail Nyomtatás
Rowan Williams, Canterbury érseke február 8-án a BBC brit rádiónak adott nyilatkozatában kifejtette: az iszlám jogot, a sariát "nyitott szellemmel" kell felfogni, és "építő szellemű megegyezésekre kell jutni" az olyan kérdésekben, mint például a válás. Ugyanis, ha az iszlám jog "egyes elemeit" alkalmazni lehetne Nagy-Britanniában, akkor az ország 1,6 millió mohamedán állampolgára is a bíróságok előtt rendezhetné vitás ügyeit. Az érsek hangsúlyozta azonban, hogy Nagy-Britanniában nincs helye a "szélsőséges büntetéseknek" és a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetésnek.
Bővebben...
 

A két Camus

E-mail Nyomtatás
A francia kultúra sajátsága, hogy a kor nagy kihívásaira nem egyszerűen egy lángészt produkál, de azonnal kettőt, hogy azután e két ikerszellem - jócskán vitatkozva egymással - lefolytassa azt a "francia párbeszédet", amelyet nem kell külön bemutatnunk senkinek, aki egy kicsit is jártas a betű világában: a Corneille - Racine, a Pascal - Descartes, (bár vannak, akik a Pascal - Montaigne párost tekintik jellemzőbbnek), vagy például a  Rousseau - Voltaire életmű tekinthető ilyennek. Kevesen tudják, én sem tudtam eddig, de bizony két, egymással ugyancsak nehezen összeegyeztethető Camus-je is van a francia szellemiségnek.
Bővebben...
 

Gondolatbűn és globalizmus

E-mail Nyomtatás
Megépült a második magánbörtön, és a parlament nagy többséggel elfogadta a gyűlöletbeszédet börtönnel büntető jogszabályt. Mindkét hír egy új rendszer kiteljesedését jelenti a magyar élettérben. A folyamat nem új keletű, ahogy akkor megírtuk: a francia - amúgy baloldali szociológus - Loic Wacquant, A nyomor börtönei című könyvében már jó évtizeddel ezelőtt beszámolt a 90-es években kezdődő új rendszerről. A neokonzervatív thinktankekben zamatossá érlelt zéró toleranciáról és a chicagói neoliberális indíttatású teljes magánosításról.
Bővebben...
 

Az élhetetlenség pszichológiája

E-mail Nyomtatás
Fajtámat nézve, róla beszélve, kezdek úgy viselkedni, mint az olyan szülő, akit szomorú sorsa sérült, testileg vagy szellemileg retardált gyermekkel ajándékozott meg, és aki kétségbeesett erőfeszítéssel próbálja meggyőzni önmagát és a gonosz külvilágot, hogy nem is olyan nagy a baj valójában.
Bővebben...
 

Látszatok, illúziók, átverések

E-mail Nyomtatás
Talán nem kell túlzottabban bizonygatnom, rendszeres olvasóim anélkül is hihetőnek fogják tartani, hogy Csintalan Sándor urat, ezt a meghatározhatatlan színárnyalotokban tevékenykedő, sajátos személyiséget nem hordozom a szívem csücskében. Nincs vele különösebb bajom, de nem érzem őt túlságosan hitelesnek. Mégis idézni vagyok kénytelen, ugyanis rejtélyes megveretését követően egyik tévés nyilatkozatában elejtett egy kissé letargikus, de minden ízében igaz mondatot.
Bővebben...
 

Miért nyert Csurka?

E-mail Nyomtatás
(Üzenet azoknak, akik nem örülnek ennek)
Szombat reggel, a MIÉP XV. Országos Gyűlésének helyszíne előtt szomorú volt látni azt a 20-30 fős csoportot - benne egykoron élenjáró MIÉP-eseket is -, amely demonstratív jelenlétével, beszólásaival, transzparenseivel és zajongásával próbálta elérni, hogy az immár 15 éves MIÉP újabb két évre ne alapító elnökét, Csurka Istvánt bízza meg a párt irányításával, hanem valakit közülük. Hogy milyen társadalmi, műveltségi, politikai, egzisztenciális vagy karriermotívumok eredőjeként születnek meg Magyarországon az efféle- (egyáltalán nem MIÉP-specifikus, szinte minden párt életében kimutatható) - mérhetetlenül lehangoló, tömeges árulások, jelen cikk kereteinél jóval bővebb elemzést igénylő téma.
Bővebben...
 

Nyugdíjaskábítás

E-mail Nyomtatás
Idős, láthatóan rossz egészségi állapot-
ban lévő néni lép be az üresen kongó gyógyszertárba. Odatipeg a pulthoz, ahol egy hozzáértő szakember benyomását keltő középkorú gyógyszerésznő fogadja a szerény öltözékű, tipikus kisnyugdíjas benyomását keltő asszonyt.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség