Publicisztika



Paraszt

E-mail Nyomtatás PDF

Zsidózni nem szabad, cigányozni tilos. És parasztozni? A szocialistáknak parasztozni kötelező. Szanyi Tibor országgyűlési képviselő a televízióban meg a Blikkben kijelentette: Ez paraszt - mondta, amikor Sólyom László a frissen felesküdött kormányfőt magához kérette, hogy gratulálhasson. Sajnálom a  történteket, de ez a véleményem - állította a Blikknek Szanyi. E sorokat a Világgazdaság Online-on olvastam.
Bővebben...
 

Miért rossz, amit a Jobbik csinál?

E-mail Nyomtatás PDF

"Ettől a pillanattól kezdve olyan zsarolási potenciállal rendelkezik a Jobbik, hogy ugyanazt meg fogjuk tenni a Fidesszel, mint amit az SZDSZ megtett az MSZP-vel...." Szegedi Csanád pólóárus, a Jobbik alelnöke. A tisztább megértésért meg kell vizsgálnunk a Jobbik megalakulásának körülményeit. Az akkor tizen-huszonéves fiatalok a MIÉP 1998-as választási sikerén felbuzdulva saját mozgalmat indítottak, de a többség politikai karrierjét a MIÉP-ben képzelte el.
Módosítás: ( 2009. április 22. szerda, 16:43 ) Bővebben...
 

Életfogytiglani munkára ítélve

E-mail Nyomtatás PDF

Maradéktalanul és feltételek nélkül támogatja az Idősügyi Tanácsnak nevezett kormányközeli szervezet a nyugdíjkorhatár felemelését a jelenlegi 62-ről 65 évre. Mégpedig tekintet nélkül arra, hogy ez a tervezet több szempontból is sérti a nyugdíj előtt álló emberek legalapvetőbb jogait, különösen a munkavégzésből már kikerült korosztályokkal összehasonlítva.
Bővebben...
 

Társadalmi kriminológia

E-mail Nyomtatás PDF

A napokban két magyar író életútjával foglalkoztam, mindkettőt nagyra értékelem és élvezettel olvasom. Kezdettől munkatársai voltak a száz éve indult Nyugatnak, disztingvált, hangsúlyozottan polgári írók, éppen ezért lepett meg a nyomor, amelyben felcseperedtek. Révész Béláról és Elek Artúrról van szó, akiknek műveit olvasgatva, decens fotográfiáit nézve, az ember hajlamos valamiféle rózsaszínű, selyemtapétás, enyhén parfümillatú, nevelőnős gyermekszobát képzelni indíttatásuk színhelyeként.
Bővebben...
 

Amire biztosan nincs szükségünk

E-mail Nyomtatás PDF

Pánikszerű gyorsasággal, már februárban elkezdődött az SZDSZ kampánya a júniusban tartandó európai parlamenti választásokra. Hazánk közterületeit elárasztották azok a kék óriásplakátok, amelyek szerint Magyarországnak szüksége van 200001 szabad demokrata szavazóra.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség