Publicisztika



Rágalmazott az MDF

E-mail Nyomtatás PDF

Közel három éve, a 2006-os országgyűlési választások előtti hónapokban, nagyszabású kormánypárti hazugságáradat zúdult a magyar társadalomra. A szocialista és szabad demokrata politikusok nyilatkozataiból, a balliberális médiában megjelenő hírekből és elemzésekből arról értesülhettünk, hogy országunk gazdasági és pénzügyi sikereit irigyli az egész világ. Svájctól Svédországig minket tekint követendő példának egész Európa, és jó esélyünk van arra, hogy a győztesek között is győztesek legyünk.
Bővebben...
 

Vonagló magyar lét

E-mail Nyomtatás PDF

(Év végi jegyzet)

Antikváriumokat bújó könyvbarátként, már gimnazista koromban szembesültem egy sajátos jelenséggel, amely a "Habent sua fata libelli"-féle megfigyelés ékes bizonyítéka: némely könyvek hihetetlen módon el tudnak tűnni a magyar életből, elérhetetlenné, láthatatlanná válnak, csupán az őket túlélt hírük, állandó szakmai emlegetettségük, a rájuk való eseti hivatkozások sora tartja életben emléküket.
Bővebben...
 

Az államok eladósodása és a szociális piacgazdaság felszámolása

E-mail Nyomtatás PDF

Mint látható, megkezdődött a máig tartó államreformok sorozata. A reformra mindig azért van szükség, mert az állam a költségvetését úgy állapítja meg, hogy a kiadások magasabbak legyenek a bevételeknél. Ez nem mond ellent annak, hogy némely ország egy-két évében ne lehetne pozitív egyenlegű. Kellenek a kivételek, azért, hogy fel lehessen mutatni, hogy a rendszer lehetne akár jó is, csak éppen az adott ország helyzete, az adott vezető- kormányzó elit képtelen a helyzet kezelésére, tehetségtelen, alkalmatlan. A "demokráciát" is azért kell fenntartani, mert hátha a következő kormány alkalmasabb lesz. Azért kell négyévente választani, hogy az alkalmatlan vezetőséget felválthassa egy másik, pontosan ugyanannyira alkalmatlan. Az államok eladósodásának nem az alkalmatlanság az egyedüli kiváltó oka.
Bővebben...
 

Fordulópont

E-mail Nyomtatás PDF

Nehéz lenne népszerűtlenebb hivatalos megnyilvánulást elképzelni, mint amilyet Mesterházy Attila  kormányzó párti képviselő és a vele mélységesen egyetértő, mi úgy mondjuk: egy követ fújó Juhász Gábor  államtitkár produkáltak a parlamentben, éppen a megerőszakolt és megfojtott H. Nóra temetésének napján. Hogy romák által megerőszakolt és megfojtott, az bármennyire - még - nem bizonyított, netán nem is lesz, a közvélemény jobban hisz a községben élők - romák és nem romák - egyöntetű véleményének, mint a hatalom politikai céljait szervilisen kiszolgáló, sumákoló, részrehajló, korrupt és mindenféleképpen tekintélyét vesztett rendőrségnek.
Bővebben...
 

Villanyhuzalok, rézdrót fonalak...

E-mail Nyomtatás PDF

Nem akartam hinni a fülemnek, amikor arról hallottam, hogy Bajnai   (Libás) Gordon  lopja az áramot. Vörösréz dróttal manipulálja a villanyórát. De aztán csak kénytelen voltam belátni, hogy őt látom színről színre a képernyőn, aki természetesen hitelt érdemlően és megfellebbezhetetlenül cáfolja az ellenzéki sajtó alantas rágalmait és temészetesen perrel fenyegetőzik, mint az összes eddig tettenért, rajtakapott kormánypárti honatya, kormánypozícióban pöffeszekedő "államférfi".
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség