Publicisztika



Tanyavilág a parlamentben

E-mail Nyomtatás PDF

Felemelő élményben volt része annak a több száz, a vidék Magyarországa, ezen belül a tanyák megmaradása ügyét szívén viselő résztvevőnek, akik november 15-én a Nemzeti Fórum és a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete szervezésében összegyűltek az Országháza Főrendiház termében, a Tanyavilág a parlamentben c. konferencián.
Bővebben...
 

A saját élet és a nem saját

E-mail Nyomtatás PDF

(Memento Korrobori!)
A témát nem én vetettem fel, hanem felháborodott balliberális hangok, amelyek eltúlzottnak tűnő csacsenolással utasították viszsza azon halk-halovány sajtóbeli felvetéseket, hogy a pénzügyi örvényben fuldokló Magyarországnak odadobott IMF-mentőöv ügyesen álcázott csapda: ha belekapaszkodunk, kihúznak ugyan a vízből, de a továbbiakban az ő feltételeik szerint kell élnünk, mint általában az adósrabszolgáknak.
Bővebben...
 

Ferit keresik

E-mail Nyomtatás PDF

Ebben a pillanatban még nem lehet tudni, melyik Ferencről beszélt Zuschlag János gyanúsított haramia az ellene folyó perben rögzített telefonbeszélgetésben. Ott tudniillik az előzetesben lévő Jankó simán Ferinek aposztrofálta a gonosztevőt, vezetéknevét nem említette, a gengszterek félszavakból is megértik egymást. A trágárságoktól sem mentes gondolatsor egyfolytában erről a lator Feriről szólt, akinek állítólag négymilliárd forintja van, és azt hiszi, hogy rajta kívül mindenki más "korrupt, hülye, disznó állat"...
Bővebben...
 

Törvénytelen plazaépítés a Kökin

E-mail Nyomtatás PDF

Európa szinte valamennyi országában általánosan alkalmazott gyakorlat, hogy a nagy bevásárló- és szórakoztatóközpontokat a városok többnyire lakatlan peremterületein, a belső kerületektől távol építik. Elsősorban is azért, mert a folyamatos áruellátást biztosító kamionok, illetve a személygépkocsival tömegesen érkező vásárlók által keltett többletforgalom jelentősen rontaná az üzletközpont szomszédságában lakó emberek életkörülményeit. Főképpen a zajterhelést, a légszennyezettséget és a rezgések által okozott károkat illetően.
Bővebben...
 

Új generációs kommunisták és a felelősség

E-mail Nyomtatás PDF

A pénteki lapszámot olvasgatva úgy tűnik nekem, hogy a virtuális klubban, melynek tagjai a Népszabadság szerzőiből és hűséges olvasóiból verbuválódnak, nagy a zavar azt illetően, hogy a kialakult államcsődközeli helyzetért ki a felelős? Merthogy a Gyurcsány nem - ez az egy biztos -, mivelhogy ő a megmentőnk IMF-kapcsolatainak hála. Maradhatna még az Egyesült Államok, de ez is kínos, nagyon kínos, napokkal a vizummentesség megadása előtt, és egyáltalán, hogy jövünk mi ahhoz, hogy az USA-t...?
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség