Publicisztika



Nem kell az IMF világa

E-mail Nyomtatás PDF

- Hogyan értékelné, ha a harmadik világ egyes országainak adósságát elengednék?
- Nagyon támogatnám, hogy engedjék el ezeket az adósságokat - melyeket, ne felejtsük, az országok lakosságának beleegyezése nélkül vettek föl, és a Világbank az IMF-fel együtt újra csak kizsákmányolja ezeket az országokat. Ragaszkodnak a feltételeikhez, melyeket olyan jól hangzó kifejezésekbe csomagolnak, mint hatékony kormányzás, szilárd gazdaság, a kereskedelem liberalizációja. Olyan intézkedésekről van szó, melyek csak a korporatokrácia szempontjából tűnnek hatékonynak vagy szilárdnak. Ha az országok belemennek ezekbe a feltételekbe, privatizálniuk kellene az egészségügyet, az oktatást, az áram- és vízszolgáltatást és más közszolgáltatásokat - vagyis el kell adniuk őket a korporatokráciának. Arra kényszerülnek, hogy csökkentsék a hazai ipart védő támogatásokat és kereskedelmi korlátozásokat." - Ilyen választ adott a fenti kérdésre John Perkins, aki 2006-ban megírta "Egy Gazdasági Bérgyilkos Vallomásai." című könyvét.
Bővebben...
 

Zárójelenet

E-mail Nyomtatás PDF

Azt üzeni a kormányzat az állami alkalmazottaknak, hogy nekik is ki kell venniük részüket a tervezett megszorításokból, nincs kivétel. Vagyis ne nevetgéljenek ők csak olyan önfeledten, rájuk ugyanúgy hamarosan lesújt a hatalom, fejre állítják a közszolgálatisokat is, nekik se legyen könynyebb.
Bővebben...
 

Nem a mi dolgunk?

E-mail Nyomtatás PDF

Akik a rendszerváltás rendszerének bukásáról beszélnek, azok nem rejtik véka alá azt sem, hogy ennek egy része a politikai elit választópolgároktól való távolságának megmaradása vagy növekedése. És ezen nemcsak a kormányzó balliberális vezetést és köreit érthetik, hanem sajnos, a parlamenti ellenzéket is. Ezt igazolja vissza a társadalom legújabb arcul csapása: aláírták az  "illetékes" bizottság tagjai (az ellenzékiek is), hogy nem lehet a magyar lakosság orrára kötni, milyen feltételek mellett kapta meg az ország az IMF kölcsönét.
Bővebben...
 

Ne ócsároljuk Belorussziát!

E-mail Nyomtatás PDF

Én teljesen egyetértek azokkal, akik öngyilkos, katasztrofális lépésnek tartják az IMF kölcsön felvételét. Kérnék azonban mindenkit, mielőtt kiejti a száján azt a mondatot, hogy "leküzdöttük magunkat Belorusszia szintjére", tájékozódjon egy kicsit. Ugyanis Belorusszia - másik nevén Fehéroroszország - valójában sokkal jobb helyzetben van, mint ezer bajjal sújtott hazánk.
Bővebben...
 

Szegény (judeo)bolsevisták

E-mail Nyomtatás PDF

Nem ok nélkül váltak a gúnyolódás céltáblájává Konrád Györgynek   a "Magyar Charta"  névre hallgató újabb Gyurcsány-trükk életbe lépésekor elmondott szavai. A vadkendertermesztésnek ez a bennszülött lakosságot civilizálni óhajtó "apostola" még azt a habot is rátette a tortára, hogy a közbeszéd, a nyelvhasználat eldurvulásáról panaszkodott, miközben szerinte a jelen gyűlés szónokai közül "egyik sem követte el ezt a bűnt".
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség