Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 26, péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Publicisztika



MNB, infláció, alapkamat, avagy a Nemzeti Bank átvette a Munkaügyi Minisztérium feladatait 1.

E-mail Nyomtatás PDF

Az elmúlt néhány hét gazdasági híreinek egyik meghatározója a jegybank újabb kamatemelése. Elöljáróban azt kell leszögezni, hogy a kamatemelés nincs összefüggésben a gazdaság tényleges folyamataival, ezt még maga a Monetáris Tanács is elismeri: "A monetáris politika késleltetve fejti ki hatását az inflációra. A legerőteljesebb hatás 5-8 negyedéves késéssel jelentkezik. Emiatt a 2007-es inflációs folya-matokat leginkább a Monetáris Tanács 2005 második felében és 2006 során meghozott döntései befolyásolták."1
 Ez a felismerés vezetett oda, hogy a tanács nem foglalkozik napi ügyekkel, így nem vesz tudomást a forint árfolyamáról (elsősorban a forint -euró árfolyamról). Nem számít, hogy az árfolyam 270 vagy csak 240 forint/euró szinten van. A Nemzeti Bankot nem befolyásolják az állampapírpiacon tapasztalt események sem, úgy tesz, mintha tudomása se lenne arról, hogy az állampapír-vásárlók milyen hozam- és kamatszinteket állítanak be. (Megjegyzem, az 5 éves állampapírok kamata közel 9 %.)
Módosítás: ( 2008. június 14. szombat, 06:50 ) Bővebben...
 

Csak egy könyv?

E-mail Nyomtatás PDF

Mi, európai keresztények adósai vagyunk a könyveknek: nélkülük nem lennénk sem keresztények, sem európaiak. Gyanítom, hogy a néhány napos könyvünnep, amit minden nyár elején nagy hajcihő mellett megtartunk, részben a hála, részben a rossz lelkiismeret szülte  társadalmi pótcselekvés. A könyvek könyve, a Biblia adta etikánkat, általa tudjuk mi jó, mi rossz, merre van a fenn, merre a lenn, általa tudjuk mi piszkos, mi tiszta, mit szabad, mi tilos, hogy honnan jövünk, s mit várhatunk ott, amerre haladunk.
Bővebben...
 

Pedofilok a világhálón

E-mail Nyomtatás PDF

Ártatlan angyalok a neve annak a civil kezdeményezésnek, amely a pedofília elleni védekezés, illetve az áldozatok megsegítése céljából jött létre. Ugyanez a címe annak a könyvnek is, amely Malota László író és Vári András informatikus közös munkájaként az interneten kezdeményezett, elkövetett pedofil bűncselekményeket tár az olvasók elé.
Bővebben...
 

A magyarság esete Szabó Dezsővel

E-mail Nyomtatás PDF

A magyarság és Szabó Dezső valahogy soha nem tudott találkozni egymással. Imádott, tágabb hazája megtűrte ugyan azután is, hogy szűkebb hazája, Erdély 1928-at követően kitagadta, de jegyezni, igazából sohasem jegyezte. Kezdetben a kölcsönös bizalmatlanság, később az idegenérdekű nemzeti középosztály - amely Szabó Dezső "igazságfanatizmusában" nagy veszélyt szimatolt háborítatlan zsákmányszerző életformájára nézve - egyre eredményesebb aknamunkája nehezítette az életét, és akadályozta meg, hogy a magyarság és írója találkozhasson.
Bővebben...
 

Amiről nem beszélnek: a gondoskodó állam

E-mail Nyomtatás PDF


Belém ivódott szokás a rádióhallgatás autózás közben is. Egy gyermek vagy tinédzser erkölcsi forrongásával űzöm ezt, visszabeszélek a műsornak. Ha az atmoszféra vonzó, a példa meggyőző, a szebb élet varázsát lopja belém. Szeretni való műsort Kondor Katalin megszüntetett szombat délelőttje óta nem találtam magamnak, de Szikra Zsuzsa Történetét hangszerelve most meghallgattam, s benne Stumpf Istvánt, akinek rádiós és tévés megszólalásai érdekelnek, mert vele kapcsolatban nincs az az érzésem, hogy valamelyik kampányguru bedumálta neki az új frizurát vagy a trendi szlogent.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség