Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 20, szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Publicisztika



Koalíciós onanizálás

E-mail Nyomtatás PDF

A klasszikus, fekete-fehér filmeken - gondoljanak a Casablanca zárójelenetére, ahol Humphrey Bogart az éjszakai repülőtéren lelövi a német parancsnokot - hangsúlyozottan végzetszerű, de bájosan puritán, már-már gyermeteg volt a gyilkolás: egy lövés eldörren, az áldozat megtántorodik, a földre rogy és meghal. Ez minden, a dolgok a helyükre kerülnek, a repülő felszáll, a sorsok beteljesednek. Nyilván megfigyelték már, hogy a mai amerikai akciófilmekben egészen más a helyzet: a gyilkolászás olyan velejárója a mindennapoknak, mint az evés vagy a fogmosás, ugyanakkor a rossz fiúk, akiket lelőnek - (tudni kell, hogy az USA-ban csak a rossz fiúkat lövik le, na meg néha a lovakat, ugye) -, az istenért nem képesek meghalni.

Bővebben...
 

Hochmetz, milliárdokról

E-mail Nyomtatás PDF

Nehéz kideríteni, hogy az infláció, vagy a nagyobb vagyoni igények miatt, de ha még születnének népdalok, akkor biztosan nem százforintos bankóról, sokkal inkább milliárdos bankszámláról dalolászna a nép ajka. Már ha az ihletet az Ofer Brothers nevű izraeli ingatlanos cég főnöke, Juli Ofer adná. Történt ugyanis, hogy a milliárdos, Juli Ofer feleségének nevét viselő cégtől 2007-ben - a nagy kormányzati privatizáció ellenére - visszavásárolt az állam egy nem igazán tetszetős irodaházat.

Módosítás: ( 2008. április 05. szombat, 07:07 ) Bővebben...
 

"Imhol, szeméten ül a beteg magyar"

E-mail Nyomtatás PDF
Merő véletlen - vagy talán nem is annyira -, hogy az elmúlt napokban csupa olyan cikk, hír, írás került a szemem elé, amely világunk ijesztő elmocskosodásáról ad hírt. Budapest levegője hosszú hetek óta az egészségre káros mennyiségű szennyezettséget tartalmaz, ezért finom diszkrécióval javasolja a tévébemondónő, hogy a szív- és tüdőbetegek ne menjenek utcára. Ennyi. Ezzel meg is tette a hatalom, amit az üggyel kapcsolatban tenni szándékozott.
Módosítás: ( 2008. március 22. szombat, 08:03 ) Bővebben...
 

Az árfolyamsáv eltörlése és ami mögötte van

E-mail Nyomtatás PDF
A Monetáris Tanács, azaz a Magyar Nemzeti Bank és a kormány, közös megegyezéssel a piaci várakozások ellenére, nem a kamatot, a jegybanki alapkamatot emelte meg, hanem a forint euróval szembeni árfolyamsávját szüntette meg. Eleddig, jó néhány éve az MNB követte a maastrichti kritériumokban szereplő árfolyamrezsimet, vagyis a forintot hozzákötötte az euróhoz és meghatározott egy 15%-os sávhatárt, amelyen belül az árfolyam szabadon mozoghatott.
Módosítás: ( 2008. március 22. szombat, 07:50 ) Bővebben...
 

A német alkotmányvédelem különbséget tesz a radikalizmus és a szélsőség között

E-mail Nyomtatás PDF
A határozat kimondja: Olyan törekvéseket nevezünk szélsőségesnek, melyek alkotmányunk alapelvével, a szabad demokratikus jogrenddel szembehelyezkednek. A szélsőségesség fogalma sokszor nem világos. Gyakran tesznek egyenlőségjelet közte és a radikalizmus között.
Módosítás: ( 2008. március 22. szombat, 07:42 ) Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség