Interjú

Baloldali és nemzeti

E-mail Nyomtatás

Kötelezően egyetlen migránst sem az országba

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke: attól még nem baloldali valaki, hogy azt hangoztatja, vagy ha piros inget vesz fel, hanem ha segít a dolgozó embereken. Rajtunk kívül az összes magát baloldalinak mondó párt valójában liberális és a nemzetközi pénzügyi tőke kiszolgálójává vált.

Milyen programmal vágnak neki az áprilisi országgyűlési választásnak?

– A Munkáspárt 28 éve a dolgozó, egyszerű emberek, a nép pártja. Ez az arculatunk bevált, ezért programfüzetünk első oldalára ráírtuk: „ha ön milliárdos, szupergazdag, ne olvassa tovább! Ez a program nem önnek szól!” Nem a milliárdosoknak akarunk kedvezni, hanem azoknak, akik a munkájukból élnek meg. Elismerjük, hogy az elmúlt években sok mindenki kapott a kormánytól, gondolok a rezsicsökkentésre, a gyermektámogatások rendszerére, de senki sem annyit, amennyit szeretne. Félünk attól, hogy megváltozik a világgazdasági helyzet, az EU-s pénzek is megcsappanhatnak, s nem lesz mit elosztani. Ha bármelyik kormány adni akar az embereknek, akkor ahhoz a pénzt itthon kell megtalálni. Például a hazai gazdasági fejlesztésben, de ez nem megy egyik napról a másikra. Ezért azoktól kell elvenni, akiknek bőven van; legyen egyszeri 45%-os vagyonadó. Akinek van 100 milliárdja, befizet 45-öt, és máris lesz az államnak pénze.

Bővebben...
 

Folyamatos útkeresés

E-mail Nyomtatás

Arra törekszem, hogy a vizuális kultúra nagyobb jelentőséget, elismertséget kapjon

Mészáros Marianna grafikusművész, művészeti pedagógus Kecskeméten született.

1985: Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, matematika–rajz szak; 1998: Magyar Iparművészeti Egyetem, környezetkultúra–textil szakos középiskolai tanár.

A kecskeméti alkotó műveiben elsősorban a művészettörténet iránti vonzódását próbálja kifejezni. Utazásai során építészeti élményanyagot, motívumokat gyűjt, melyekből dekoratív, összefogott kompozíciójú grafikákat, rézkarcokat, festményeket alkot. 1997-ben falinaptárt, 1998-ban és 2010-ben pedig képeslapsorozatot adtak ki a kecskeméti épületeket feldolgozó műveiből. 1987-től kiállító művész. A Kecskeméti Képzőművészek Közössége és a Műhely Művészeti Egyesület tagja. Az Art Brigád Bt. alapítója, amelynek tagjai művészi ajándékokat, főleg rézkarcokat készítenek különböző témákról, amelyek számukra fontosak; Kecskemétről, Magyarországról, s persze más témákban is találunk a munkák között olyat, amelyet jó szívvel ajándékozhatunk szeretteinknek.

Bővebben...
 

Nincs helye a mellébeszélésnek

E-mail Nyomtatás

Azok érdekében is dolgozom, akik ma még nem ismerték fel a bevándorlás veszélyeit

A polgármestereknek és a képviselőknek nem Brüsszel, hanem a magyarok érdekét kell képviselniük – mondta lapunknak Szita Károly, aki a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökeként a települési vezetők összefogását és közös fellépését tűzte zászlajára. Kaposvár polgármestere egyértelművé tette: a magyar falvak és városok nem akarnak helyi párhuzamos társadalmakat, ehelyett kiszámítható és biztonságos jövőt szeretnének, s meg akarják tartani Magyarországot magyar országnak.

Bővebben...
 

Csökkentjük a kórházak adósságát

E-mail Nyomtatás

Sem a DK-t, sem a Jobbikot nem érdekli az egészségügy

Azon dolgozunk, hogy megerősödjön a védőnői hálózat és az anyagi megbecsülésük. Egy területi védőnői szolgálat díjazása 2010–2018 között 257 ezer forintról 358 ezer forintra nőtt, ezen belül egy védőnő átlagos fizetése 153 322 forintról mostanra 257 128 forintra nőtt, ami 43 százalékos emelkedést jelent. November 1-jétől 33 ezer forintos havi bérpótlékban részesülnek a védőnők és a 2018-as költségvetésben kétmilliárd forint áll rendelkezésre a védőnői bérpótlék fedezetére – tudtuk meg a Fidesz szóvivőjétől.

Bővebben...
 

Közönségkedvenc

E-mail Nyomtatás

Másokat több évtizednyi munka után tüntetnek ki, Kenyeres Oszkár és a Hazajáró hat év alatt olyan megbecsülést szerzett, hogy elnyerték a Prima Primissima közönségdíját.

– Mi a titok?

– A Hazajáró titka talán az, hogy hiánypótló, hisz olyan tájakat járunk be, olyan magyar közösségeket mutatunk be, ahol az előtt még nem járt kamera. Mindezt direkte szubjektíven tesszük, sokszor alulról építkezve és a tájak lelkiségét kibontva.

– Többen járnak a Hazajáró miatt határon túlra?

–Igen, nagyon sok olyan visszajelzést kapunk, hogy a filmjeink megtekintése indított útnak embereket, sőt utazási irodák is beépítették programjukba a Hazajáró által bemutatott vidékeket.

Bővebben...
 

Alaptalan támadások

E-mail Nyomtatás

Ne azok kritizáljanak, akik az államadósság mértékét 80% fölé vitték

Kovács Árpád szerint saját erőből, uniós források nélkül nagyjából 2,5 százalékkal képes bővülni a magyar gazdaság, s ezt kell felvinni legalább 3,5 százalékra. A Költségvetési Tanács elnöke kiemelte: „azt pedig ismételten le kell szögezni, hogy a 2010 előtt felhalmozott, 80%-ot jóval meghaladó GDP arányos államadósság kamatterhe éveken át messze meghaladta az uniós alapokból, felzárkózást segítő források mértékét, s csak fokozatosan csökkent a jelenlegi, mérsékeltebb szintre.”

Bővebben...
 

Európa jövője nem Brüsszelben dől el

E-mail Nyomtatás

Látványos kudarc az unió bevándorláspolitikája

A tavaszi parlamenti választások fő tétje: győzhetnek-e Soros és Brüsszel szövetségesei, és akkor Magyarország bevándorlóország lesz-e, lebontják-e a kerítést, beengednek-e mindenkit, elárasztva muzulmánokkal hazánkat és Európát, hogy kevert etnikumú, kevert vallású, idegen kultúrájú térség jöjjön létre. Vagy továbbra is biztonságban, keresztényként, magyarként és európaiként élhetnek a magyar családok – emelte ki a Magyar Fórumnak adott interjújában Németh Szilárd. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy egyre több nép helyesli a magyar álláspontot.

Bővebben...
 

Újabb magyar műholdat állítanak pályára

E-mail Nyomtatás

A fejlesztésben 14 fős hallgatói kemény mag vett részt

Mit tudhat egy 20 dekányi műhold, és mi lesz a küldetése? Mennyi időbe telt a fejlesztés? Hogyan folyik a tesztelés? Többek közt ezekkel a kérdésekkel kerestük föl Dudás Levente egyetemi tanársegédet, a SMOG-1 projekt műszaki vezetőjét. Megtudtuk, hogy a Masat–1, az első magyar műhold oktatási vonalon történő folytatásaként a BME-n villamos- és gépészmérnök hallgatók közreműködésével, egyetemi oktatók szakmai irányítása mellett 2014-ben belekezdtek egy 5 centiméteres, kocka alakú műhold fejlesztésébe.

Bővebben...
 

A magyar emberek biztonsága az első

E-mail Nyomtatás

Tovább erősítjük a rendőrséget, létszámában és erőforrásaiban

A kormány idén is mindent megtesz Magyarország és a lakosság biztonságának garantálása érdekében. 2018-ban a biztonság lesz a legfőbb érték Közép-Európában és remélem Nyugaton is – mondta lapunknak adott interjújában Kontrát Károly államtitkár, s hozzátette: az ellenzéki pártok viselkedése egyértelműen veszélyt jelent hazánkra.

Bővebben...
 

A múzsák szerencsés találkozása

E-mail Nyomtatás

A hit ereje, a történelem, és az irodalom iránti érdeklődés, az éneklés szeretete jelenti számunkra azokat az erős szálakat, amelyek a családot átszövik

Haramza László operaénekes 1961-ben Mohácson született. Az esztergomi ferences gimnáziumban érettségizett, a JPTE-n szerzett diplomát magyar–ének szakon. Tanulmányok: Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, Konservatorium der Stadt Wien, Magyar Állami Operaház – operastúdió (2002–2003). Kurzusok: Hamari Júlia kurzusai (2001, 2002, 2003), Budapesti Operabarátok Alapítványának ösztöndíjasa (2003–2004). Tanára volt az író- műfordító tenorista, Szabó Miklós, Bécsben Hilda de Groote, majd a Magyar Állami Operaház stúdiójában Oberfrank Géza és Hamari Júlia. Ösztöndíjasként vett részt Kurt Equiluz Barokk és kortárs passiók c. kurzusán a Stuttgarti Bach Akadémián.

Szólista 2001-ig – kilenc éven keresztül – a Pécsi Nemzeti Színházban, 2002-ig a Budapesti Operettszínházban és 2003-tól a Magyar Állami Operaházban, ahol Puccini: Manon Lescaut c. operájában debütált Edmondo szerepében.

Vendégszereplések: Németország, Ausztria, Horvátország, Anglia.

Repertoár: Donizetti: Don Pasquale – Ernesto; Erkel: Hunyadi László – V. László; Haydn: Halászlányok – Frisellino; Händel: Julius Caesar – Sextus; Leoncavallo: Bajazzók – Beppo; Mozart: Szöktetés a szerájból – Belmonte; Mozart: A varázsfuvola – Tamino, Monostatos; Rossini: A sevillai borbély – Almaviva gróf; J. Strauss: A cigánybáró – Barinkay Sándor; Verdi: Traviata – Alfredo Germont, Gaston; Weber: Abu Hasszan – címszerep; továbbá karakterszerepek és kortárs operák tenorszerepei.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség