Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 2, csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

Interjú

Bárhol szolgáljanak is a világban, a magyar katonákat mindenütt megbecsülik

E-mail Nyomtatás

Aki szereti és tiszteli a hivatását, annak kiemelkedő karrierlehetőséget nyújt minden missziós szolgálat

A katonai toborzásban és a megtartásban is fontos, hogy a katonák mennyire hivatásszerűen végzik a munkájukat, mennyire elhivatottak a katonai szolgálat iránt – mondta Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Hadtudományi Társaság konferenciáján. Tömböl Lászlót, a Magyar Hadtudományi Társaság elnökét arról faggattuk, hogy mennyire megbecsültek ma a hivatásos katonák Magyarországon, és milyen új feladatokkal kell szembenéznie a honvédségnek.

Bővebben...
 

Csökkennek a várólisták

E-mail Nyomtatás

56 milliárd a betegellátás biztonságosabbá tételére és a munkakörülmények fejlesztésére

Ötvenhatmilliárd forint uniós forrás érkezik a magyar egészségügybe; jelentette be a közelmúltban Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár. Dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkárt többek közt arról kérdeztük, hogyan lehet fejleszteni az egészségügyi közszolgáltatásokhoz való hozzáférést, és meg lehet-e oldani, hogy ne a beteg sétáljon leleteivel egyik kórházból a másikba, hanem azok rajta legyenek egy központi adatbázison.

Bővebben...
 

Bővülnek a források az Erzsébet-táborokra

E-mail Nyomtatás

Együttműködünk a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséggel

Idén 4,4 milliárdos költségvetési támogatással valósultak meg programok az Erzsébet-táborokban, míg jövőre már mintegy 5 milliárdos központi támogatást fordít a gyerekek táboroztatására és egyéb programok lebonyolítására a kormány – közölte a Magyar Fórummal az EMMI parlamenti államtitkára. Rétvári Bence leszögezte: az Erzsébet-program keretében meghirdetett nemzetközi szinten elismert Erzsébet-tábor fontos társadalompolitikai eszköz. Jelen van benne a társadalmi szolidaritás, az önkéntesség és a tehetséggondozás is.

Bővebben...
 

Polgármesterek a kötelező kvóta ellen

E-mail Nyomtatás

Juncker sem teheti meg, hogy bármely ország települése véleményét elengedi a füle mellett

A polgármesterek közös fellépését kezdeményezi az Európai Bizottság elnökénél a kötelező betelepítési kvóta ellen tiltakozva Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere, aki levelet fogalmazott meg Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felé. Szita Károly leszögezte: „nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, Magyarország településein élőknek, hogy mit kell csinálnunk.”

Bővebben...
 

Portik samesza

E-mail Nyomtatás

Ha valaki folyamatosan vádaskodik, különösen fontos megnézni, hogy mennyire tekinthető hitelesnek

Juhász Péter hazugságaival végleg kiírta magát a politikai életből, nem tekinthetjük többé politikusnak, csupán Portik sameszának – közölte Hollik István Fidesz–KDNP-s honatya, s hozzátette: „a mai napig nem derült fény arra, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnözőnek miért készít egy magát politikusnak nevező ember sajtófigyelést.”

Bővebben...
 

Jelentős a veszélyeztetett fajok aránya

E-mail Nyomtatás

A magyar muraközi lótenyésztés, leszámítva néhány magánszemély lelkiismeretes munkáját, kizárólag az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság tenyészetére korlátozódik

Világviszonylatban egyes becslések szerint óránként kihal egy faj, többségük azelőtt, hogy tudnánk a létezéséről, szerepéről a bioszférában. A tudomány közel 2 millió fajt írt le napjainkig, de valószínűsíthetően 10 millió közelében jár a Földön előforduló fajok száma. Európában körülbelül 200 000 növény és állatfajt ismerünk, a 2010-ben megjelent EU biodiverzitás állapotfelmérés szerint a szárazföldi emlősök 15%-a, a kétéltűek 22%-a, a hüllők 21%-a és a madarak 12%-a kihalással fenyegetett – tudtuk meg az agártárca környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárától

Bővebben...
 

Aki a formák általi kifejezésre született

E-mail Nyomtatás

Ha egy szobrász csak arra figyel, hogy kinek mi tetszik, akkor rossz úton jár

A felvidéki képzőművészek kevesebben vannak, mint az erdélyiek, és talán nem annyira összetartóak. Nálunk sokkal nagyobb a széthúzás, mint Erdélyben. Bár kisebb a közösségünk, és elhelyezkedésünk is eléggé specifikus, mégis be kéne mutatni a felvidéki magyar képzőművészek alkotásait Magyarországon.

Bővebben...
 

Bűncselekmény és provokáció

E-mail Nyomtatás

Himnuszunk nemzeti jelkép, annak nagy nyilvánosság előtti megalázása bűncselekmény

Nemzeti jelképek közé tartozik Magyarország himnusza. Bármilyen módon azzal szemben olyan magatartást tanúsítani, amely lealacsonyító, sértő és büntetést vonhat maga után. Tehát annak az ünnepi pillanatnak a méltóságát megalázó bármilyen cselekmény tényállásszerűen valósítja meg a nemzeti jelkép megsértésének bűncselekményét azért, mert nagy nyilvánosság előtt történt – közölte lapunkkal Dr. Völgyesi Miklós jogász, a Kúria Büntetőkollégiumának nyugalmazott tanácselnöke, s hozzátette: a provokáció nyilván arra is kiterjedt, hogy a rendőrség ugyanúgy avatkozzon közbe, mint tíz évvel ezelőtt.

Bővebben...
 

Józsefváros és Kőbánya együtt küzd a drog ellen

E-mail Nyomtatás

Elutasítunk minden látszatmegoldást, látszatsegítséget, ami esetleg többet árt, mint használ

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá október 27-én a Józsefvárosi és a Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Dr. Ferencz Orsolya a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke: rendőrkapitányságunk az utóbbi években kiemelten foglalkozott a droggal kapcsolatos bűncselekmények feltérképezésével, felgöngyölítésével, s nagyon komoly eredményeket értek el. Sokszor fedett akciókról van szó, melyek akár hónapokig is tarthatnak. Nem elég egy díler elfogása, az egész hálózatot kell lekapcsolni.

Bővebben...
 

Szélmalomharc

E-mail Nyomtatás

Fel kell számolni az állam uralkodni akaró mentalitását, és meg kell tanítani szolgáltatni

Az ipari termelésben, ahol az államnak keletkezik átviteli kötelezettsége a megtermelt megújult energiára vonatkozóan, a szélenergia nem tartozik a kiemelten támogatott területek közé. Házi szélerőművet bárki építhet – szögezte le Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, akit arról is kérdeztünk, hogy két éven belül hogyan lehet versenyképesebb az állam.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség