Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. június 22, csütörtök, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.

Interjú

Az ellenzék csak hazánk feljelentésére képes

E-mail Nyomtatás

Brüsszel nem változtat elhibázott bevándorláspolitikáján, sőt tovább erőlteti

Március 7-én lépett életbe a megerősített jogi határzár és a közelmúltban történt terrortámadások megerősítették, szükség van a szigorításra. Stockholmban egy visszautasított migráns ölt meg négy embert, Egyiptomban szintén iszlamista terrortámadások történtek és már a Frontex is arra figyelmeztet, hogy a migránsok között terroristák érkeznek Európába. A megerősített jogi határzár célja éppen az, hogy a migrációval járó biztonsági kockázatot csökkentsük, és senki ne léphessen be az ország és Európa területére ellenőrizetlenül – szögezte le Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese.

A kormány mindent megtesz Európa védelme érdekében, és éppen az EU intézményei bírálják, mondván, nem tartják be az uniós szabályokat.

– Magyarország betartja a külső határok védelmét előíró uniós szabályokat, a cél, hogy mindenki csak ellenőrzést követően léphessen be az országba és így az Európai Unióba. A schengeni külső határvédelem uniós elvárás, meg kell akadályoznunk, hogy bárki illegálisan átlépje a zöldhatárt. Szigorodott az ellenőrzés az átkelőkön is, a tagállamok és a harmadik országok polgárai is csak ellenőrzést követően léphetnek át a határon.

Bővebben...
 

Kihívóan közösségellenesek, erőszakosak

E-mail Nyomtatás

Direkt ki akarják provokálni a rendőri brutalitást

A szándékos és már erőszakos megnyilvánulások elleni intézkedések elmaradása bátorítóan hat a rendbontókra. Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen magatartások „eredményezik” a Rendőrség Szolgálati Szabályzatában a szükségesség és arányosság követelményeinek is megfelelő legenyhébb kényszerintézkedés foganatosítását – vetette fel a kérdést Dr. Völgyesi Miklós jogász (képen) , a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírója.

Bővebben...
 

Felújítják a történelmi fellegvárakat

E-mail Nyomtatás

A turisztikai szempontból vonzó látnivalók kialakításán dolgoznak

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztéseinek egyik alapvető célja – a műemlékvédelmi szempontú helyreállításon túl – olyan versenyképes, multifunkcionális kulturális-turisztikai attrakció létrehozása, mely a térség meghatározó turisztikai vonzerejévé válhat, előmozdítva annak gazdasági fellendülését – közölte szerkesztőségünkkel Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos.

Bővebben...
 

Képviselni kell a magyar kisipart is

E-mail Nyomtatás

A már megkezdett adózási könnyítést tovább lehetne finomítani

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) idén a kisiparosokat érintő kedvező adózási szabályok ismertetésére, a feketegazdaság elleni eredményesebb fellépésre, a vállalkozások digitalizációjára, a munkaerő-utánpótlásra helyezi a hangsúlyt. Ezért fogadták el a közelmúltban a 2017 legyen a mikro- és kisvállalkozások éve című akciótervet. Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke többek között arról nyilatkozott, hogy a kkv szektor tagjai számára milyen pályázatokat kéne kiírni, hogyan kéne megerősíteni a szolgáltatókat, s miként kapcsolódhatnak be a szakképzésbe.

Vegyük sorra a pontokat. A kormány azt hangoztatja, hogy kiemelten fontosnak tartja a kis- és középvállalati szektorral való együttműködést, a kkv-k versenyképességének javulását. Januártól nyolc újabb program indult a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül, összességében 416 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás és további több mint 200 milliárd forint egyéb pénzügyi eszköz áll rendelkezésre. Várhatóan hamarosan elindul a tőkeprogram is. Mit kéne még tenni a kormánynak?

A rendszerváltás óta a mikro-, kis- és középvállalkozók nem kaptak olyan megkülönböztetett figyelmet, mint külföldön, például Németországban. Tehát még tovább kéne javítani a szektor állapotán. Elkülönítve kellene a mikro- és kisvállalkozásoknak ezekből a forrásokból biztosítani. Mégpedig úgy, hogy a pályázatokat annak tudatában írják ki, hogy a legkisebb vállalkozásoknak a legtöbb esetben nem több tízmillió forintra van szükségük, hanem 3-10 millióra, ha csak ekkora mértékben szeretnének beruházni. Tehát lejjebb kéne vinni azokat az értékeket, amelyek pályázhatók. Amikor az alsó határ 30-50 milliónál kezdődik a pályázatoknál, ezeket a kisvállalkozók képtelenek lehívni.

Bővebben...
 

Egymilliárd forint külhoni családi vállalkozások segítésére

E-mail Nyomtatás
A magyar intézményrendszer és vállalkozások megerősödjenek a Kárpát-medencében

Beszámoltunk már arról, hogy 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve. A pályázatokról, a képzésekről a Nemzetpolitikai Államtitkárság a határon túl rendez fórumokat. A programot népszerűsítették már Szabadkán, Komáromomban, Beregszászon, Nagyváradon és Csíkszeredán. A gazdasági támogatások célja, hogy aki a szülőföldjén akar maradni, az meg tudja ezt tenni, legyen munkája, tudjon boldogulni, gyermeket vállalni, és a gyerekek tudjanak magyar nyelvű oktatási intézményekbe járni – nyilatkozta lapunknak Dr. Szilágyi Péter a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

2012-ben indultak el a tematikus évek, először az óvodák, majd a kisiskolák, és a külhoni magyar felsősök éve következett. 2015-ben a külhoni magyar szakképzés, a tavaly pedig a külhoni magyar fiatal vállalkozók köré szerveződtek a programok. Az egymilliárd forintos keretből mennyit szánnak pályázati célra és szakmai képzésre?

–A korábbi tematikus évekhez hasonlóan az idei tematikus program keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság szakmai és anyagi támogatást nyújt a külhoni magyar vállalkozóknak. A programban meghirdetett 1 milliárd forint nagy része vissza nem térítendő támogatás formájában kerül kiutalásra kisebbik részét pedig szakmai rendezvényeink lebonyolítására tartjuk fenn. Pontos összeget még nem tudok mondani.

Bővebben...
 

Nem dolgozom megrendelésre. Azt „árulom”, amim van

E-mail Nyomtatás

Olyan ember nincs, aki ne hinne valamibe. Az ateistának, még a fanatikus embernek is van hite. Vallási értelemben, mindenképpen, hiszen egy fontos pillér az ember erkölcsi életében. Elég, ha a tízparancsolatra gondolunk. Figyelmeztető, visszatartó, de ugyanakkor iránymutató elvek. A példabeszédek úgy szintén. János evangéliuma, Pál apostol levelei.

Bővebben...
 

Egészségesebb ételek az iskolákban

E-mail Nyomtatás

Megtízszerezték az iskolatejprogramra fordított összeget

Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára: több mint 1800 iskolában 438 ezer gyerek kap hetente négyszer tejet, amit magyar beszállítóktól, elsősorban kis- és középvállalkozóktól szereznek be. Így mindenki csak nyerhet a programmal.

2010-ben milyen megfontolások alapján döntött a kormány az iskolatejprogramról?

– Hét éve a megalakuló kormány prioritásként kezelte az iskolatejprogram népszerűségének növelését. Emellett a programban való részvételt elősegítő új szabályozási elemeket vezetett be. Lehetővé vált, hogy a feldolgozók közvetlenül is igényelhessék a támogatást, és a program keretében kiosztható termékek köre is jelentősen bővült. A sajátos nevelési igényű óvodások egységesen 100%-os kormányzati kiegészítő támogatásban részesülhetnek. A feldolgozóknak kötelezővé vált, hogy a tejtermékfogyasztást népszerűsítő promóciós programot is végrehajtsanak az iskolatejprogram keretében.

Bővebben...
 

A szálak Demszkyhez és a szocialistákhoz vezetnek

E-mail Nyomtatás

Hozzájuk köthető Magyarország legnagyobb korrupciós botránya

A meghallgatáson kiderült, hogy Becker László, hajdani metróbiztos jelölte ki azokat a cégeket, amelyekkel kapcsolatban felvetődött, hogy közbeszerzés nélkül kötötték meg a szerződéseket, amelyeknek az összértéke elérhette az egymilliárd forintot. Ő, aki el sem jött a meghallgatásra, már nincs a fővárossal munkaviszonyban, hanem az OLAF – jelentésében is szereplő kivitelező cég, a Swietelsky alkalmazottja – nyilatkozta megkeresésünkre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.

Bővebben...
 

Termékeink Európa szinte valamennyi államába eljutnak

E-mail Nyomtatás

A közvetítői kereskedelem kihagyásával közvetlenül a nagy áruházláncoknak szállítunk

Folyamatosan fejlesztünk, követjük a trendeket, ezért nem veszített ismertségéből Európában a kecskeméti borsó és csemegekukorica konzerv – közölte lapunkkal Kovács János, a Kecskeméti Konzerv Kft. ügyvezető igazgatója.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű beruházást valósít meg üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít. Mire fordítják a támogatást?

– Önálló technológiai energiaellátó rendszer kiépítésére fordítjuk a támogatást; kazánházat, vízlágyító és villamosenergia-ellátó rendszert építünk, két fúrt kutat létesítünk. Emellett 15 százalékkal szeretnénk növelni a csemegekukorica-gyártás kapacitását. Harmadrészt pedig szezonon kívül előállítható termékek gyártási infrastruktúrájának kialakítását szeretnénk elérni. Tehát nemcsak friss alapanyagból, hanem más országból származó szárított alapanyagokból készítenénk például babot, lencsét.

Bővebben...
 

A fejlesztési forrásokat nem adományként kapjuk Európától

E-mail Nyomtatás

Kiemelt figyelemmel fordulunk a valódi civilek és az egyházi szervezetek felé

A célunk, hogy olyan közösségek jöjjenek létre, és erősödjenek meg, amelyek nem kizárólag anyagi forrásokhoz kötődnek, hanem valódi értéket hordoznak és hosszú távon is működőképesek – emelte ki Schanda Tamás János, az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Tavaly nyáron írt ki az EMMI két pályázatot. Ez egy felhívás volt egyházi és civil szervezetek számára, új kisközösségek létrehozásának, fejlesztésének elősegítése a helyi igények felszínre kerülése, továbbá a meglévő közösségek megerősítése érdekében. Ez is bizonyítja azt, hogy nem igaz az ellenzéknek az a lózungja, miszerint a kormány nem támogatja a civileket?

– Erős Magyarországhoz erős közösségekre van szükség. Mindkét felhívás célja a helyi közösségek támogatása. Kiemelt figyelemmel fordulunk a valódi civilek és az egyházi szervezetek felé, akik a helyi társadalom fontos szereplői. A helyi közösségek ereje és értéke felbecsülhetetlen. Az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében kiírt Ifjúsági programok támogatása című felhívással 1 milliárd forinttal támogattuk azokat a közösségeket, melyek vállalták – és a pályázati anyaguk ezt hitelesen alátámasztotta – hogy megszólítják a fiatalokat, bevonják őket a közösség életébe, meghívják őket az önkéntes szolgálatra. A Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című felhívással a kormány az önkéntesség, a közösségi gondoskodás, a társadalmi szolidaritás segítését, fejlesztését tűzte ki célul. Ez egy nagy lehetőség a kevésbé fejlett régiókban működő közösségeknek, 14 milliárd forint fejlesztési forrással támogattuk a közösségek társadalmi szerepvállalását.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség