Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. június 22, csütörtök, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.

Interjú

Nincs szükség választási költségvetésre

E-mail Nyomtatás

A bérfejlesztéssel javíthatjuk versenyképességünket

Választási költségvetést akkor szoktak készíteni, amikor nagyon sok a bizonytalan szavazó, és a két nagy parlamenti erő között elindul az ígéretverseny – ez a világtendencia. Magyarországon nincs ilyen helyzet –szögezte le Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

Év elejétől béremelésekre került sor. A kormánypártok szerint 2010-hez képest több mint 500 ezer emberrel több dolgozik; mindezért a kabinet a gazdaság teherbíró képességével összhangban fokozatos béremelési programokat indíthatott. Míg az ellenzék arról beszél, hogy a béremelésekről a választások közelsége miatt döntöttek. Melyik félnek ad igazat?

Bővebben...
 

Magyar Információs Pont és Könyvsarok Szudánban

E-mail Nyomtatás

Eredményes a déli nyitás politikája, nem kis mértékben kulturális jelenlétünk miatt

A Magyar Pont tájékoztatást nyújt Magyarországról, a magyar nyelvről és kultúráról, a magyarországi ösztöndíj lehetőségekről. Ez még most egy sarok, két nagyobb könyvespolc, tele változatos irodalmi és tájékoztató jellegű anyagokkal, amit a közeljövőben bővítünk- közölte a Magyar Fórummal Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára.

Nemrég még ropogtak a fegyverek Szahara-régióban. Novemberben pedig az USA fegyverembargót javasolt Dél-Szudán ellen. Ilyen körülmények között nem rizikós ebben az afrikai országban megerősíteni a jelenlétünket?

Bővebben...
 

A Soros-szervezetek csak a migránsok érdekeit képviselik

E-mail Nyomtatás

Hat kérdésben és öt témában kezdődött meg a nemzeti konzultáció, így az adó- és foglalkoztatáspolitika, az energetika, a civil szervezetek külföldi támogatása és a bevándorlás kapcsán is tesz fel kérdéseket a lakosságnak a kormány. Az pedig bizonyított, hogy a Soros által finanszírozott szervezeteket nem érdekli, hogy mi a magyar emberek véleménye – szögezte le Hollik István, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője.

Bővebben...
 

Az egészségmánia is betegség

E-mail Nyomtatás

A zárt ajtók mögött nem lehet tudni, ki milyen szélsőséges étkezés szerint él. Az viszont bűncselekmény, ha az általa hitt eszmék szerinti életmódot vezetve veszélyezteti mások, főleg gyerekei életét

Néhány éve lehet olvasni egy latin orvosi kifejezésről, az orthorexia nervosáról, magyarul a beteges egészségmániáról. Az elmúlt évtizedekben az orvosok és táplálkozási szakemberek mind gyakrabban hívják fel figyelmünket az egyes élelmiszerek, adalékanyagok, tartósítószerek egészségtelen hatásaira. Ezeket vagy betartják egyesek, vagy nem. Irinyi-Barta Tünde Okleveles Táplálkozástudományi szakember: közölte: az ideális az lenne, ha a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora aránya energiabevitel szempontjából 25-10-30-10-25% arányban oszlana el.

Bővebben...
 

A belülről épülő látvány

E-mail Nyomtatás

A Szolnoki Művésztelepen erősen kötődünk a hagyományokhoz

A művészet alkalmas arra, hogy tudatunkat, érzelemvilágunkat megtisztítsa, nemesebbé tegye. S ez nem csak a lelki, de a fizikai állapotunkra is kihat, mert az egész embert kell gyógyítani. Szerencsémre olyan családban nőttem fel, ahol szüleim és nagyszüleim az orvosi hivatásra esküdtek. Lelkiismeretesen végezték munkájukat, és azt a közös vonást, amit ön említett az orvosi és a művészi hivatásban, ők is érzékelik. Magam is főleg olyan képeket festek, melyek nem elsősorban az aktuális társadalmi problémákra koncentrálnak, nem is figurázzák ki korunk paradoxonjait, hanem sokkal inkább tudatunkra, érzelmi állapotunkra hatnak, és ezáltal a lehetséges, rendezettebb tudatállapotokat igyekeznek megjeleníteni. Azt az irányt, amerre nekem is és szerintem mindannyiunknak haladni kéne.

Bővebben...
 

Indok nélkül elutasítják a kormánypártok javaslatait

E-mail Nyomtatás

Az ellenzékkel nem lehetett egyezségre jutni a választási eljárási és kampányfinanszírozási jogszabályok módosításáról

A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményezett, hogy a garanciák csökkentése nélkül egyszerűsítsék azokat a választási eljárási szabályokat, amelyek a levélszavazatok mintegy egyötödének érvénytelenségét eredményezték, illetve amelyek a valós választói támogatottsággal nem rendelkező pártok esetén a kampánytámogatás visszafizetésére teremtettek volna lehetőséget. Mi az oka, hogy mindez eredménytelen lett? – kérdeztük Gulyás Gergelytől, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökétől, a Fidesz alelnökétől.

Bővebben...
 

Egyre inkább felértékelődik az élelmiszer-biztonság kérdése

E-mail Nyomtatás

Az afrikai sertéspestis Magyarországra történő behurcolásának megelőzése a sertéságazat minden szereplőjének alapvető érdeke

A globalizált élelmiszergyártás, az élelmiszer-hamisítás, a génmódosítás, a feketegazdaság olyan fokozódó kockázatokat jelentenek, amelyekre csak egy egységes, a teljes élelmiszer-előállítási folyamatra kiterjedő élelmiszerlánc-felügyelettel adható hatékony válasz – szögezte le Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Bővebben...
 

Benes kőtáblája repedezik

E-mail Nyomtatás

A szlovák nagykövet mindent megtett azért, hogy a bizottság ne foglalkozzon a témával

Február 28-án délután tárgyalta az Európai Parlament Petíciós Bizottságának koordinátori ülése a Benes-dekrétumokkal kapcsolatos petíciót. A szlovák diplomácia, illetve néhány szlovák EP-képviselő mindent megtett azért, hogy megakadályozza a kérdés napirendre vételét. Ez nem sikerült, mivel az EP összes frakciója támogatta Csáky Pál EP-képviselő (Magyar Közösség Pártja) javaslatát a megtárgyalásra, illetve a közös határozat meghozatalára. Csáky Pál közölte szerkesztőségünkkel: a Petíciós Bizottságban elfogadták, hogy a cseh bocsánatkérés az európai modell, a szlovák militáns nyilatkozat pedig szembemegy az európai szellemiséggel.

Bővebben...
 

Folytatódik Kőbánya fejlesztése

E-mail Nyomtatás

A polgárok kerületazonossága és közösségi tudata erősödik

A Kőbányai Önkormányzat február 23-ai képviselő-testületi ülésén elfogadta a kerület 2017. évi költségvetését. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere: Kőbányán több intézmény, közterület is Szent László nevét viseli. Ezek közül a Szent László tér megújítása, átépítése az idei év tervei között szerepel. A beruházással a tér egységes arculatot kap.

Mit mutattak a tavalyi adatok, mennyire stabil Kőbánya költségvetése?

– A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a költségvetés stabil, biztos lábakon áll, olyannyira, hogy önkormányzatunk jelentős tartalékokkal rendelkezik, melyeket államkötvényekbe fektetünk be, mert számunkra az a legbiztonságosabb. Működésünk kiegyensúlyozott, így tervezni és finanszírozni is tudjuk a fejlesztéseket. Már a most elfogadott költségvetésünk jelentős tervezési keretet állapított meg a 2018–19-es beruházások előkészítésére, és tartalmazza a forrásokat is. A jelenlegi költségvetés a működés javára rendeződött át, fontos elem a béremelés, hiszen több mint 500 millió forinttal nőtt az a keret, amit a bérek kifizetésére használunk fel. Ez igen jelentős összeg, mert 19,5 milliárdos a költségvetés, s ebből a bérfelhasználás növekménye félmilliárd forint.

Bővebben...
 

Speciális tehetséggondozó programok

E-mail Nyomtatás

A határon túli magyar tehetségek és a velük foglalkozó szervezetek számára az elkövetkezendő időszakban a pályázás lehetőségét még inkább szélesíteni kívánjuk

A Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum februári ülésén egyhangúlag elfogadták a Nemzeti Tehetség Program keretében 2017-ben kiírásra kerülő pályázatok forrásfelosztásának és ütemezésének javaslatát. Ebben az évben a hazai költségvetési források keretében – a 2015. és 2016. évhez hasonlóan – ismét 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Program céljainak megvalósítására. Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkártól megtudtuk, hogy a tehetségek folyamatosan fejlődnek, így a Nemzeti Tehetség Program célkitűzése is az, hogy folyamatos támogatást kapjanak a tehetséges fiatalok tehetségük kibontakoztatásához. A program intézkedései között található olyan is, amely már azokat a fiatalokat hivatott megszólítani, akik ezen az úton előrébb járnak, és a program keretében lehetőséget kaphatnak tehetségük kamatoztatására.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség