Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Interjú

A felvidéki vállalkozók, gazdák és iparosok megsegítésért

E-mail Nyomtatás

Előbb stratégiai terv, majd érezhető gazdaságfejlesztés

A Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság és a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által 2014. május 22-én Dunaszerdahelyen rendezett szakmai konferencián mutatták be Felvidék első regionális gazdasági fejlesztési tervezetét, a Baross Gábor Tervet, melynek legfőbb stratégiai célja egy versenyképes magyar gazdaságfejlesztési környezet kialakítása. A tervben foglaltak megvalósítására hamarosan létrejön a Baross Gábor Alap. Farkas Ivánt, a Magyar Közösség Pártja (MKP) gazdaságpolitikai alelnökét arról is faggattuk, hogy honnét érkeznek források az alapba, és kik, milyen feltételekkel pályázhatnak.

Bővebben...
 

Társalkotóm a természet

E-mail Nyomtatás

Aki fatuskókat, ágakat, fűcsomókat emel művészi rangra

Nagyon szeretem az ősi művészeteket, így a sumér-akkád-ot, egyiptomit, a kükladikus korszakot. A kükladikuskultúra a Kükládok szigeteinek bronzkori kultúrája, melynek emlékei szinte az egész Mediterráneumból előkerültek. Tehát nagyon kedvelem a régi korok egyszerű, geometrizáló, roppant tömör formavilágát.

Bővebben...
 

Három centrumkórház Budapesten

E-mail Nyomtatás

Az átfogó felújítások és építkezések nyomán végre a budapestiek, a térségben élők is a legmodernebb körülmények között gyógyulhatnának

Határidőre, március 31. előtt elkészítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a fővárosi kórházak részletes fejlesztési tervét. Dr. Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészséges Budapest Programért felelős miniszteri biztosa: a 2007-2013 közti uniós fejlesztési ciklusban 440 milliárd forint jutott egészségügyi beruházásokra, de ennek csak 12%-a, valamivel több mint 50 milliárd forint jutott a 3.5 millió lakosú központi régióba.

Javítson ki, ha rosszul tudom, mivel a központi régióban helyezkednek el a budapesti kórházak, kevesebb uniós forrás jutott korszerűsítésükre, s ezért elég rossz állapotban vannak.

Eléggé finoman fogalmazott. A 2007-2013 közti uniós fejlesztési ciklusban 440 milliárd forint szolgálta az kórházi infrastruktúra megújítását, de ennek csak 12%-a, valamivel több mint 50 milliárd forint jutott a 3.5 millió lakosú központi régióba, tehát Pest megyébe és Budapestre. Ráadásul az ebben a régióban lévő kórházak ellátják a szomszédos megyék egyes közeli térségeit is, így például a Jászságot, és Dél-Nógrádot. Tehát 4.3 milliós populáció ellátásához szükséges intézményrendszer 12% fejlesztési forrást kapott, míg az 5.5 milliós lakosság ellátásához szükséges vidéki intézményrendszer az uniós jogszabályok miatt 390 milliárdot. Jól érzékelhető az aránytalanság, s egyértelmű, hogy ezekből a forrásokból nem lehetett a fővárosban rendszerszintű átalakítást elvégezni. Csak néhány kórház felújítása, javítása történhetett meg hét év alatt.

Bővebben...
 

Ötéves előnybe kerültünk

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt évek egyik legszembeszökőbb jelensége az Magyarországon az ellenzék részéről, hogy abban az esetben, ha itthon alkalmatlanok a vitára, egyből külföldön igyekeznek panaszt tenni hazánkkal szemben. Mi ebben különösen az élen járunk.

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes: kiemelt cél, hogy a nyugat-európai országokhoz képest meglévő versenyhátrányunkat csökkentsük. Ezt úgy tudjuk elérni, ha fejlődési tempónk gyorsabb, mint például az osztrákoké, hiszen, ha ugyanazon az intenzitási szinten dolgoznánk, a különbségek aránya ugyanakkora maradna.

Miért döntöttek úgy, hogy az uniós forrásokra már viszonylag ilyen hamar kiírják a pályázatokat?

Ez lényegében nem szól másról, mint arról, hogy időt nyerjünk a pályázóknak, időt nyerjünk az európai uniós források felhasználásával foglalkozó intézményrendszernek. Azzal, hogy 2017. március 31-én az összes, 8921 milliárd forintra vonatkozó felhívás kikerült a polcra, az előző fejlesztési ciklushoz képest ötéves előnybe kerültünk. Öt évvel több ideje marad a vállalkozásoknak a források felhasználására, a fejlesztések megvalósítására, így fel sem fog merülni az, ami miatt az előző periódusban aggódnunk kellett: hogy Magyarország forrást veszítene.

Bővebben...
 

Gyűjtemény a magyar közösséget ért jogtiprásokról

E-mail Nyomtatás

Sem a csendőrség, sem az erőszakszervezetek nem tilthatják meg, hogy magyarnak és erdélyinek érezzük magunkat

Az elmúlt három év magyarellenesnek tekintett romániai megnyilvánulásainak a gyűjteményét mutatta be Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke március 27-ei nagyváradi sajtótájékoztatóján. Szilágyi Zsolt a Magyar Fórumnak nyilatkozva aggasztónak találja, hogy a csendőrség és az állam erőszakszervezetei szelektíven alkalmazzák az ország törvényeit. Senkit meg nem büntetnek például törvénytelen, előre be nem jelentett, vagy nem engedélyezett tüntetésért. Viszont megbüntették a Székely Nemzeti Tanács vezetőit, akik évente, március 10-én a Székely Szabadság Napján előre bejelentett, törvénytisztelő módon szervezik a felvonulást.

Bővebben...
 

Ne érje hátrányos megkülönböztetés az Ausztriában dolgozó magyarokat

E-mail Nyomtatás

A belső, schengeni ellenőrzés teljesen felesleges, és hosszú távon bizalmatlansághoz vezet, ami kihathat az együttműködés más területeire

Március 16-án Takács Szabolcs Ferenc a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Karlheinz Kopffal, az osztrák parlament második elnökével. Az államtitkár tájékoztatta osztrák partnerét, hogy az új szabályok hatályba lépésétől kezdve a jogerősen lezárt menekültügyi eljárást követően csak azon személyek léphetnek be Magyarország területére, akik ténylegesen jogosultak a nemzetközi védelemre.

Egy évvel ezelőtt arról számoltak be a lapok, hogy egyre több embercsempészt fogtak el Ausztriában, s hogy az osztrák kriminalisztikai a migránsok Magyarország felől indulnak Bécs felé. Ezért nem is lehet megkerülni a kérdést: a tárgyalások során érintették a magyar jogi határzárat?

Bővebben...
 

Saját érdekében regisztrálja kerékpárját

E-mail Nyomtatás

Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget

Regisztrált kerékpár ellopása esetén az internetes oldalon azonnal lopott státuszúvá teheti az illető a biciklijét, melynek következtében a kerékpár adatai és fényképe nyilvánossá válik, a rendőrök pedig rendelkezni fognak a tulajdonos, és a kerékpár adataival, fényképével, így a körözés elrendelése sokkal pontosabb lehet - közölte lapunkkal Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Bővebben...
 

Nem engedjük a nemzeti szuverenitás korlátozását

E-mail Nyomtatás

Hatásköröket vonna el a tagállamoktól az EU energiaügyi szabályozása

Magyarország a megújuló energiaforrások mellett az atomenergiára is támaszkodik - emelte ki Dr. Aradszki András a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, aki úgy véli, hogy hazánk áramfogyasztási szükségleteit akkor sem lehetne kizárólag időjárásfüggő megújuló energiaforrásokból fedezni, ha a jelenlegi megújulós erőművi kapacitásunkat megtöbbszöröznénk.

Bővebben...
 

Nincs szükség választási költségvetésre

E-mail Nyomtatás

A bérfejlesztéssel javíthatjuk versenyképességünket

Választási költségvetést akkor szoktak készíteni, amikor nagyon sok a bizonytalan szavazó, és a két nagy parlamenti erő között elindul az ígéretverseny – ez a világtendencia. Magyarországon nincs ilyen helyzet –szögezte le Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

Év elejétől béremelésekre került sor. A kormánypártok szerint 2010-hez képest több mint 500 ezer emberrel több dolgozik; mindezért a kabinet a gazdaság teherbíró képességével összhangban fokozatos béremelési programokat indíthatott. Míg az ellenzék arról beszél, hogy a béremelésekről a választások közelsége miatt döntöttek. Melyik félnek ad igazat?

Bővebben...
 

Magyar Információs Pont és Könyvsarok Szudánban

E-mail Nyomtatás

Eredményes a déli nyitás politikája, nem kis mértékben kulturális jelenlétünk miatt

A Magyar Pont tájékoztatást nyújt Magyarországról, a magyar nyelvről és kultúráról, a magyarországi ösztöndíj lehetőségekről. Ez még most egy sarok, két nagyobb könyvespolc, tele változatos irodalmi és tájékoztató jellegű anyagokkal, amit a közeljövőben bővítünk- közölte a Magyar Fórummal Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára.

Nemrég még ropogtak a fegyverek Szahara-régióban. Novemberben pedig az USA fegyverembargót javasolt Dél-Szudán ellen. Ilyen körülmények között nem rizikós ebben az afrikai országban megerősíteni a jelenlétünket?

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség