Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Interjú

A Soros-szervezetek csak a migránsok érdekeit képviselik

E-mail Nyomtatás

Hat kérdésben és öt témában kezdődött meg a nemzeti konzultáció, így az adó- és foglalkoztatáspolitika, az energetika, a civil szervezetek külföldi támogatása és a bevándorlás kapcsán is tesz fel kérdéseket a lakosságnak a kormány. Az pedig bizonyított, hogy a Soros által finanszírozott szervezeteket nem érdekli, hogy mi a magyar emberek véleménye – szögezte le Hollik István, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője.

Bővebben...
 

Az egészségmánia is betegség

E-mail Nyomtatás

A zárt ajtók mögött nem lehet tudni, ki milyen szélsőséges étkezés szerint él. Az viszont bűncselekmény, ha az általa hitt eszmék szerinti életmódot vezetve veszélyezteti mások, főleg gyerekei életét

Néhány éve lehet olvasni egy latin orvosi kifejezésről, az orthorexia nervosáról, magyarul a beteges egészségmániáról. Az elmúlt évtizedekben az orvosok és táplálkozási szakemberek mind gyakrabban hívják fel figyelmünket az egyes élelmiszerek, adalékanyagok, tartósítószerek egészségtelen hatásaira. Ezeket vagy betartják egyesek, vagy nem. Irinyi-Barta Tünde Okleveles Táplálkozástudományi szakember: közölte: az ideális az lenne, ha a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora aránya energiabevitel szempontjából 25-10-30-10-25% arányban oszlana el.

Bővebben...
 

A belülről épülő látvány

E-mail Nyomtatás

A Szolnoki Művésztelepen erősen kötődünk a hagyományokhoz

A művészet alkalmas arra, hogy tudatunkat, érzelemvilágunkat megtisztítsa, nemesebbé tegye. S ez nem csak a lelki, de a fizikai állapotunkra is kihat, mert az egész embert kell gyógyítani. Szerencsémre olyan családban nőttem fel, ahol szüleim és nagyszüleim az orvosi hivatásra esküdtek. Lelkiismeretesen végezték munkájukat, és azt a közös vonást, amit ön említett az orvosi és a művészi hivatásban, ők is érzékelik. Magam is főleg olyan képeket festek, melyek nem elsősorban az aktuális társadalmi problémákra koncentrálnak, nem is figurázzák ki korunk paradoxonjait, hanem sokkal inkább tudatunkra, érzelmi állapotunkra hatnak, és ezáltal a lehetséges, rendezettebb tudatállapotokat igyekeznek megjeleníteni. Azt az irányt, amerre nekem is és szerintem mindannyiunknak haladni kéne.

Bővebben...
 

Indok nélkül elutasítják a kormánypártok javaslatait

E-mail Nyomtatás

Az ellenzékkel nem lehetett egyezségre jutni a választási eljárási és kampányfinanszírozási jogszabályok módosításáról

A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményezett, hogy a garanciák csökkentése nélkül egyszerűsítsék azokat a választási eljárási szabályokat, amelyek a levélszavazatok mintegy egyötödének érvénytelenségét eredményezték, illetve amelyek a valós választói támogatottsággal nem rendelkező pártok esetén a kampánytámogatás visszafizetésére teremtettek volna lehetőséget. Mi az oka, hogy mindez eredménytelen lett? – kérdeztük Gulyás Gergelytől, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökétől, a Fidesz alelnökétől.

Bővebben...
 

Egyre inkább felértékelődik az élelmiszer-biztonság kérdése

E-mail Nyomtatás

Az afrikai sertéspestis Magyarországra történő behurcolásának megelőzése a sertéságazat minden szereplőjének alapvető érdeke

A globalizált élelmiszergyártás, az élelmiszer-hamisítás, a génmódosítás, a feketegazdaság olyan fokozódó kockázatokat jelentenek, amelyekre csak egy egységes, a teljes élelmiszer-előállítási folyamatra kiterjedő élelmiszerlánc-felügyelettel adható hatékony válasz – szögezte le Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Bővebben...
 

Benes kőtáblája repedezik

E-mail Nyomtatás

A szlovák nagykövet mindent megtett azért, hogy a bizottság ne foglalkozzon a témával

Február 28-án délután tárgyalta az Európai Parlament Petíciós Bizottságának koordinátori ülése a Benes-dekrétumokkal kapcsolatos petíciót. A szlovák diplomácia, illetve néhány szlovák EP-képviselő mindent megtett azért, hogy megakadályozza a kérdés napirendre vételét. Ez nem sikerült, mivel az EP összes frakciója támogatta Csáky Pál EP-képviselő (Magyar Közösség Pártja) javaslatát a megtárgyalásra, illetve a közös határozat meghozatalára. Csáky Pál közölte szerkesztőségünkkel: a Petíciós Bizottságban elfogadták, hogy a cseh bocsánatkérés az európai modell, a szlovák militáns nyilatkozat pedig szembemegy az európai szellemiséggel.

Bővebben...
 

Folytatódik Kőbánya fejlesztése

E-mail Nyomtatás

A polgárok kerületazonossága és közösségi tudata erősödik

A Kőbányai Önkormányzat február 23-ai képviselő-testületi ülésén elfogadta a kerület 2017. évi költségvetését. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere: Kőbányán több intézmény, közterület is Szent László nevét viseli. Ezek közül a Szent László tér megújítása, átépítése az idei év tervei között szerepel. A beruházással a tér egységes arculatot kap.

Mit mutattak a tavalyi adatok, mennyire stabil Kőbánya költségvetése?

– A felelős gazdálkodásnak köszönhetően a költségvetés stabil, biztos lábakon áll, olyannyira, hogy önkormányzatunk jelentős tartalékokkal rendelkezik, melyeket államkötvényekbe fektetünk be, mert számunkra az a legbiztonságosabb. Működésünk kiegyensúlyozott, így tervezni és finanszírozni is tudjuk a fejlesztéseket. Már a most elfogadott költségvetésünk jelentős tervezési keretet állapított meg a 2018–19-es beruházások előkészítésére, és tartalmazza a forrásokat is. A jelenlegi költségvetés a működés javára rendeződött át, fontos elem a béremelés, hiszen több mint 500 millió forinttal nőtt az a keret, amit a bérek kifizetésére használunk fel. Ez igen jelentős összeg, mert 19,5 milliárdos a költségvetés, s ebből a bérfelhasználás növekménye félmilliárd forint.

Bővebben...
 

Speciális tehetséggondozó programok

E-mail Nyomtatás

A határon túli magyar tehetségek és a velük foglalkozó szervezetek számára az elkövetkezendő időszakban a pályázás lehetőségét még inkább szélesíteni kívánjuk

A Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum februári ülésén egyhangúlag elfogadták a Nemzeti Tehetség Program keretében 2017-ben kiírásra kerülő pályázatok forrásfelosztásának és ütemezésének javaslatát. Ebben az évben a hazai költségvetési források keretében – a 2015. és 2016. évhez hasonlóan – ismét 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Program céljainak megvalósítására. Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkártól megtudtuk, hogy a tehetségek folyamatosan fejlődnek, így a Nemzeti Tehetség Program célkitűzése is az, hogy folyamatos támogatást kapjanak a tehetséges fiatalok tehetségük kibontakoztatásához. A program intézkedései között található olyan is, amely már azokat a fiatalokat hivatott megszólítani, akik ezen az úton előrébb járnak, és a program keretében lehetőséget kaphatnak tehetségük kamatoztatására.

Bővebben...
 

Alkotásaival szakrális erőtereket teremt

E-mail Nyomtatás

Tizenegy köztéri szobrot ajándékoztunk a kárpátaljai településeknek

Már nem a műítész, nem a megrendelő, hanem a kurátor szabja meg, hogy mit tehet egy művész. Ő pénzt ígér az alkotónak, és beilleszti egy adott miliőbe. Ez egy nagyon szomorú történet… Kárpátaljára viszont nagyon lelkes, tehetséges művészek jöttek Magyarországról, Lengyelországból, és a térség államaiból, olyanok, akik a nemzeti vonalat viszik tovább. Ez nem jelenti azt, hogy maradiak lennének, mert modern stílusban is lehet remek nemzeti tematikájú műveket alkotni.

Bővebben...
 

Emelt fővel adom át a stafétabotot

E-mail Nyomtatás

A világklasszis beállós, Zubai Szabolcs tizenhárom év után visszavonult a válogatottól

Az elmúlt bő tíz évben elképzelhetetlen volt nélküle a magyar férfi kézilabda-válogatott. Nem csupán azért, mert egy hiányposzton – a beállósén – teljesített rendre kitűnően, de azért is, mert remek személyiségével és csupa szív játékával sokkal több volt a nemzeti együttesben, mint egy játékos. Mostantól muszáj elfogadni, hogy a válogatottban már nem láthatjuk, ugyanis a franciaországi világbajnokságot követően bejelentette: tizenhárom év után immár nem kíván szerepet vállalni a válogatottban.

Sportrovatunk vendége az elmúlt évtized első számú magyar beállósa, Zubai Szabolcs, aki a nemzeti együttesből történő visszavonulása alkalmából felelevenítette számunkra a címeres mezben eltöltött legszebb emlékeit, megosztotta velünk döntése hátterét, és klubcsapatával elérni kívánt céljait is.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség