Interjú

Kiemelkedő stratégiai partnerünk Marokkó

E-mail Nyomtatás

A csodát nem várni kell, hanem tenni kell a Déli nyitás politikájáért

Több kisebb projekt, gazdasági kapcsolatépítés zajlik többek között Etiópiában, Kenyában, Ghánában, Elefántcsontparton, Eritreában, Ugandában. Reálisan tekintve a magyar kapacitásokat is, célunk elsősorban az, hogy két-három kiemelt afrikai térségben alapozzunk meg olyan együttműködéseket, amelyekre hosszabb távon is lehet építeni magyar jelenlétet – közölte lapunkkal Dr. Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes.

Bővebben...
 

Magyar agrártermékek piacra jutási esélyei

E-mail Nyomtatás

Nyugat-Balkánon és Moldovában

Magyarország számára fontos a Nyugat-Balkán térsége, és ezt jól mutatja, hogy a Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron tizenkét kiállító cég képviselte hazánkat – közölte szerkesztőségünkkel Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, akit arról is kérdeztünk, hogy miért érdekünk a boszniai és a moldovai piacokon megjelennünk.

Bővebben...
 

A FINA Vizes Világbajnokság gazdasági előnyökkel is jár

E-mail Nyomtatás

A budapesti minden idők legrövidebb időn belül megszervezett vb-je

Nem lehet kizárólag a költségek alapján megítélni egy sporteseményt – közölte a sportért felelős államtitkár. Dr. Szabó Tünde hozzátette: „pláne ha az olyan sportágakban teremt versenyzési és szurkolási lehetőséget, mint a vízi sportok, amelyekben mi magyarok világszinten is sikeresek, eredményesek vagyunk, és amelyekhez nemzetként is szenvedélyesen kötődünk.”

Két hónap múlva kezdődik hazánkban a vizes világbajnokság. Hogy állunk a júliusi vizes vb-re való felkészüléssel sport és infrastruktúra szempontjából?

– Hatalmas feladatot vállalt Magyarország a 2017-es vizes világbajnokság megrendezésével, hiszen hazánk eredetileg a 2021-es világbajnokság rendezési jogát nyerte el, de két évvel ezelőtt Mexikó, (Guadalajara) visszalépését követően hazánk úgy döntött, hogy átvállalja a világ negyedik legnagyobb sportrendezvényének megszervezését. Örömmel mondhatom, hogy a 17. FINA Vizes Világbajnokság előkészületei, a szervezési munkák a tervezett ütemben haladnak és júliusra mind az öt helyszín elkészül. A FINA vezetői, szakmai bizottságok tagjai is jártak már a versenyhelyszíneken és nagyon elégedettek voltak. A Duna Aréna már elkészült, a Hajós Alfréd uszoda felújítási munkálatai már zajlanak, míg a Batthyány téren eddig a víz alatti munkálatok készültek el. Büszkék lehetünk, mert a szervezésben, megvalósításban résztvevők erőfeszítéseinek hála, a budapesti minden idők legrövidebb időn belül megszervezett vb-je lett.

Bővebben...
 

Szabaduljunk meg a követő kultúra béklyójától

E-mail Nyomtatás

A művészetből kikopott a lényeg, a transzcendens szándék

A szakralitás nem mindig a témában – tehát nem muszáj bibliai jelenteket ábrázolni, szenteket festeni –, hanem emberi magatartás, gondolkodás, szellemiség következményeként jelenik meg a képben. A teremtést dicséri, hogy a művészet szakrális tartalma független az alkotó hitbéli meggyőződésétől. Ezért sem jelenthetjük ki, hogy az a legzseniálisabb festő, aki a vallását legjobban gyakorolja. Amennyiben hagyja az alkotó, hogy a lélek üzenete a munkáján keresztül megnyilvánuljon, akkor már szakrális festő – még ha nem is tud róla.

Bővebben...
 

Egyszerűsödhet a kárpátaljaiak kapcsolattartása az anyaországiakkal

E-mail Nyomtatás

A vízummentesség megadása mellett új határátkelőhelyeket kell nyitni

Az Európai Parlament április 6-ai strasbourgi plenáris ülésén a képviselők döntő többséggel megszavazták az ukrán állampolgárok vízummentes beutazását az Európai Unióba. A felfüggesztési mechanizmus rugalmasabbá és hatékonyabbá tételével kezelhetővé válnak a vízummentességgel való visszaélések, például harmadik országok állampolgárainak tömeges beutazása esetében. Így a vízummentességet kritikus helyzetekben fel lehet függeszteni – nyilatkozta lapunknak Bocskor Andrea, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője.

Bővebben...
 

Nem hagyjuk a hagyományos családmodellt szétverni

E-mail Nyomtatás

Egyre több ifjú csatlakozik hozzánk, és vezetőségünk is fiatalodott

Tisztújító közgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) április 23-án, melyen a küldöttek új elnököt és új elnökséget választottak. A budapesti Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a tagok Pataki Jánost választották meg újabb két évre a KCSSZ elnökének. Elnök úr szerint a tévéből elsajátított minták kritika nélküli átvétele komoly életviteli zavarokat okozhat a fiataloknál, a következmények pedig az egész életükre kihathatnak.

Bővebben...
 

Új korszak kezdődik a magyar sportban

E-mail Nyomtatás

Kulcsár Krisztián lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság május 2-i közgyűlésén megválasztották a szervezet új elnökét és elnökségét. A legrangosabb magyar sportszervezetet a következőkben az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vívó, Kulcsár Krisztián vezeti majd. Sportrovatunk vendége a MOB újdonsült elnöke, aki megosztotta velünk kandidálásának okát, valamint elnöki terveit, céljait is.

Bővebben...
 

Balos csalás Pécsett

E-mail Nyomtatás

A külső cég valódi pénzmozgás nélkül kapta meg a pécsiek buszait

Ha a szocialista egykori első alpolgármester, Tóth Bertalan tudott a buszok kiszervezéséről, akkor ő maga is részese a bűncselekménynek, ha nem tudott róla, akkor alkalmatlan vezető – közölte a Magyar Fórummal Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője.

A fővárosban a 4-es metró, Szegeden a Szeviép, Pécsett pedig a buszok vonatkozásában csalásról lehet beszélni – amint legutóbbi sajtótájékoztatóján kiemelte. Az utóbbira mi a bizonyítéka?

– Nem vádlóként tartottam sajtótájékoztatót, hanem összefoglaltam az elmúlt hat év eseményeit, hiszen már jogerős bírósági ítéleteket mondtak ki. Az, hogy a pécsi buszok kiszervezése színlelt szerződéssel történt, tehát lopás volt, azt nem én jelentettem ki. Kimondta a Nemzeti Adó és Vámhivatal, és a Zalaegerszegi Törvényszék jogerős ítélete.

Bővebben...
 

Az ellenzék csak hazánk feljelentésére képes

E-mail Nyomtatás

Brüsszel nem változtat elhibázott bevándorláspolitikáján, sőt tovább erőlteti

Március 7-én lépett életbe a megerősített jogi határzár és a közelmúltban történt terrortámadások megerősítették, szükség van a szigorításra. Stockholmban egy visszautasított migráns ölt meg négy embert, Egyiptomban szintén iszlamista terrortámadások történtek és már a Frontex is arra figyelmeztet, hogy a migránsok között terroristák érkeznek Európába. A megerősített jogi határzár célja éppen az, hogy a migrációval járó biztonsági kockázatot csökkentsük, és senki ne léphessen be az ország és Európa területére ellenőrizetlenül – szögezte le Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese.

A kormány mindent megtesz Európa védelme érdekében, és éppen az EU intézményei bírálják, mondván, nem tartják be az uniós szabályokat.

– Magyarország betartja a külső határok védelmét előíró uniós szabályokat, a cél, hogy mindenki csak ellenőrzést követően léphessen be az országba és így az Európai Unióba. A schengeni külső határvédelem uniós elvárás, meg kell akadályoznunk, hogy bárki illegálisan átlépje a zöldhatárt. Szigorodott az ellenőrzés az átkelőkön is, a tagállamok és a harmadik országok polgárai is csak ellenőrzést követően léphetnek át a határon.

Bővebben...
 

Kihívóan közösségellenesek, erőszakosak

E-mail Nyomtatás

Direkt ki akarják provokálni a rendőri brutalitást

A szándékos és már erőszakos megnyilvánulások elleni intézkedések elmaradása bátorítóan hat a rendbontókra. Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen magatartások „eredményezik” a Rendőrség Szolgálati Szabályzatában a szükségesség és arányosság követelményeinek is megfelelő legenyhébb kényszerintézkedés foganatosítását – vetette fel a kérdést Dr. Völgyesi Miklós jogász (képen) , a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírója.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség