Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. március 28, csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Interjú



Nyugat-Balkán és a migráció

E-mail Nyomtatás PDF

Érdekünk a szomszédos régió stabilitása és EU-s csatlakozása

A nyugat-balkáni országok a ’90-es évek óta nagyon hosszú utat tettek meg a fejlődés terén, és egyértelműen bizonyítják, hogy elkötelezettek az uniós csatlakozás mellett. Legutóbb a migrációs válság idején tettek tanúbizonyságot elkötelezettségükről, és akár a saját kárukra is, de lezárták nyugat-balkáni migrációs útvonalat. Ezért sem kérdéses, miért fontos Magyarország számára a Nyugat-Balkán integrációjának napirenden tartása – fejtette ki a Magyar Fórumnak Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár.

Bővebben...
 

Folytatódik az élelmiszerek áfacsökkentése

E-mail Nyomtatás PDF

A gazdasági növekedés, a bérek növekedése, a munkahelyek növekvő száma mind az adócsökkentések eredményeképpen valósulhattak meg

Az adócsökkentések nagy nyertese az agrárium is, hiszen az élelmiszer-gazdaság és a mezőgazdaság egyaránt több lehetőséghez jut, az áfacsökkentéssel, visszaszorul a feketegazdaság – közölte a Magyar Fórummal dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese.

Idén mely élelmiszerek áfáját csökkenti a kormány?

– A kormány határozott adócsökkentési politikát folytat, amiből az agrártárca is kiveszi a részét. Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentése évek óta tart. Az a cél, hogy a legfontosabb élelmiszereket a lehető legkisebb áfa terhelje, ezért 2018-ban folytatódik ezek áfájának csökkentése. A Földművelésügyi Minisztérium programja alapján a kormány több lépcsőben jelentős áfacsökkentéseket hajtott végre. Az adócsökkentések első állomása az élő- és félsertések áfájának mérséklése volt, ami érezhetően kitisztította a piacot, emellett 5 százalékos, kedvezményes kulccsal adózik a sertés és a baromfihús, a friss tej, és a tojás is. Januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent a fogyasztási célú halakra, illetve a sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékének és belsőségének áfakulcsa.

Bővebben...
 

Baloldali és nemzeti

E-mail Nyomtatás PDF

Kötelezően egyetlen migránst sem az országba

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke: attól még nem baloldali valaki, hogy azt hangoztatja, vagy ha piros inget vesz fel, hanem ha segít a dolgozó embereken. Rajtunk kívül az összes magát baloldalinak mondó párt valójában liberális és a nemzetközi pénzügyi tőke kiszolgálójává vált.

Milyen programmal vágnak neki az áprilisi országgyűlési választásnak?

– A Munkáspárt 28 éve a dolgozó, egyszerű emberek, a nép pártja. Ez az arculatunk bevált, ezért programfüzetünk első oldalára ráírtuk: „ha ön milliárdos, szupergazdag, ne olvassa tovább! Ez a program nem önnek szól!” Nem a milliárdosoknak akarunk kedvezni, hanem azoknak, akik a munkájukból élnek meg. Elismerjük, hogy az elmúlt években sok mindenki kapott a kormánytól, gondolok a rezsicsökkentésre, a gyermektámogatások rendszerére, de senki sem annyit, amennyit szeretne. Félünk attól, hogy megváltozik a világgazdasági helyzet, az EU-s pénzek is megcsappanhatnak, s nem lesz mit elosztani. Ha bármelyik kormány adni akar az embereknek, akkor ahhoz a pénzt itthon kell megtalálni. Például a hazai gazdasági fejlesztésben, de ez nem megy egyik napról a másikra. Ezért azoktól kell elvenni, akiknek bőven van; legyen egyszeri 45%-os vagyonadó. Akinek van 100 milliárdja, befizet 45-öt, és máris lesz az államnak pénze.

Bővebben...
 

Folyamatos útkeresés

E-mail Nyomtatás PDF

Arra törekszem, hogy a vizuális kultúra nagyobb jelentőséget, elismertséget kapjon

Mészáros Marianna grafikusművész, művészeti pedagógus Kecskeméten született.

1985: Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, matematika–rajz szak; 1998: Magyar Iparművészeti Egyetem, környezetkultúra–textil szakos középiskolai tanár.

A kecskeméti alkotó műveiben elsősorban a művészettörténet iránti vonzódását próbálja kifejezni. Utazásai során építészeti élményanyagot, motívumokat gyűjt, melyekből dekoratív, összefogott kompozíciójú grafikákat, rézkarcokat, festményeket alkot. 1997-ben falinaptárt, 1998-ban és 2010-ben pedig képeslapsorozatot adtak ki a kecskeméti épületeket feldolgozó műveiből. 1987-től kiállító művész. A Kecskeméti Képzőművészek Közössége és a Műhely Művészeti Egyesület tagja. Az Art Brigád Bt. alapítója, amelynek tagjai művészi ajándékokat, főleg rézkarcokat készítenek különböző témákról, amelyek számukra fontosak; Kecskemétről, Magyarországról, s persze más témákban is találunk a munkák között olyat, amelyet jó szívvel ajándékozhatunk szeretteinknek.

Bővebben...
 

Nincs helye a mellébeszélésnek

E-mail Nyomtatás PDF

Azok érdekében is dolgozom, akik ma még nem ismerték fel a bevándorlás veszélyeit

A polgármestereknek és a képviselőknek nem Brüsszel, hanem a magyarok érdekét kell képviselniük – mondta lapunknak Szita Károly, aki a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökeként a települési vezetők összefogását és közös fellépését tűzte zászlajára. Kaposvár polgármestere egyértelművé tette: a magyar falvak és városok nem akarnak helyi párhuzamos társadalmakat, ehelyett kiszámítható és biztonságos jövőt szeretnének, s meg akarják tartani Magyarországot magyar országnak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség