Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 29, hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Interjú



Most a kistelepülések következnek

E-mail Nyomtatás PDF

Nem maradhat ki a vidék az energetikai korszerűsítések programjáról sem, nemcsak a panelekre kell rekonstrukciós programot kidolgozni, hanem a kisvárosi, falusi palatetős kockaházakra is – fejtette ki Tasó László. A Miniszterelnökség tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára szerint lényeges, hogy minél hamarabb elérjék a kistelepülésen élők munkahelyüket, közelebb kerüljenek hozzájuk a szolgáltatások, vagyis célzottabb és a vidéket kedvezőbb helyzetbe hozó közlekedésfejlesztés szükséges, mert kulcsfontosságú a megtartó képesség javítása.

Bővebben...
 

Az internetáfa 5 százalékra való csökkentését kéri…

E-mail Nyomtatás PDF

…Közép-Európa legnagyobb politikával foglalkozó ifjúsági szervezete

Újra Böröcz Lászlót választották a Fidelitas elnökévé a szervezet XIV., tisztújító kongresszusán Székesfehérváron. Böröcz László: „a mostani 20-as, 30-as generációnak a polgári Magyarországról kialakult véleményét, elképzelését vitaanyagban gyűjtjük össze.” Az újjáválasztott elnök szerint mindennek a legalja, amit a jobbikos médiumok terjesztenek róluk, a Párbeszédnek pedig annyira csekély a politikai súlya, hogy kijelentéseivel nem érdemes foglalkozni.

Bővebben...
 

Informálni, integrálni, inspirálni

E-mail Nyomtatás PDF

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár gyűjteményével, szolgáltatásaival, tereivel, kezdeményezéseivel, rendezvényeivel és szervezeti kultúrájával kreativitásra, alkotásra, fejlődésre, együttműködésre ösztönöz. Segíti az információs műveltség megszerzését, fejleszti az olvasási készséget és a szövegértést. A könyvtár nagyarányú beruházásokra készül, Terézvárosban új tagkönyvtárat hoznak létre, rekonstruálják a Pálffy-palotát, oktatóbázist alakítanak ki. Dr. Fodor Péter főigazgató lapunknak kiemelte, hogy olyan mintaprogramot indítanak, amelyben összegyűjtik az ország sikeres könyvtárainak módszereit.

A Fővárosi Önkormányzat döntött a Pálffy-palota rekonstrukciójáról, ahol Zenei Gyűjteményük működik. Mikor kezdődik a felújítás, és a munkálatok ideje alatt elköltöztetik a gyűjteményt?

– Nagy várakozással tekintünk az Ybl Miklós által tervezett Pálffyné –palota felújítása elé. Itt kapott helyet 1998-ban a Zenei Gyűjtemény, és a Gazdasági-műszaki igazgatóság. A gyűjteményt a felújítás ideje alatt, ami előreláthatólag különböző időszakokban, 2017–18-ban valósul meg, amikor a munkálatok olyan fázisba érnek, áthozzuk a központi épületbe, a Wenckheim-palotába. Kijelöltük a helyét; hiszen nem szeretnénk a Zenei Gyűjtemény olvasóit, használóit, diákokat, kutatókat olyan helyzetbe hozni, hogy ne álljon rendelkezésükre ez a nagyon exkluzív, népszerű és értékes anyag.

Bővebben...
 

Nem a számokkal, hanem a kötelező jelleggel van gondunk

E-mail Nyomtatás PDF

Nem írhatjuk felül az Európai Tanács döntését Brüsszel javaslatára

Az uniós energiaügyi miniszterek az európai energiahatékonysági célról tanácskoztak az Energia Tanács informális találkozóján, a máltai Vallettában, május 18-án. A tagállamok az energiahatékonyságról szóló irányelv módosítását kezdeményező európai bizottsági javaslatot vitatták meg, amely a tavaly novemberben közzétett, „Tiszta energiát minden európainak” jogszabálycsomag részét képezi. Dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára kiemelte, hogy nemcsak a 3%-os kötelező emelés a kérdéses, hanem az is, hogy hozzájárulunk-e ahhoz a gyakorlathoz, hogy az Európai Tanács dönt valamiről, majd egy másik testület (ebben az esetben az Energia Tanács) felülírja ezt a döntést az Európai Bizottság javaslatára.

Bővebben...
 

Mára megrepedeztek a képzőművészetben az erkölcsi korlátok

E-mail Nyomtatás PDF

A Tavaszi hadjáratot megelőzte a Charta Bellica (Hadi kártya) című képsorozatom. Ez egy különleges 56 lapos kártya, melyben a színjelek a magyar, német, török – mert a 16 század vége a törökellenes harc kora – és lengyel – a baráti nép – nemzetek címerei. A kártya lapjain a 16. század második felének udvari tisztségei, katonák, polgárok jelennek meg. A lapok 1-től 10-ig római számokkal vannak jelezve, így a polgárok, ezek felett van királynő, király, az egyes nemzetek fővárosainak látképe, a legerősebb lapokon pedig papok láthatók. Tehát egy teljes társadalmat mutatok be. Ennek sikere is motivált arra, hogy egy 1848–49-es kártyasorozatot fessek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség