Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 28, vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Interjú



A földspekuláció ellen

E-mail Nyomtatás PDF

A bizottságnak nem lenne szabad hazánk ellen kötelezettségszegési eljárást indítania

Az egészséges birtokviszonyoknak a vidék társadalmi élete fenntartásában kiemelkedő a szerepe – szögezte le Erdős Norbert európai parlamenti képviselő, majd hozzátette: „amennyiben a nagybirtokok kerülnének egy országban, de akár egy régióban vagy kistérségben túlsúlyba, az számos munkahely megszűnéséhez, családok tönkremeneteléhez és ebből következően súlyos elvándorláshoz, a vidék kiürüléséhez vezetne.”

Bővebben...
 

Nem ellenségeskedni kell egymással, hanem kiegészíteni egymást…

E-mail Nyomtatás PDF

…hogy minél több magyar nemzetiségű képviselő kerüljön be a megyei önkormányzatokba

Ősszel megyei választások lesznek, a koalíciós tárgyalások a Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd között még az év elején megkezdődtek. Az MKP és a Most-Híd február 17-én tárgyalt először az esetleges együttműködésről. Akkor arról állapodtak meg, hogy a regionális struktúrákban elkezdik a koalíciós tárgyalásokat és április 26-án ismét tárgyalóasztalhoz ülnek. Mindez megtörtént, de vajon sikerült-e valamiben megállapodniuk? Erről kérdeztük Menyhárt Józsefet, a Magyar Közösség Pártja elnökét.

Bővebben...
 

A futballnak is köszönhető, hogy túléltem a Gulagot

E-mail Nyomtatás PDF

90 éves lett az egykori Vasas-legenda, Raduly József

A legidősebb, élő magyar válogatott labdarúgó személye önmagában is bemutatásra érdemes. Ám ha hozzávesszük azt is, hogy az illető éppen pályafutása legszebb, legreményteljesebb időszakában kényszerült 6 és fél évnyi szovjet hadifogságba, majd aztán ennek ellenére képes volt beverekedni magát az Aranycsapatba, akkor egyszeriben különleges, páratlan életút tárul elénk. Ezen életút birtokosa szerencsére tökéletes szellemi tisztaságban, és ragyogó fizikai állapotban fogadta megkeresésünket.

Sportrovatunk vendége a közelmúltban 90. születésnapját ünneplő focilegenda, Raduly József, akivel labdarúgó-karrierje felidézésén túl József Attiláról, a Gulag táborainak sportéletéről, napjaink magyar labdarúgásáról, a miniszterelnöki megbecsülésről, valamint az Isten gondviselő szeretetéről is szót váltottunk.

Bővebben...
 

Brüsszel veszélyezteti az adócsökkentés politikáját

E-mail Nyomtatás PDF

A szocialisták Botkával ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták

A baloldal migránspárti, ezért nem akarja, hogy az emberek véleményt mondjanak Brüsszel bevándorláspolitikájáról. A nemzeti összefogással, a nemzeti konzultációval meg kell állítanunk Brüsszelt. A kormány azért bírálja az Európai Uniót, mert szeretné kiküszöbölni a fennálló hibákat – szögezte le Dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

Miért érdeke Brüsszelnek, hogy beleszóljon a magyar adópolitikába?

– Brüsszel nem csak a bevándorláspolitikában akar több hatáskört magának, hanem az adópolitikában is a nemzeti hatáskör szűkítésére készül. Ez a magyar családok és a vállalkozások számára semmi jót nem jelentene, hiszen Brüsszel az elmúlt években soha nem az emberek oldalára állt, hanem a multikéra.

Bővebben...
 

Kiemelkedő stratégiai partnerünk Marokkó

E-mail Nyomtatás PDF

A csodát nem várni kell, hanem tenni kell a Déli nyitás politikájáért

Több kisebb projekt, gazdasági kapcsolatépítés zajlik többek között Etiópiában, Kenyában, Ghánában, Elefántcsontparton, Eritreában, Ugandában. Reálisan tekintve a magyar kapacitásokat is, célunk elsősorban az, hogy két-három kiemelt afrikai térségben alapozzunk meg olyan együttműködéseket, amelyekre hosszabb távon is lehet építeni magyar jelenlétet – közölte lapunkkal Dr. Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség