Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 29, hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Interjú



Magyar agrártermékek piacra jutási esélyei

E-mail Nyomtatás PDF

Nyugat-Balkánon és Moldovában

Magyarország számára fontos a Nyugat-Balkán térsége, és ezt jól mutatja, hogy a Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron tizenkét kiállító cég képviselte hazánkat – közölte szerkesztőségünkkel Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, akit arról is kérdeztünk, hogy miért érdekünk a boszniai és a moldovai piacokon megjelennünk.

Bővebben...
 

A FINA Vizes Világbajnokság gazdasági előnyökkel is jár

E-mail Nyomtatás PDF

A budapesti minden idők legrövidebb időn belül megszervezett vb-je

Nem lehet kizárólag a költségek alapján megítélni egy sporteseményt – közölte a sportért felelős államtitkár. Dr. Szabó Tünde hozzátette: „pláne ha az olyan sportágakban teremt versenyzési és szurkolási lehetőséget, mint a vízi sportok, amelyekben mi magyarok világszinten is sikeresek, eredményesek vagyunk, és amelyekhez nemzetként is szenvedélyesen kötődünk.”

Két hónap múlva kezdődik hazánkban a vizes világbajnokság. Hogy állunk a júliusi vizes vb-re való felkészüléssel sport és infrastruktúra szempontjából?

– Hatalmas feladatot vállalt Magyarország a 2017-es vizes világbajnokság megrendezésével, hiszen hazánk eredetileg a 2021-es világbajnokság rendezési jogát nyerte el, de két évvel ezelőtt Mexikó, (Guadalajara) visszalépését követően hazánk úgy döntött, hogy átvállalja a világ negyedik legnagyobb sportrendezvényének megszervezését. Örömmel mondhatom, hogy a 17. FINA Vizes Világbajnokság előkészületei, a szervezési munkák a tervezett ütemben haladnak és júliusra mind az öt helyszín elkészül. A FINA vezetői, szakmai bizottságok tagjai is jártak már a versenyhelyszíneken és nagyon elégedettek voltak. A Duna Aréna már elkészült, a Hajós Alfréd uszoda felújítási munkálatai már zajlanak, míg a Batthyány téren eddig a víz alatti munkálatok készültek el. Büszkék lehetünk, mert a szervezésben, megvalósításban résztvevők erőfeszítéseinek hála, a budapesti minden idők legrövidebb időn belül megszervezett vb-je lett.

Bővebben...
 

Szabaduljunk meg a követő kultúra béklyójától

E-mail Nyomtatás PDF

A művészetből kikopott a lényeg, a transzcendens szándék

A szakralitás nem mindig a témában – tehát nem muszáj bibliai jelenteket ábrázolni, szenteket festeni –, hanem emberi magatartás, gondolkodás, szellemiség következményeként jelenik meg a képben. A teremtést dicséri, hogy a művészet szakrális tartalma független az alkotó hitbéli meggyőződésétől. Ezért sem jelenthetjük ki, hogy az a legzseniálisabb festő, aki a vallását legjobban gyakorolja. Amennyiben hagyja az alkotó, hogy a lélek üzenete a munkáján keresztül megnyilvánuljon, akkor már szakrális festő – még ha nem is tud róla.

Bővebben...
 

Egyszerűsödhet a kárpátaljaiak kapcsolattartása az anyaországiakkal

E-mail Nyomtatás PDF

A vízummentesség megadása mellett új határátkelőhelyeket kell nyitni

Az Európai Parlament április 6-ai strasbourgi plenáris ülésén a képviselők döntő többséggel megszavazták az ukrán állampolgárok vízummentes beutazását az Európai Unióba. A felfüggesztési mechanizmus rugalmasabbá és hatékonyabbá tételével kezelhetővé válnak a vízummentességgel való visszaélések, például harmadik országok állampolgárainak tömeges beutazása esetében. Így a vízummentességet kritikus helyzetekben fel lehet függeszteni – nyilatkozta lapunknak Bocskor Andrea, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője.

Bővebben...
 

Nem hagyjuk a hagyományos családmodellt szétverni

E-mail Nyomtatás PDF

Egyre több ifjú csatlakozik hozzánk, és vezetőségünk is fiatalodott

Tisztújító közgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) április 23-án, melyen a küldöttek új elnököt és új elnökséget választottak. A budapesti Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a tagok Pataki Jánost választották meg újabb két évre a KCSSZ elnökének. Elnök úr szerint a tévéből elsajátított minták kritika nélküli átvétele komoly életviteli zavarokat okozhat a fiataloknál, a következmények pedig az egész életükre kihathatnak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség