Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 28, vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Interjú



Új korszak kezdődik a magyar sportban

E-mail Nyomtatás PDF

Kulcsár Krisztián lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság május 2-i közgyűlésén megválasztották a szervezet új elnökét és elnökségét. A legrangosabb magyar sportszervezetet a következőkben az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vívó, Kulcsár Krisztián vezeti majd. Sportrovatunk vendége a MOB újdonsült elnöke, aki megosztotta velünk kandidálásának okát, valamint elnöki terveit, céljait is.

Bővebben...
 

Balos csalás Pécsett

E-mail Nyomtatás PDF

A külső cég valódi pénzmozgás nélkül kapta meg a pécsiek buszait

Ha a szocialista egykori első alpolgármester, Tóth Bertalan tudott a buszok kiszervezéséről, akkor ő maga is részese a bűncselekménynek, ha nem tudott róla, akkor alkalmatlan vezető – közölte a Magyar Fórummal Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője.

A fővárosban a 4-es metró, Szegeden a Szeviép, Pécsett pedig a buszok vonatkozásában csalásról lehet beszélni – amint legutóbbi sajtótájékoztatóján kiemelte. Az utóbbira mi a bizonyítéka?

– Nem vádlóként tartottam sajtótájékoztatót, hanem összefoglaltam az elmúlt hat év eseményeit, hiszen már jogerős bírósági ítéleteket mondtak ki. Az, hogy a pécsi buszok kiszervezése színlelt szerződéssel történt, tehát lopás volt, azt nem én jelentettem ki. Kimondta a Nemzeti Adó és Vámhivatal, és a Zalaegerszegi Törvényszék jogerős ítélete.

Bővebben...
 

Az ellenzék csak hazánk feljelentésére képes

E-mail Nyomtatás PDF

Brüsszel nem változtat elhibázott bevándorláspolitikáján, sőt tovább erőlteti

Március 7-én lépett életbe a megerősített jogi határzár és a közelmúltban történt terrortámadások megerősítették, szükség van a szigorításra. Stockholmban egy visszautasított migráns ölt meg négy embert, Egyiptomban szintén iszlamista terrortámadások történtek és már a Frontex is arra figyelmeztet, hogy a migránsok között terroristák érkeznek Európába. A megerősített jogi határzár célja éppen az, hogy a migrációval járó biztonsági kockázatot csökkentsük, és senki ne léphessen be az ország és Európa területére ellenőrizetlenül – szögezte le Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese.

A kormány mindent megtesz Európa védelme érdekében, és éppen az EU intézményei bírálják, mondván, nem tartják be az uniós szabályokat.

– Magyarország betartja a külső határok védelmét előíró uniós szabályokat, a cél, hogy mindenki csak ellenőrzést követően léphessen be az országba és így az Európai Unióba. A schengeni külső határvédelem uniós elvárás, meg kell akadályoznunk, hogy bárki illegálisan átlépje a zöldhatárt. Szigorodott az ellenőrzés az átkelőkön is, a tagállamok és a harmadik országok polgárai is csak ellenőrzést követően léphetnek át a határon.

Bővebben...
 

Kihívóan közösségellenesek, erőszakosak

E-mail Nyomtatás PDF

Direkt ki akarják provokálni a rendőri brutalitást

A szándékos és már erőszakos megnyilvánulások elleni intézkedések elmaradása bátorítóan hat a rendbontókra. Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen magatartások „eredményezik” a Rendőrség Szolgálati Szabályzatában a szükségesség és arányosság követelményeinek is megfelelő legenyhébb kényszerintézkedés foganatosítását – vetette fel a kérdést Dr. Völgyesi Miklós jogász (képen) , a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírója.

Bővebben...
 

Felújítják a történelmi fellegvárakat

E-mail Nyomtatás PDF

A turisztikai szempontból vonzó látnivalók kialakításán dolgoznak

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztéseinek egyik alapvető célja – a műemlékvédelmi szempontú helyreállításon túl – olyan versenyképes, multifunkcionális kulturális-turisztikai attrakció létrehozása, mely a térség meghatározó turisztikai vonzerejévé válhat, előmozdítva annak gazdasági fellendülését – közölte szerkesztőségünkkel Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség