Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 27, szombat, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

Interjú



Végső nyughelyén Pócspetri mártírja

E-mail Nyomtatás PDF

Az egész települést megbélyegezték, rendőrgyilkosnak nevezték

Július 8-án Királyfalvi Miklós ünnepélyes temetési szertartását tartották a község temetőjében. A segédjegyző hamvait korábbi nyughelyéről, Rákoskeresztúrról kihantolták, Pócspetribe szállították és örök nyugalomra helyezték. „Nagyapám a gyümölcsösben mert csak beszélni arról, hogy a halálos baleset után háromszáz rendőr szállta meg a falut, hermetikusan elzárták a külvilágtól, és mindenkit végigvertek. Fél lábon, tarkóra tett kézzel kellett állni a júniusi tűző napon, aki letette a lábát, jól elverték, s kezdhette elölről” – idézte fel a 69 évvel ezelőtti eseményeket Tamás György, Pócspetri polgármestere.

Bővebben...
 

Ne dobjuk ki kultúrkincseinket!

E-mail Nyomtatás PDF

Nemzetközi elismerésben részesült a békési Belencéres Néptáncegyüttes

A néptánccsoport a napokban részt vett Bulgária egyik legszebb történelmi városában, Sozopolban megrendezett „MÚZSÁK” 12. Nemzetközi Ifjúsági Összművészeti Fesztiválon. A békési delegáció letette a védjegyét azzal, hogy az összes szekciót lepipálva elhozta az esemény fődíját. Mahovics Tamás a Belencéres Néptáncegyüttes művészeti vezetője: a néptánc nem arról szól, hogy ugrálunk, és közben rikoltunk valamit, hanem nagyon komoly kulturális gyökerekkel rendelkezik.

Bővebben...
 

Népszínház magas művészeti fokon

E-mail Nyomtatás PDF

Több öröm volt, mint nehézség

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója: „bérleteseinkkel, több mint 13 ezer emberrel folyamatos kapcsolatot ápolunk. Így személyesen értesülök arról, mi tetszik nekik, mit hiányolnak, mit szeretnének. A műsortervet pedig úgy kell kialakítani, hogy minden műfaj megjelenjen a színházunkban.”

Bővebben...
 

A szín varázslata

E-mail Nyomtatás PDF

Mindenki egyénisége szerint ábrázolja a csodát

Soha nem érdekelt a divat, csak az, amit éreztem. Bosszant, amikor ilyeneket hallok: divat, modern, korszerű. Többen lenézik a hagyományt. Akkor vessük el az összes nagy művészt? Néha egy korszerűnek mondott alkotáson néhány vonal van, és egy műítész magyarázza, mit gondoljon a néző. Ez a művészet módszeres fölszámolása…

Bővebben...
 

85 éves a horvátországi magyarság legrégebbi kulturális egyesülete

E-mail Nyomtatás PDF

Legfőbb feladata a magyar kultúra és a hagyományok ápolása

Június 2. és 4. között ünnepelte megalakulásának 85. évfordulóját a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör. Dr. Ranogajec-Komor Mária, az Ady-kör elnök asszonya: A tagok aktivitásának és a kör iránti szeretetének köszönhető, hogy az Ady-kör a zágrábi és a Zágrábba látogató magyarok központi helye lett, ahol a jó összhang, a baráti légkör, egymás segítése, a feladatok önkéntes vállalása, a nyitottság jellemző.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség