Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Leváltották a fehérvári szocialista vezetést

E-mail Nyomtatás

Tizenegy év után új elnököt választott szerda este az MSZP fehérvári frakciója. Az elnököt és az elnökhelyettest leváltották, a hattagú elnökség korábbi tagjai közül csupán ketten kaptak újra bizalmat. A konzervatív vezetést fiatalabb, új értékrendet képviselők váltották fel - közölte Márton Roland, az új elnök a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tisztújítás szeptemberben lett volna esedékes, de belső elégedetlenség volt a párton belül, ezért hozták előbbre a választást. Négy éve törekednek a párttagok a vezetés megújítására, két éve emiatt két táborra szakadt a párt. A szerdai tisztújításon erős többségi döntés született, így mostantól remélhetőleg helyreáll az egység - mondta Márton Roland, elnök.

Az új vezetés fő célkitűzése a párton belüli megosztottság felszámolása, az önkormányzat stabilabb működésének elősegítése, a teljes tagságra támaszkodó, fiatalos, modern szemlélet kialakítása - tette hozzá.

Az MSZP fehérvári szervezetének több mint 300 tagja van. Az elnök 11 éven át Pénzes Mihály volt, aki jelenleg az önkormányzat alpolgármestere. Pénzes nem jelöltette magát a választáson, a pártban semmilyen választott funkciót nem lát el, de alpolgármesterként tovább dolgozik.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség