Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az SZDSZ zsarolására is készek a szocialisták?

E-mail Nyomtatás
Kész megzsarolni az SZDSZ-t az MSZP, annak érdekében, hogy a volt koalíciós partner is támogassa a 2009-es költségvetést. Lendvai Ildikó, frakcióvezető évadzáró sajtótájékoztatóján megelőlegezte: hogyha ősszel a szabaddemokraták nem szavazzák meg a jövő évi büdzsét, akkor a szocialisták azt mondják majd, hogy miattuk marad el a bér- és nyugdíjemelés.

Tekintse meg a HírTV összefoglalóját

 

„Azért nem volt könnyű senkinek sem, az egypárti kormányzás próbaüzeme. A legfontosabb jónak azt tartom, hogy ennek nehézségeit az országnak nem kellett megérezni” – fogalmazott Lendvai Ildikó évadzáró sajtótájékoztatóján. Sikerként könyvelte el az MSZP frakcióvezetője, hogy hat hét alatt nem omlott össze a kisebbségi kormány. Lendvai ezt azzal indokolta, hogy nem volt olyan törvény, amelyet tervbe vettek volna, és ne szavazták volna meg.

Csakhogy a jogszabályok zöméről még a koalíciós időkben döntött a parlament. Illetve a döntések között egyenlő súllyal szerepel az egészségbiztosítási törvény másodszori áterőszakolása, majd visszavonása is.

A költségvetés elfogadtatása

A Lendvai szavaiból kiderült: azzal szeretnék biztosítani a volt koalíciós partner támogatását a jövő évi költségvetéshez, hogy lényegében megzsarolják a szabad demokratákat. Ha nincs elfogadott 2009-es költségvetés, akkor nem teljesíthetők a közszolgálati béremelési ígértek, illetve nem lesz nyugdíjemelés sem. Ennek a felelősségét pedig az MSZP kész az SZDSZ hárítani.

A frakcióvezető ugyanakkor elismerte, hogy az inflációkövető nyugdíjemeléssel az idős emberek tavaly jobban jártak volna. Ám Lendvai szerint ez az idei évre már nem lesz igaz.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség