Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Három hónapig vonat zakatol a Margit hídig

E-mail Nyomtatás

Három hónapra lezárják a vonatok elől az Északi összekötő vasúti hidat. Június 21-től szeptember 21-ig az Esztergomból érkező szerelvények a Nyugati pályaudvar helyett a Margit híd budai hídfőjéig járnak majd. A BKV hídpótló hajójáratot is indít, és néhány járatán elfogadja az érvényes vonatjegyeket is.

Az Esztergomból érkező vonatok június 21-től az Északi összekötő vasúti híd felújítása miatt az óbudai vasútállomás után rákanyarodnak a szentendrei HÉV vonalára. A vonatok Kaszásdűlő és a Margit híd között minden állomáson megállnak majd. Az érvényes BKV jeggyel vagy bérlettel utazók külön díjfizetés nélkül utazhatnak a vonatokon a budai végállomás és Óbuda között.

A vasúti jeggyel érkezőknek szintén nem kell fizetniük a HÉV szerelvényein Kaszásdűlő és a Margit hídi állomások között. A hídfelújítás három hónapja alatt az érvényes vonatjeggyel utazók ingyen utazhatnak a 26-os buszon a Nyugati pályaudvar irányába, illetve a 4-6-os villamoson a Margit híd budai hídfő és a Nyugati pályaudvar között. Akik Esztergomból Újpestre szeretnének eljutni, azok a MÁV jegypénztáraiban kérhetnek egy M3-as bélyegzőt, amellyel szintén ingyen utazhatnak a metrón a Nyugati pályaudvar és Újpest-Városkapu között.

A BKV hídpótló hajójáratot is indít. A külön jeggyel használható átkelőhajó - amely szombattól szállít utasokat - az Északi összekötő vasúti híd óbudai hídfőjétől északra lévő Hableány kikötőből, az újpesti Meder utcai kikötőig jár majd. A hajó hajnaltól késő estig 40 percenként indul, amelyre az utasok egy kerékpárt ingyen vihetnek magukkal.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség