Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Vaskor: Demszky álljon a közgyűlés elé a fővárosi fürdők ügyében

E-mail Nyomtatás

Az MDF fővárosi frakciója felszólítja a főpolgármestert, hogy vigye a Fővárosi Közgyűlés elé a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei (BGYH) Zrt. működésével kapcsolatos kérdéseket, illetve függesszék fel a társaság kiszervezésére vonatkozó pályázatokat - áll Vaskor Lászlónak, az MDF fővárosi frakcióvezető-helyettesének csütörtöki közleményében.

Az ügy előzménye, hogy korábban olyan sajtóhírek jelentek meg, miszerint értékesítenék a Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Lukács üzemeltetési jogát is. Ezt a BGYH hétfőn cáfolta és közölte, hogy csak a takarítással, mosatással, gépészettel, villanyszereléssel, szállítási és asztalos szakmunkákkal fog megbízni külsős cégeket, akiket nyílt pályázatokon választ ki. Jelenleg ezeket a feladatokat külsős és belsős szolgáltatók közösen végzik, pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy egy-egy tevékenységre szakosodott cég gazdaságosabban és eredményesebben tudja elvégezni a munkákat. Így tehát a BGYH Zrt. 200 millió forintos megtakarítást vár az átalakítástól.

Vaskor László közleményében leszögezi: a kiszervezések könnyen a szolgáltatások minőségének romlásával és az árak emelkedésével járhatnak, ez pedig ellenkezik a tulajdonos - a főváros - érdekeivel.

Éppen ezért a szolgáltatások biztonsága érdekében az MDF azt szeretné, ha a kérdést mihamarabb napirendre tűzné a közgyűlés, és addig is elhalasztanák a pályázatok eredményhirdetését.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség