Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

30 millióra pereli a magyar államot a meghurcolt palesztin fogorvos

E-mail Nyomtatás

Több mint 30 millió forintot követel kártalanításként a magyar államtól az a palesztin származású fogorvos, akit 2004-ben 3 hónapig tartottak fogva terrorfenyegetés előkészületének gyanújával. A per csütörtökön folytatódott a Fővárosi Bíróságon.

A budapesti, Bartók Béla úti muszlim mecset imámját, Saleh Tayseer fogorvost 2004. április 13-án, Mose Kacav izraeli elnök magyarországi látogatása idején vették őrizetbe, mert a feltételezések szerint imaháza egy olyan szaúdi szervezettől is kapott volna támogatást, amelyről az amerikaiak úgy tudták, hogy támogatja az al-Kaidát. A rendőrség azzal gyanúsította a magyar állampolgárságú férfit, hogy robbanószer beszerzésére adott megbízást, amit egy zsidó múzeum elleni feltételezett merényletben használtak volna fel. A Fővárosi Főügyészség 2004. szeptember 15-én megszüntette a büntetőeljárást, mert úgy látta, hogy a vádemeléshez nem volt elég bizonyíték.

A palesztin származású fogorvos 3 évvel ezelőtt fordult a bírósághoz, hogy kárait térítsék meg. A keresetet időközben többször módosították, a csütörtöki tárgyaláson Tayseer jogi képviselője, Fahn Péter bejelentette, hogy a nem vagyoni károkért 20 milliót, a vagyoni károkért pedig több mint 8 milliót követelnek kamatokkal kiegészítve.

Miután Saleh Tayseer követeléseit további bizonyítékokkal kívánják alátámasztani, a tárgyalást október 28-ra elnapolták, amikor ítélet is várható.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség