Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A Lenovo-szerverek gyártása 250 új munkahelyet teremt Sárváron

E-mail Nyomtatás

A magyar gazdaság eredményei, fejlődési lehetőségei és a kormány támogató gazdaságpolitikája együtt teremtette meg azt a stabil alapot, amelyre a hazai és külföldi vállalkozások saját sikereiket is építhetik – hangsúlyozta Varga Mihály Sárváron, a Lenovo Hungary és a Flex Hungary közös beruházásában megvalósult kapacitásbővítő fejlesztésének átadásakor. Az informatikai szervereket előállító gyártósor telepítésével 250 új munkahely jött létre a Vas megyei településen.

Az informatikai szektorban megvalósuló beruházások kiemelten fontosak a magyarországi iparfejlesztés szempontjából – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Emlékeztetett rá, hogy az informatika az egyik leginnovatívabb, legnagyobb sebességgel fejlődő iparág, amely 2015-ben 400 ezer embernek biztosított munkát Magyarországon. A Nemzetgazdasági Minisztérium olyan iparági szakstratégián dolgozik, amelynek eredményeként tovább emelkedik a terület súlya – jelentette be Varga Mihály.

Mint fogalmazott: a tervezett intézkedések révén 3 év alatt az IKT-szektorban foglalkoztatottak száma mintegy 20 ezerrel nő, a bruttó kibocsátás és hozzáadott érték termelése pedig mintegy 5 százalékkal emelkedhet. A tovagyűrűző hatásokat figyelembe véve ez mintegy 50-60 ezer új munkahely létrejöttét, és 200 milliárd forint GDP-növekedést eredményezhet 2020-ig – mondta a miniszter.

A most átadott – több mint félmilliárd forint értékű – beruházással Magyarország megerősíti helyét az informatikai gyártás világpiacán – emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: komoly előrelépést jelent mindkét vállalat életében, hogy Magyarországra került a szerverek gyártása, ugyanakkor 250 új munkahelyet is teremt, és várhatóan a helyi beszállítókkal történő együttműködést is jelentősen erősíti majd.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség