Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A pedagógusok eddig is és ezután is számíthatnak a kormányra - Reagálás a PDSZ nyilatkozatára

E-mail Nyomtatás

Sajnálattal látjuk, hogy Mendrey László ismét hergelni próbálja a pedagógusokat, miközben nem volt hajlandó részt venni a Köznevelési Kerekasztal munkájában, ahol már számos a pedagógusok munkáját segítő intézkedésről született döntés. A pedagógusok eddig is és ezután is számíthatnak a kormányra; a kormány számukra indított elsőként életpályaprogramot, amelynek keretében 2013 és 2017 között átlagosan 50%-kal emelkedik a pedagógusok bére. Ez 175 ezer pedagógust és a felsőfokú bölcsődei nevelőket is érinti.

A pedagógusbéremelési program az egyik legnagyobb béremelési program, amelyre eddig 226 milliárdot fordított a kormány és jövőre újabb 38,4 milliárdot fog. A béremelési program 2017-ben az ötödik évéhez ér, a jövő évi béremelés mértéke az ideihez hasonlóan átlagosan 3,5%-os lesz. Az iskolákban, óvodákban dolgozó, de nem pedagógus végzettségű nevelést-oktatást segítő dolgozó bérrendezése is megkezdődik. Ők idén július 15-én, majd december 15-én 35-35 ezer forintos pluszjuttatásra jogosultak, jövőre pedig 7+3 százalékos béremelésre számíthatnak. Ebből a 7 százalékos növekményt mindenki megkapja, a fennmaradó 3 százalékról az iskolaigazgatók differenciáltan dönthetnek.

A pedagógusok többletmunkájának elismerése vonatkozásában fontos eredménynek tekintjük, hogy 2016 szeptemberétől az osztályfőnöki, szakmai munkaközösség-vezetői és diákönkormányzat segítői feladatokat ellátó pedagógusoknak 2-2, illetve 1 óra jár ezen feladatok ellátására a neveléssel-oktatással lekötött munkaidőből.

A kormány továbbra is azon dolgozik, hogy a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülésük erősödjön és részesei legyenek annak a párbeszédnek, melynek eredménye egy jobb, versenyképesebb oktatás.

 

(EMMI; Oktatásért Felelős Államtitkárság)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség